Dragon Ball Xenoverse - Welk ras moet je kiezen?

  In Dragon Ball Xenoverse gaat er het een en ander mis met de tijdlijnen uit de serie. Dit moet voorkomen worden en Trunks verzoekt Shenglong om een supersterke krijger die jij vertolkt. Jij kunt deze krijger in de game vormgeven, maar voor welk ras moet je gaan? Lees de eigenschappen van de rassen in deze Dragon Ball Xenoverse Rassen Special!

  Dragon Ball staat bekend om de snelle gevechten met de nodige vuurballen en andere super aanvallen. In Dragon Ball Xenoverse is dit niet anders, maar de tijdlijnen uit de serie dreigen wel te veranderen. Daarom word jij door Trunks opgeroepen om de tijdlijnen en de personages uit de serie te redden van de ondergang, maar je bepaalt zelf in wat voor huid je kruipt.

  De game is inmiddels uit en sommigen van jullie zijn er al mee aan de slag gegaan. Wij beloonden de game in de review met een 7.0 vanwege de vernieuwing die Xenoverse biedt. Zo kun je in de game kiezen tussen vijf rassen en ieder ras heeft zo zijn eigen voor-, en nadelen. Er zijn wel wat standaardregels.

  Over het algemeen geldt voor ieder ras: Hoe groter je karakter is, hoe sterker hij van nature is. De grotere karakters staan echter ook voor mindere snelheid dan de kleinere, wat de eerste regel weer compenseert.

  Dat gemeld te hebben, kunnen we door naar de eigenschappen die voor een ras specifiek zijn. Lees snel verder in deze Dragon Ball Xenoverse Rassen special wat ieder ras te bieden heeft.

  Saiyan – Niet veel leven, maar des te meer kracht

  De Saiyan is natuurlijk wel het meest bekende ras uit de series. Goku is bijvoorbeeld Saiyan, evenals Vegeta. Maar wat biedt het ras je in Dragon Ball Xenoverse?

  Bij het Saiyan ras is er allereerst een onderscheid tussen de vrouwen en de mannen aanwezig. De mannen zijn een stuk sterker en is de werking van voorwerpen sterker. De vrouwen hebben alleen vele krachtigere speciale aanvallen, terwijl ze van zichzelf niet zo sterk zijn als de mannen.

  Als je in de huid van een Saiyan kruipt kun je verwachten dat je sowieso meer kracht hebt om te beginnen dan de andere rassen. Saiyans staan er nu eenmaal bekend om dat ze sterk zijn. Aan de andere kant zijn Saiyans niet voorzien van heel veel levenskracht.

  Ze eten niet voor niets gedurende de hele serie Senzu bonen om in leven te blijven. Bijkomend voordeel is wel dat wanneer een Saiyan onder een kwart van zijn levensmeter is, zijn aanvalskracht nog eens stijgt. Pas dus op voor een flink gewonde Saiyan, want hij slaat veel harder dan normaal!

  Als een Saiyan knock-out gaat en hij overeind wordt geholpen door een teamgenoot, stijgt zijn kracht ook. Hij komt dan dus sterker terug op het strijdtoneel. De laatste kracht die een Saiyan heeft is natuurlijk de alom bekende transformatie naar Super Saiyan. Ze zijn dan wederom sterker.

  Al met al is het Saiyan ras dus erg sterk, ongeacht of je man of vrouw bent. Je moet alleen wel opletten met je levensenergie en de verdediging. Dit in tegenstelling tot het Majin ras.

  Majin – Langzame tanks

  We kennen de Majin in Dragon Ball Xenoverse vooral van het iconische karakter Majin Buu. Deze roze dikzak maakte het Goku en kornuiten erg moeilijk in de serie, omdat hij simpelweg niet neer wilde gaan. Hij had de huid van een (roze) olifant zeg maar en dat is in deze game niet anders.

  Het Majin ras biedt dus een behoorlijke verdediging. Dit is daarmee een ideaal ras als je defensief wil spelen in dragon Ball Xenoverse. De mindere kant van de Majin is dat ze niet zo snel Stamina terugkrijgen en je dus aanvallen minder snel op elkaar kunt laten volgen.

  Het is een langzaam ras over het algemeen, maar als je voor de vrouwelijke Majin kiest ben je iets sneller dan de mannelijke variant. De vrouwen hebben alleen wel minder levenskracht dan de mannen. Voor beiden geldt, als je Stamina vol is, is je verdediging bijna ondoordringbaar.

