5 tips om snel in Dragon Ball Xenoverse te levelen

  In Dragon Ball gaat het voornamelijk om kracht. Daarom is het wel fijn als je een beetje mee kunt vechten met de rest. Maar hoe kom je nou snel aan een hoog level? Wij geven je 5 tips om snel in Dragon Ball Xenoverse te levelen!

  Aan het begin van Dragon Ball Xenoverse roept Trunks via Shenron de krijger op die het sterkst is. Jij dus. Vervolgens mag je een ras kiezen, waarvan ieder zo zijn voordelen heeft, en een karakter maken. Maar om eerlijk te zijn stel je natuurlijk geen zak voor vergeleken met alle andere spelers in de gamewereld. Je komt net kijken!

  Tijd om dat in een rap tempo te veranderen! In het begin zijn er niet heel veel mogelijkheden om snel je level op te krikken in het spel. Je kunt dan namelijk nog lang niet alles spelen en bent zelfs gebonden aan enkele Parallel Quests en de verhaallijn van het spel. Deze tips zijn dan ook niet voor de spelers die het spel net opstarten.

  Eerst het verhaal van Xenoverse doorspelen

  Zij moeten namelijk eerst door de verhaallijn heen. Bij je eerste karakter kun je dus niet met de snelheid van het licht je level opkrikken in Dragon Ball Xenoverse. Maar je kunt wel het proces bespoedigen. Dat doe je door je niet af te laten leiden door alle parallelle missies tot in de dood door te spelen voor die S rank of de spulletjes.

  De kunst is hier om simpelweg de verhaallijn zo snel mogelijk door te spelen en de extra missies een keer te spelen. Praat dus met Trunks en ga vervolgens telkens naar de Plaza of Time om de volgende missie te starten. Tegen de tijd dat je de rode draad van het spel uit hebt en de parallelle missies een keer opgepakt hebt hikt je eerste karakter tegen level 70 aan.

  Het maximale level wat te halen is in Dragon Ball Xenoverse is momenteel level 80, dus dan ben je er al bijna. Je kunt dit karakter dan eventueel afmaken door nog enkele parallelle missies opnieuw te spelen. Ook kun je ervoor kiezen om een missie opnieuw te spelen. Een lucratieve missie wat betreft ervaringspunten is bijvoorbeeld “Team with Beerus”.

  En dan super snel levellen!

  Als je Dragon Ball Xenoverse uitgespeeld hebt, kun je vervolgens alle missies kiezen die je wil. En dan kan het snel gaan. Het leuke is, dat je in de game maximaal acht karakters aan kunt maken.

  Bij je volgende karakter kun je super snel levellen. Het snelst om dit te doen is door Parallel Quest 53 te spelen. In deze missie neem je het op tegen Brolly en moet je drie Dragon Balls verzamelen. Je kunt in deze missie beter niet meteen het gevecht aangaan met deze bruut, want dan krijg je ervan langs.

  Wat je in plaats daarvan doet is zo snel mogelijk op de eerste Dragon Ball af gaan. Zodra je die hebt, komt er namelijk hulp. Als je er dan voor zorgt dat je hulpjes Brolly tegenhouden (en dat gaat vanzelf), kun jij snel de andere twee Dragon Balls verzamelen. Daarna is het snel terug naar de tijdmachine en klaar is Kees!

  Dit is op die manier een redelijk makkelijke missie, waarbij je uiteindelijk een flinke berg ervaringspunten binnen harkt. Natuurlijk is dit weer afhankelijk van welke rang je haalt in de missie, maar het loopt al snel op tot ruim 30.000 punten. En dat is veel als je nog in de lagere levels zit!

  Een beetje afwisseling in de Quests kan ook

  De missie kun je binnen enkele minuten voltooid hebben, waardoor je dus in heel korte tijd op level 30 kunt zitten. Vanaf dat moment kun je er ook voor kiezen om Parallell Quest 52 te spelen voor de afwisseling.

  Deze is wel wat lastiger dan missie 53, maar als je de super aanvallen zoals de Death Ball blijft spammen moet het lukken. Zeker als je de missie net gaat spelen is het aan te raden om dit te doen, aangezien je het anders lastig krijgt. Je neemt het namelijk tegen drie Great Apes op en die kunnen behoorlijke schade aanrichten.

  Aan het einde van deze Parallel Quest in Dragon Ball Xenoverse zie je waarom deze missie zo lucratief is. Hij levert namelijk nóg meer ervaringspunten op dan Quest 53! Als je de missie op een Z rang weet te behalen, kun je zomaar 60.000 ervaringspunten krijgen.

  Missie 49 is ook een leuke missie die bergen met ervaringspunten oplevert. Minstens 40.000 punten is hier te halen. Dit is ook een wat langere missie, waarbij je in een vijf tegen een gevecht eigenlijk simpelweg iedereen moet verslaan. Leuk voor de afwisseling in vergelijking met de vorige twee missies.

  Shenron kan je helpen

  De draak Shenron in Dragon Ball Xenoverse kan wensen vervullen. Tenminste, als je alle Dragon Balls verzameld hebt. Deze gebruikt hij namelijk als betaalmiddel om één wens in vervulling te laten gaan. Na die wens verdwijnen de Dragon Balls weer en moet je ze opnieuw zoeken.

  Je kunt wensen dat je al je kracht opnieuw in kunt delen, wat erg handig is natuurlijk indien je je karakter niet goed opgebouwd hebt. Hij kan echter ook een handje helpen wat betreft extra ervaringspunten. Hij geeft je dan voldoende om het volgende level te bereiken, maar dan houdt het op.

  Dit is natuurlijk helemaal niet waarvoor je de Dragon Balls in moet zetten, maar het hoort toch in dit rijtje thuis, aangezien je (vooral in de hogere levels) hierdoor snel een level stijgt. Zie het echter wel als een laatste redmiddel om een level te stijgen, want de andere genoemde methoden zijn lucratiever en kosten geen Dragon Balls.

  Samen sta je sterk

  Laten we niet vergeten dat Dragon Ball Xenoverse een multiplayer game is. Er loopt niet voor niets van alles en nog wat door de stad te banjeren. Je kunt ervoor kiezen om in een team mee te doen, wat alles eigenlijk een stuk makkelijker maakt. Mensen reageren nu eenmaal veel beter dan de computerspelers.

  Met je menselijke co-speler kun je dan online gevechten en missies aangaan die behoorlijk veel ervaringspunten en leuke spulletjes voor de karakters opleveren. Daarbij kun je natuurlijk meedoen aan de toernooien die er zijn

  Met deze vijf tips level je dus bijzonder snel in Dragon Ball Xenoverse. Natuurlijk zijn er absoluut nog andere manieren om snel in level te stijgen, maar van deze manieren en missies is bekend dat ze erg lucratief zijn.

  Dragon Ball Xenoverse is sinds 27 februari te krijgen voor de Xbox One, PlayStation 4, PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De game werd door ons ontvangen met een 7.0 in de recensie.

  Dragon Ball Xenoverse

  Verkijgbaar vanaf 27 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.