Dutch Comic Con 2018 details - Alles over het evenement in Utrecht

Article
dinsdag, 20 november 2018 om 16:56
xgn google image
2018 was het jaar waarin we van meerdere 'cons' konden genieten, en we sluiten het jaar af met Heroes: Dutch Comic Con. Op 24 en 25 november zullen er weer allerlei fans, artiesten en acteurs samenkomen in de Jaarbeurs te Utrecht. Wil je meer weten? Check dan deze special over alle details van Dutch Comic Con 2018!

Waar en wanneer

Dit jaar wordt Dutch Comic Con 2018 gehouden op zaterdag 24 en zondag 25 november gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. In tegenstelling tot andere beurzen is het niet mogelijk om een los 'Early Bird' ticket te kopen voor Dutch Comic Con; alleen met een VIP Ticket mag je eerder naar binnen. Dit zal voor beide zaterdag en zondag om 10:00 zijn. Zaterdag duurt de beurs tot 18:00 en op zondag tot 17:00. Hieronder een overzicht van de tickets:
  • Normaal Ticket - 21,00 euro
  • Kids Ticket (0 tot 6 jaar) - 00,00 euro
  • Youth Ticket (6 t/m 12 jaar) - 11,00 euro
  • Weekend Ticket - 37,50 euro
  • Family Ticket (2x Normaal, 2x Youth Ticket) - 57,00 euro
  • VIP Ticket - 124,95 euro
De meeste ticket spreken voor zich, behalve de VIP Ticket. Met een VIP Ticket mag je vanaf 09:00 naar binnen, krijg je toegang tot de VIP launch, een DCC Goodiebag, voorste rij bij de Main Stage en biscoop, Fast Lane voor de Photobooth en Guest Square en een Exclusief VIP Toegangsbandje.
Tickets zijn beschikbaar via de website van Heroes: Dutch Comic Con. Lees verder voor meer Dutch Comic Con 2018 details.
142270

Special Guests

Een Dutch Comic Con zou geen Comic Con zijn zonder een lading aan bekende gasten. Als je benieuwd bent naar de details over welke gasten er precies naar deze editie van Dutch Comic Con gaan komen dan hebben wij de juiste informatie. Op het moment van schrijven zijn alle gasten bekend. Er komen onder andere bekende cosplayers, acteurs, auteurs en tekenaars. Hieronder de volledige lijst met gasten:
  • Rebecca Mader (Once Upon a Time, Lost)
  • Gaten Matarazzo (Stranger Things)
  • Daniel Gillies (The Vampire Diaries, The Originals)
  • Lana Parilla (Once Upon a Time, 24)
  • Richard Dean Anderson (MacGyver, Stargate GS-1)
  • Jerom Flynn (Game of Thrones, Ripper Street)
  • Charles Martinet (Super Mario Bros.)
  • Paul van Loon (Griezelbus, Dolfje Weerwolfje)
  • Bill Sienkiewicz (Elektra Assasin, New Mutants)
  • Gene Ha (DC Comics, Marvel Comics)
  • Mark Chiarello (Vice President Art Direction en Design bij DC Comics)
  • Yanick Paquette (Wonder Woman, Superman)
  • Leandro Fernández (The Incredible Hulk, Wolverine)
  • Manuel Garcia (Star Wars, The Avengers)
  • Marguerite Bennett (Batwoman, Bombshells)
Veel van deze gasten zijn ook te strikken voor een Meet & Greet sessie. Deze 30 minuten-durende sessies worden in een speciale ruimte gehouden en hebben maar beperkt plek. Hier moeten ook apart kaartjes voor gekocht worden. Deze kosten minimaal 150 euro. Kijk voor het overzicht van de prijzen en tijden op de website van Dutch Comic Con.
Wie minder diep in de buidel wil tasten kan ook gaan voor een photoshoop met de gasten. Ook hier moet een apart ticket voor gekocht worden en de sessies zijn aan verschillende tijden geboden. Kijk ook hier op de website van DCC voor details de tijden en prijzen van de photoshoots op Dutch Comic Con 2018.
142271 1

