DOOM easter eggs - Dit zijn de leukste!

  Naast dat we druk bezig zijn met onze review van de nieuwe DOOM is er ook tijd om de levels rustig te doorzoeken voor mogelijke easter eggs. Id Software weet als geen ander geheimen in games te verwerken en wij vonden er een paar. De beste DOOM easter eggs vind je in deze special.

  De Commander Keen helm

  Een andere bekende titel van id Software is natuurlijk Commander Keen. De avonturen van dit jonge ventje vonden hun weg naar menig huiskamer via shareware (net als de eerste DOOM) en waren in de jaren negentig bizar populair. Niet gek dan ook dat id Software eerder al aangaf dat de nieuwe DOOM aardig wat easter eggs als eerbetoon aan deze game zou bevatten.

  Deze Commander Keen helm met DOOM erop is te vinden als je voor de eerste keer in de hel terechtkomt. Vlak na een van de andere DOOM easter eggs, die later behandeld zal worden, kom je bij een plek met een aantal zwevende plateaus. In plaats van die te volgen, volg je het kleine pad langs de rots tot je in een kleine grot terecht komt.

  Deze grot is naast de plek van deze DOOM easter eggs ook de locatie waar je voor het eerste de chaingun kan vinden. Zeker handig om te hebben om je weg door de hel iets makkelijker te maken.

  Terminator 2 likes this

  DOOM is een toffe game en wij geven het zeker een duimpje omhoog. In de campaign van de nieuwe shooter doen de makers dit zelf ook. Niet richting hun eigen game maar als referentie aan Terminator 2 uiteraard.

  Het enige wat je hoeft te doen om bovenstaand effect te krijgen is in één van de bakken lava springen die je tegenkomt in de gebouwen van de UAC. Zodra je erin springt ga je uiteraard dood, maar helemaal ondergedompeld word je niet. Er duikt namelijk een van de DOOM easter eggs op.

  Je duim zal zeggen dat je goed werk hebt geleverd, maar stiekem miste je gewoon net dat ene geheim aan de andere kant van de lava.

  Super Turbo Turkey Puncher 3

  Zodra je weer met vaste benen op de grond van Mars staat moet je via een hoop andere gebouwen op bezoek bij dokter Hayden. Op de weg hiernaartoe kom je ook bij een volgepropt depot, waarvan de deuren pas opengaan zodra je de demonen in de omgeving kapot hebt geschoten.

  In het depot is niet alleen een Trial te vinden voor een Demon Rune, maar achterin staan ook een paar containers in een merkwaardige vorm gestapeld waar een van de DOOM easter eggs verstopt is. Spring je over de containers heen dan vind je een paar oude arcadekasten, waarop je Super Turbo Turkey Puncher 3 kan spelen. Meer dan ongelimiteerd kalkoenen tot pulp slaan is het niet, maar grappig is het zeker.

  Skyrim in de nieuwe DOOM

  Niet alleen commander Keen en Terminator hebben hun weg gevonden naar Mars en de hel. Ook onze avonturiers van Skyrim hebben hun bestaan in de provincie achter zich gelaten en zijn op avontuur gegaan op de rode planeet en in de hel.

  De plek van deze easter egg is vlak voor de andere easter egg met commander Keen. Zodra je in de hel bent en in een soort van arena de eerste keer een drietal Barons of Hell tegen bent gekomen, is er tegenover de uitgang een grot te zien. Op het eerste gezicht lijkt er niet veel mee aan de hand, maar wie net achter de pilaar kijkt zal onze grote vriend zien zitten.

  Een pijl in zijn knie, de stalen helm op zijn hoofd en morsdood. Was hij nou toch maar als Dragonborn op avontuur gegaan in Skyrim. Nu zal hij enkel herinnerd worden als een van de leukere DOOM easter eggs in plaats van een geslaagde avonturier.

  De originele DOOM

  En de grootste DOOM easter eggs van allemaal is die waarvan we wisten dat hij ging komen. Id Software had eerder al aangegeven dat elk level van de nieuwe DOOM een geheim zou bevatten en heel herkenbaar zou zijn.

  In de werelden van DOOM zijn er tal van plekken waarvan je het idee hebt dat je er doorheen zou moeten kunnen, alleen is er geen optie om net als in de klassieker elke muur langs te lopen en op de use knop te drukken.

  In plaats daarvan gaat alles via de schakelaars en ook deze DOOM easter egg gaat daarachter verscholen. Het is voor deze DOOM easter eggs zeker de moeite om de perk te unlocken die je de volledige kaart laat zien zonder deze te moeten zoeken in een level.

  De makkelijkste en waarschijnlijk de eerste die je zal vinden, bevindt zich in dezelfde grot als de Skryim easter egg. Vlak naast het skelet van de avonturier staat een hendel op de grond, die bijna opgaat in de rotsen van de grot. Trek je aan de hendel, dan hoor je een fragment van de oude DOOM soundtrack en weet je dat je ‘iets’ gedaan hebt.

  Pas als je naar buiten gaat en een pad naar beneden neemt, zal je een opening in de rotswand zien, waar voorheen een normale rots te zien was. Had je op je kaart gekeken (en de perk gehad die hierboven genoemd staat) dan had je al een vermoeden kunnen hebben dat er hier iets te halen viel.

  DOOM classic easter egg

  Meer DOOM easter eggs te vinden

  Elke map in de DOOM campaign heeft zo’n geheim, maar vooralsnog is het ons nog niet gelukt deze allemaal te vinden. De leukste vondsten die we wel hebben gedaan, zag je in deze special. Heb jij dit wel of weet je nog andere toffe DOOM easter eggs, laat het dan weten in de comments.

  DOOM is sinds vrijdag 13 mei te krijgen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Je kunt de game nu dus in huis halen.

  DOOM

  Verkijgbaar vanaf 13 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.