  Namekiaan – Regeneert bijzonder snel

  Net als de Majin is de Namekiaan een defensief ras wat alleen uit mannen bestaat. Het ras, dat we vooral van Piccolo kennen is een stuk sneller dan de Majin, maar kan net wat minder hebben. Om dat weer te compenseren beschikt het ras over snelle regeneratieve krachten.

  Dat betekent dat je Stamina een stuk sneller bijvult, waardoor je je aanvallen weer snel in kunt zetten. Bijvoorbeeld de Vanish kracht, die ervoor zorgt dat je inkomende aanvallen ontwijkt. Daarbij regenereert het leven van een Namek ook zodra de levensenergie onder de 70 procent zakt. En dat helpt je natuurlijk een stuk verder in de strijd.

  Een bijkomend voordeel als je voor het Namek ras kiest is dat voorwerpen een stuk effectiever zijn. Dit geldt voor verbruiksvoorwerpen zoals health capsules, maar ook voor dingen die je aanvallen of je verdediging sterker maken. En dat kun je uitermate goed gebruiken om het gebrek aan kracht van de Namekiaan goed te maken.

  De Majin is hiermee een ras wat uitermate geschikt is voor een defensieve strategie, maar dan eentje waarbij je offensief zou kunnen spelen.

  Aardling – Hangt een beetje tussen iedereen in

  Ben je op zoek naar een gebalanceerd ras dat zowel goed is op offensief als defensief gebied, dan moet je aardling (mens dus) worden. In Dragon Ball Xenoverse is dit namelijk het meest gebalanceerde ras.

  De mensen kennen we uit de serie vooral van Krillin en Yamcha. Deze vechtersbazen (vooral Krillin) kunnen er aardig wat van, maar blinken nergens echt in uit. Ze zijn zeg maar allround en dat biedt het ras in Xenoverse je ook: allround gameplay, waarbij je Ki automatisch bijvult, terwijl je een nette hoeveelheid leven, stamina en kracht hebt.

  Je bent alleen nergens écht goed in. Bovendien kun je niet an alle superkrachten gebruik maken die de serie zo kenmerken. Zodra je Ki op zijn maximum is, stijgt wel je aanvalskracht.

  Al met al is dit een leuk ras voor beginners die nog niet bekend zijn met het Dragon Ball universum. Verderop in het spel zal de mens alleen wel achter gaan lopen op de andere rassen. Dit moet je dan gaan compenseren met voorwerpen of kleding die je onderweg tegenkomt of in een winkeltje koopt.

  Wat je wel hebt is een Ki blast, wat in principe een kleine erergiebal is die je op je tegenstander af kunt vuren. Deze is bij vrouwen van dit ras een stuk sterker, terwijl de mannen veel sterker zijn met hun melee aanvallen.

  Frieza Clan (Arcosian) – Snelheid boven alles

  Het laatste ras wat je in Dragon Ball Xenoverse kunt selecteren is het ras van Frieza. In de game wordt dit de Frieza Clan genoemd, maar onder de fans wordt ook wel de term Arcosian gebruikt. De Frieza Clan kent alleen maar mannen, dus een verschil tussen mannen en vrouwen is er niet.

  Het ras kenmerkt zich door de snelheid en is daarmee ideaal om aanvallen te ontwijken of om een hit and run strategie aan te houden. Het is bij dit ras zo dat de aanvallen minder krachtig zijn dan bij bijvoorbeeld de Saiyans of de Aardlingen. Het leven is ook niet bijzonder hoog zoals bij de Majin of Nemekianen, maar de snelheid van de Frieza Clan maakt dit ruimschoots goed.

  Om nog een schepje bovenop de snelheid te doen, worden karakters van dit ras nog eens sneller zodra de levensenergie onder de 50% komt. Daarbij heeft dit ras de beschikking over een aanval die de tegenstander verlamt. Na verlamming staat de vijand open voor een dik pak rammel.

  Karakters uit dit ras zijn niet gemaakt op de beginnende speler. Dit komt vooral door de hoge snelheid, gecombineerd met de al hoge snelheid van het spel. Het is dan bij de Frieza Clan simpelweg wat lastiger om je karakter onder controle te houden dan bij de andere rassen.

  Dragon Ball Xenoverse

  Verkijgbaar vanaf 27 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.