Details over de activiteiten op Dutch Comic Con 2018

Op beide dagen van Dutch Comic Con is er een vol programma met allerlei verschillende activiteiten. De Jaarbeurs is verdeeld in ongeveer drie gedeeltes, waar de hele dag door verschillende dingen op het programma staan.
De eerste en grootste hal is de Experience Hall die is opgedeeld in de Main Strage, Photobooth #1, Photobooth #2 en Cozy Corner. Op de Main Stage is waar je Q&A's kan vinden met verschillende gasten zoals Paul van Loon, Gaten Matarazzo en Lana Parilla. Ook zal hier de Cosplay Contest gehouden worden. Bij de twee Photobooths staan de photoshoots met de gasten gepland, terwijl je in de Cozy Corner terecht kan voor sessies met Star Wars Interviews, een Live Drawing met Gene Ha en een Cyarin Boekpresentatie.
Daarnaast is er de Entertainment Hall. Dit is de plek waar je de DCC College, House of Wax, Workshop Area en Fox Theater kan vinden. Je kan onder andere workshops volgen van Dutch Garrison en Junaid Chundrigar. In de Workshop Area zijn er workshops van Zwaard en Steen en Sakuar Kai. Tot slot kan je in het Fox Theater afleveringen van The Simpsons en The Gifted kijken.
Bij de Gaming Area worden toernooien gehouden van Dragon Ball FighterZ en Tekken 7, een Q&A met Charles Martinet en een Masterclass Concept Art drawing..
142272

Cosplay

Cons zoals Dutch Comic Con staan bekend om de cosplayers die massaal op het evenement af komen. Mensen die zich verkleden als hun favoriete personages uit de popcultuur en hier ontzettend veel moeite in steken is altijd één van de leukste dingen om te zien. Wat voor details zijn er beschikbaar over de rol van cosplay op Dutch Comic Con 2018?
Dat zijn er veel! Voor fans van cosplaygroepen zijn er op Dutch Comic Con Cosplay & Fan meets. Zo kan je andere cosplayers uit een zelfde serie ontmoeten of op de foto. Zo is er een Arkham Asylum shoot, Marvel meet, Dragon Ball meet en Overwatch meet. Aan het einde van de dag kunnen alle cosplayers samen komen voor een Cosplay groepsfoto georganiseerd door Dutch Cosmunity.
Als jij vindt dat je de allerbeste cosplay van het hele evenement hebt, dan kan je terecht bij de Cosplay Contest. Hier kan je jouw zelfgemaakte kostuum aan de bezoekers van Dutch Comic Con laten zien en prijzen winnen, waaronder een EZ Cooldown bon van 250 euro. Dit hangt een beetje samen met de Cosplay Catwalk, podiumprogramma waarin cosplayers op het podium hun ding kunnen doen.
142273

Merchandise op Dutch Comic Con

At last but not least is één van de belangrijkste details van Dutch Comic Con 2018 de aanwezigheid van de Dealer Hall. Op de beursvloer zijn een heleboel verkopers te vinden, allemaal met een eigen soort produt. Er zijn bijvoorbeeld dealers voor comics, games, manga, cosplay artikelen en meer. Kijk voor een volledig overzicht van alle dealers op de website van Dutch Comic Con.
Dit zijn alle details van Dutch Comic Con 2018 die we nu met jullie kunnen delen. Komen jullie ook naar de Jaarbeurs op 24 of 25 november? XGN is ook aanwezig op de beurs, waar de verslag zullen doen van alle gave cosplayers op het evenement. Als je geen genoeg krijgt van Comic Con, hebben wij ook een special over de mooiste cosplay uit een voorgaande editie of een videoverslag van Comic Con 2017.

Populair Nieuws