Doe Mee: Is vernieuwing een must in een lopende franchise?

Article
zaterdag, 02 oktober 2010 om 16:00
xgn google image
Het is zaterdag en dus weer tijd voor een Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? We hebben weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht en uiteraard is de winnaar van afgelopen week bekend.
Vorige week vroegen we of jullie massaal zouden afzakken naar Amsterdam voor de Firstlook. De meesten onder jullie hebben geen tijd of wonen te ver weg om de beurs te bezichtigen. Toch zijn er heel wat mensen die graag willen gaan. Veyenoord is de enige die zeker aanwezig zal zijn en daarom is hij onze winnaar van vorige week.
Populaire games krijgen steeds vaker een vervolg en dat is natuurlijk niet meer dan logisch. Bij een nieuw deel bestaat echter het gevaar dat er weinig vernieuwd wordt. Zo zal een jaarlijkse sportgame niet veel nieuwigheden bevatten. 2K Games bewijst dat het ook anders kan met de nieuwe Bioshock Infinite. Deze vernieuwing is echter niet voor iedereen even belangrijk. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Is vernieuwing een must in een lopende franchise?
Ik ben van mening dat vernieuwing niet de belangrijkste factor is in een vervolg. Natuurlijk, verandering is goed in beperkte maten maar wanneer je extreme vernieuwingen doorvoert krijgt je gewoon een andere game. De meeste franchises zijn net populair omdat fans weten wat ze kunnen verwachten van de gameplay. Ik pleit dus voor vernieuwing in beperkte maten maar ik respecteer het wel als een ontwikkelaar het lef heeft om een franchise helemaal te veranderen.

Populair Nieuws