Dutch Comic Con sfeerverslag - Mensen, mensen en nog meer mensen!

  Al jaren loopt ons kleine, koude kikkerlandje achter bij onze overzeese comic-liefhebbers. Gelukkig maakt Dutch Comic Con daar nu (eindelijk) korte metten mee. Dit gehele weekend staat Utrecht in het teken van de eerste Comic Con editie in eigen land. Proef de sfeer met dit verslag van XGN!

  Comics zijn hot. Met populaire series als The Big Bang Theory, Arrow en Agents of S.H.I.E.L.D en de succesvolle films van Marvel en DC zijn de Amerikaanse strips tegenwoordig populairder dan ooit. Het werd dus hoog tijd voor een vaderlandse Comic Con, naar Amerikaans voorbeeld.

  De Jaarbeurs in Utrecht was dan ook een perfecte locatie. Helaas voor de organisatoren ging het niet zonder slag en stoten. Overal op het internet doken artikelen op over de vermeende shady activiteiten van de organisator en het afzeggen van verschillende gasten. Zelfs Ghostbusters ster Ernie Hudson kon op het laatste moment niet komen.

  Maar goed, naast het in stukken scheuren van onze droom om Ernie Hudson te ontmoeten heeft Dutch Comic Con natuurlijk veel meer voor ons in petto. Bij het binnenkomen in de Jaarbeurs werden we meteen al begroet door de enige echte Ecto-1. Je weet wel, die auto uit Ghostbusters!

  Dutch Comic Con

  Overal lopen comic- game- en animefans rond die voor de gelegenheid hun beste, meest epische cosplay uit de kast getrokken hebben. “Is dat niet Darth Vader? Wow, die gast lijkt echt op The Flash!” Het zijn kreten die je overal om je heen hoort.

  We zouden natuurlijk XGN niet zijn als we ook nog even een kijkje nemen bij de games. Nintendo pakt groots uit met speelbare demo’s van Monster Hunter 4: Ultimate, The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D en natuurlijk Super Smash Bros. For Wii U.

  Ook aan vaderlandse trots geen tekort, want we genieten onder andere van Action Henk, Awesomenauts en Guns, Gore & Cannoli. Een vriendelijk praatje met de ontwikkelaars en een gratis Awesomenauts skin, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Wel even netjes op onze beurt wachten natuurlijk.

  Dutch Comic Con

  Goed, verder naar de ruimte met alle dealers. We proberen de honderden comics, DVD’s, figurines en andere goodies te bewonderen, maar het is zó druk in de ruimte (16.000 mensen kwamen op de zaterdag-editie af!) dat we ons er nauwelijks doorheen kunnen wurmen. Het stikt werkelijk van de mensen, waardoor het tempo soms zelfs tot het niveau ‘schuifelen’daalt.

  Het rondkijken werd ons moeilijk gemaakt door de grote hoeveelheid mensen die elkaar in de weg lopen. Over de hoeveelheid bezoekers hoeft Dutch Comic Con zich dus zeker geen zorgen te maken, maar gelukkig hadden wij geen claustrofobie.

  Dat betekent niet dat er weinig keuze was. Menig comic liefhebber kan door bakken graaien vol met goedkope, obscure, gehavende of juist populaire comics. En dan niet te vergeten de eindeloze rijen aan figurines van schaars geklede dames (en heren!) en redelijk dubieuze body pillows. Er zit voor iedereen wel iets bij, de selectie was reuze met verkopers van over de hele wereld.

  Dutch Comic Con

  Nadat we ons uit de drukkende menigte weten te wringen, beseffen we ons dat Dutch Comic Con ons voor de rest niet bijster veel meer te bieden heeft. Hiermee willen we niet zeggen dat het saai was, want voor de geduldige nerd is er genoeg te beleven. Je moet er alleen wel even voor in de rij willen staan.

  We slaan het op de foto gaan met Game of Thrones en Breaking Bad acteurs maar even over. 25 euro voor een foto gaat onze pet nét iets te boven, maar het is toch leuk dat de acteurs toch helemaal vanaf de andere kant van de wereld zijn over gekomen.

  Bepakt en bezakt en met een leeg geplunderde bankrekening keren we weer huiswaarts. Was Dutch Comic Con een geslaagde eerste poging tot een grote con in Nederland? Wij vinden van wel. Als er de volgende keer maar wat meer ruimte voor ons over wordt gelaten..

  Wij verlaten jullie met een klassieke quote: "Holy smokes Batman!"

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.