De Little Nightmares 2 details die we over het nieuwe avontuur weten [gezien op gamescom]

  Little Nightmares II komt eraan. Dat was een van de toffe onthullingen tijdens gamescom 2019. De game gaat het verhaal van Six verder oppakken, maar brengt een heleboel nieuwe dingen met zich mee. Wij hebben al enkele gameplay elementen weten te ontdekken en vertellen jou de Little Nightmares 2 details die wij al weten.

  Six is terug en wederom is ze op een plek waar ze niet wil zijn. Dit keer is ze niet in de enge omgevingen die we uit het eerste deel kennen, maar is ze buiten aan het spelen. Althans, je mag het niet echt spelen noemen wat Six doet. Ze is namelijk in gevaar en jij moet haar helpen net als in het eerste deel van Little Nightmares.

  5. Buiten zijn en toch gevangen

  In het eerste deel van Little Nightmares wordt Six wakker op een donkere, vieze plek. Het blijkt al snel dat dit niet een plek is waar het kleine meisje wil zijn. Daarmee begint een avontuur vol gekke en vooral enge taferelen. Je helpt Six uiteindelijk ontsnappen, maar in Little Nightmares II treffen we Six toch weer in gevangenschap aan.

  Dit is al in de trailer te zien, waar meteen duidelijk wordt dat Six buiten is. Hoe zit het met die gevangenschap dan? Six zit nog steeds in The Maw, een omgeving vol bizarre taferelen en vooral gevaarlijke wezens en gekke volwassenen. Hoewel ze dit keer dus buiten is, is ze niet buiten gevaar. Het avontuur van Six gaat door waar deel één ophield. Midden in de ellende dus.

  4. Nieuwe geschifte tegenstanders

  In The Maw kwam Six al met allerlei tegenstanders in aanraking die haar het liefste oppeuzelden. Zo moest ze twee dolle chefs te slim af zijn en later zelfs door een compleet restaurant met dikke veelvraten heen navigeren zonder opgegeten te worden. Dit keer krijgt Six het aan de stok met allerlei nieuwe karakters die net zo gek zijn als de mensen in het vorige deel.

  Zo zien we in de eerste beelden al bijzonder strengen leraren, waarbij je absoluut niet in de schoolbanken wil zitten, een patiënt in een ziekenhuisbed die rechtstreeks uit een horrorfilm komt en een heel aantal tv-verslaafde mensen die vreemd bewegen. Little Nightmares II gaat weer alle ingrediënten bevatten om een vermakelijke, maar enge game te worden!

  3. TV speelt een grote rol

  De trailer die we van de game gezien hebben doet vermoeden dat televisie een grote rol in de game gaat spelen. Eerder was er voor eten een enorme rol weggelegd in Little Nightmares, maar dit keer neemt de media het over. Direct in het begin van de trailer zien we een tv die alleen sneeuw weergeeft, maar toch intrigerend is voor de omgeving.

  Later komen er beelden voorbij van meer tv’s, waaronder een tv die een hele groep mensen aan de buis gekluisterd houdt. Ook op dit toestel is niets dan sneeuw te zien. Wat de rol van de tv precies is, is nog onbekend, maar wij weten zeker dat het voorwerp op de laatste pagina van deze special hier iets mee te maken heeft.

  2. Mono

  Een compleet nieuw element in Little Nightmares II is Mono. Dit is het nieuwe vriendje van Six die met een papieren zak op zijn hoofd loopt en een halflange jas draagt. Hij is al net zo onherkenbaar als de arme Six en lijkt in hetzelfde schuitje te zitten als het meisje in de gele regenjas.

  Wat exact het verhaal is van Mono weten we ook nog niet, maar gaandeweg de releasedatum van de game dichterbij komt zullen we ongetwijfeld meer ontdekken over dit karakter. Wat we wel weten is dat we dit keer minder met Six zullen spelen, maar voornamelijk Mono onder de knopen zullen krijgen. Six loopt dan als AI-karakter mee, terwijl jij je een pad moet banen in de geschifte wereld van The Maw. Onderweg zal goed samengewerkt moeten worden door Six en Mono om verder te kunnen.

  1. De signaaltoren

  Het doel van Little Nightmares II is namelijk meteen al heel duidelijk. Mono en Six moeten iets doen aan het tv-signaal dat in The Maw uitgezonden wordt. Hoewel alle tv’s namelijk slechts sneeuw op het scherm hebben, lijkt er toch een mysterieus signaal vandaan te komen dat iedereen aan de buis gekluisterd houdt als een kind dat zijn favoriete tekenfilm aan het kijken is.

  Dat signaal komt van een toren af die ergens in The Maw staat. Mono en Six gaan met gevaar voor eigen leven op avontuur om deze toren te vinden en het signaal af te kappen, zodat er misschien enige vorm van normaal gedrag in de omgeving komt.

  Little Nightmares 2 details zeggen nog niets over de exacte gameplay

  Hoewel we al een tipje van de sluier opgelicht zagen worden van Little Nightmares II, weten we nog maar weinig over de game. De details hierboven zijn nog maar het begin, maar bijvoorbeeld de exacte manier van spelen en hoe moeilijk de game zal worden zijn beiden nog onbekend.

  Verder geeft de komst van Mono een mooie invalshoek voor co-op multiplayer. Jammer genoeg is nog onbekend of dit een optie in de game gaat worden evenals wanneer de game exact uit gaat komen.

  Little Nightmares II

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.