De beste Resident Evil game volgens de XGN redactie

Article
zondag, 22 maart 2015 om 11:00
xgn google image
BAM! Resident Evil Revelations 2 is een feit. We zijn er bij de XGN redactie al verslaafd aan. Maar wat is nou eigenlijk de beste Resident Evil game volgens de XGN redactie? We vroegen het aan een paar leden!

Lars

Zonder twijfel Resident Evil 4. Die game heb ik destijds minstens vijf keer uitgespeeld, en hij ging nog steeds niet vervelen. Ineens werd een horrorgame met een isometrisch perspectief ingeruild voor een bloedstollende third person shooter, waarbij je constant het gevoel had opgejaagd te worden door een stel krankzinnige dorpsbewoners. Vooral de eindbaasgevechten waren fantastisch en zijn wat mij betreft nog door geen enkele andere shooter overtroffen.

Theo

Dit is voor mij absoluut Resident Evil 2. Deze game zat nog volledig in de originele sfeer, maar had net dat beetje extra spanning ten opzichte van deel 1. Het spel had een goede verhaallijn die ook niet te ver boven de actie en horror uitsteeg. De paniek die het spel wist te veroorzaken en de schrikmomenten waren ook nog eens ongeëvenaard destijds. Waarom Resident Evil nooit meer echt naar deze roots is teruggekeerd is mij dan ook een raadsel.
68715

Pedro

De beste Resident Evil game schijnt Resident Evil 4 te zijn, maar die heb ik nooit gespeeld (ik weet het, schaam en schande). Dus ga ik voor Resident Evil Revelations 2; het episodische aspect werkt fantastisch, de co-op is leuk, er zit humor en mysterie in, en het ziet er goed creepy uit. Zeer binnenkort de volledige review hiervan!

Ralph

De beste Resident Evil-game is naar mijn mening Resident Evil 4 met stip. De game kwam op een moment dat de serie echt aan vernieuwing toe was - het top-down kon met de nieuwe generatie niet meer mee - en wat een mokerslag leverde dat op de rest van het survival horror-genre!
De game was niet minder eng geworden en dat was vooral op het conto te schrijven aan die verdomd goede setting; een afgelegen Spaans dorpje, waar je wordt opgewacht met hooivorken, kettingzagen, fakkels en hordes aan zombies. Zeer zonde dat Capcom die lijn van horror én beklemmende actie niet kon doortrekken naar de sequels.
68716

Rox

Hoewel ik natuurlijk een van de eerste delen zou moeten roepen vanwege de pure doodsangsten en vieze volgescheten broeken, is mijn favoriet Resident Evil 5! Die game heb ik twee keer helemaal co-op doorlopen en ik vond het fantastisch! Op sommige momenten doet Resident Evil Revelations 2 me er een beetje aan denken en dat is goed. Al is deeltje 5 wel echt beter qua samenwerken en teamwork, de co-op balans in Revelations 2 is namelijk een beetje zoek.
Overigens vind ik de meeste Resident Evil games wel echt baas en ben ik dus stiekem een beetje fan van de reeks. Enkel Resident Evil Revelations: Raccoon City was een flop. Ik heb 'm uitgespeeld, maar kan me er niets meer van herinneren. Dat zegt natuurlijk genoeg!