Drie gave en populaire games voor op je smartphone

Article
vrijdag, 28 mei 2021 om 13:00
xgn google image
Bij het horen van de term ‘gamen’ zal je waarschijnlijk eerder denken aan de PS5, Xbox Series X en de Nintendo Switch. Logisch natuurlijk, maar de nieuwe generatie smartphone doet niet onder voor de spelbeleving van games. Tegenwoordig is zelfs een mid-range smartphone bijzonder geschikt voor het spelen van games. Veel premium game-releases zijn uitdagend genoeg om je urenlang bezig te houden. Dat is een ontwikkeling waarvan het einde nog niet in zicht is. Hoog tijd dus om te kijken naar de beste games voor je mobiel van dit moment.

De drie populaire games voor je smartphone

Een top drie van de populairste games voor de smartphone is altijd weer voer voor discussie. Smaken verschillen immers. Wat de een erg vet vindt, is voor de ander dodelijk saai. Voor deze top drie kijken we dus niet naar het type game, maar naar de populariteit. Kortom, het aantal downloads cq gebruikers. Op die manier ziet de top drie er zo uit:
  1. Call of Duty: mobile
  2. Genshin Impact
  3. GRID Autosport
Houd er overigens wel rekening dat dat je onderstaande games alleen echt lekker kunt spelen als je voldoende bandbreedte hebt. Normaal gesproken zou je dat dus ook met een prepaid bundel kunnen doen, maar met een sim only abonnement heb je vaker een hoge snelheid voor een prima prijs.
mwf1569923130

Call of Duty: Mobile

Android: downloaden
iOS: downloaden
Prijs: gratis
Call of Duty ken je natuurlijk al langer, maar de versie voor de smartphone is nog vrij jong. Dat is op zich goed te verklaren vanuit het feit dat het lastig is om een succesvol multiplayer game in een mobiele versie uit te brengen zonder de verwachtingen om zeep te helpen. We moeten de ontwikkelaars wel wat krediet geven, het is ze immers goed gelukt om Call of Duty op een waardige manier te transformeren naar een mobiele game.

Populair dankzij Fortnite

Eerlijkheidshalve moeten we natuurlijk wel erkennen dat Call of Duty wellicht niet zo populair zou zijn geweest als Fortnite nog steeds beschikbaar zou zijn. Dat wil niet zeggen dat het een eenvoudige opgave is om een game populair te maken op het Android platform of voor iOS. Er is immers sprake van behoorlijke concurrentie. Dat het toch is gelukt, is te danken aan TiMi Studios. Call of Duty is prima te spelen op je smartphone terwijl je de vertrouwde controller eigenlijk niet mist. Dat wil zeggen, als je beschikt over een goede smartphone met voldoende geheugen en een snel reagerend touchscreen.

Herkenbare modi

Call of Duty: Mobile heeft dezelfde serie gevechten als de versie die je mogelijk kent van de consoles en de pc; dezelfde bevredigende headshots en spanning. Het heeft ook enkele herkenbare modi, waaronder team deathmatch, domination en gun game, waarin je probeert de eerste speler te zijn die één kill per wapen kan realiseren. De games zijn relatief kort en duren meestal een paar minuten vanwege de strakke verhaallijn. Op zich is dat niet verkeerd, het is immers ontwikkeld voor de smartphone.
genshin impact codigos promocionalesf1615215238

Genshin Impact

Android: downloaden
iOS: downloaden
Prijs: gratis
Welkom in de prachtige fantasiewereld van Teyvat. Met Genshin Impact ontdek je een nieuwe wereld vol avontuur en mysterie. Als reiziger uit een andere wereld moet je je verloren broer of zus vinden en de vele geheimen van Teyvat ontrafelen. Samen met Paimon, een goedhartige gids, ga je op missie door prachtige bossen, bruisende steden en verraderlijke kerkers. En hoewel je tijdens je reis in aanraking komt met genadeloze karakters en ingewikkelde dilemma’s, kun je rekenen op talloze bondgenoten om je bij aan te sluiten. Kortom, je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.

Belangrijkste kenmerken:

Verken Teyvat zoals je wilt: vlieg over de open wereld, zwem in een enorme zee, beklim bergen en dwaal af van de gebaande paden. Of je nu besluit de verhaallijn te volgen of gewoon te genieten van de prachtige omgeving, Teyvat kun je op je eigen manier ontdekken. Teyvat is een game met een multiplayer optie. Mooi, want je kan dus gewoon vier vrienden toevoegen aan je groep. Kies wie aan jouw zijde vecht en stel je team naar eigen inzicht samen.
Er zijn meer dan 30 personages die je kunt ontmoeten en je team kan je voorzien van verschillende vaardigheden, persoonlijkheden en vechtstijlen. Kies jij bijvoorbeeld Jean, de waarnemend grootmeester van de ridders? Of Lisa, een heks die de rauwe kracht van bliksem gebruikt? Om het nog interessanter te maken kun je kiezen uit de volgende elementen: Pyro, Hydro, Electro, Anemo, Dendro, Cryo en Geo. Hiermee kun je puzzels oplossen en krachtige aanvallen ontketenen.
grid autosport add on pack best of british vanaf vandaag te koop 57980

GRID Autosport

Android: downloaden
iOS: downloaden
Prijs: 10.99 euro
Sommige games doen er heel lang over om echt succesvol te worden, maar dat geldt niet voor GRID Autosport. Van deze game mag je verwachten wat beloofd wordt: spanning en sensatie. Zo zit je in de laatste ronde, trap je op het gaspedaal en bots je tegen de auto's aan die naast je rijden. Iedereen strijdt om als eerste om over de finish te komen. Dat lukt natuurlijk niet altijd, het moet immers spannend blijven, maar als je er wel in slaagt, dan voel je je inderdaad superieur.

De opvolger van GRID 2

GRID Autosport werd in 2014 uitgebracht voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Het was de poging van de ontwikkelaar Codemaster om de authentieke race-ervaring terug te brengen die verloren was gegaan in zijn voorganger GRID 2. Codemaster wilde zich concentreren op de oude dingen waar gamers dol op waren in racegames, zoals realistische rijmodellen en verschillende auto's. En ze is daar zonder meer in geslaagd. GRID Autosport biedt een console-achtige game-ervaring op de smartphone, met verbluffende graphics. De leukste verrassing is de prijs. Voor slechts 10,99 euro kun je je helemaal uitleven.

Geheugen

Het is misschien even wennen om dit op een klein scherm te spelen, maar GRID Autosport is een waanzinnig mooie game. Voor een mobiele app is het een behoorlijk zware app, met een aanbevolen interne opslag van 6 GB, check dan bij shollandsnieuwe zodat jij het beste toestel ter beschikking hebt. Voor Android heb je minimaal 4 GB aan vrije ruimte nodig, terwijl iPhone- en iPad-gebruikers het met 3,9 GB kunnen redden, net als voor iOS 12.1 of recenter. De game is speelbaar op de iPhone 6S en de iPad Pro 2017 en hoger.

Populair Nieuws