Doe Mee: Is het belangrijk dat stemmen worden ingesproken door bekendheden?

Article
zaterdag, 12 februari 2011 om 18:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? We hebben weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht en uiteraard is de winnaar van afgelopen week bekend.
Vorige week vroegen we of jullie liever een spel spelen met één of meerdere eindes. Uit de reacties blijkt dat de meesten onder jullie liever een spel spelen met meerdere eindes, op voorwaarde dat deze eindes allemaal even goed zijn uitgewerkt. ComEpsilon deelt in deze mening en wist zich goed te verantwoorden, hij is hierdoor onze winnaar van vorige week!
Ontwikkelaars en uitgevers zijn altijd apetrots als ze een grote acteur kunnen strikken om de stem van een personage in te spreken. Een mooi voorbeeld hiervan is Fable III. In dit spel hoor je tal van bekendheden en Lionhead bleef dit maar herhalen tegen de fans. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Is het belangrijk dat stemmen worden ingesproken door bekendheden?
De juiste stem vinden voor een personage is enorm belangrijk. Als Kratos een piepstemmetje had, zou niemand de God of War games aanraken. Grote bekendheden worden al jaren gevraagd om stemmetjes te vertolken in animatiereeksen, denk hierbij aan The Simpsons, Family Guy en King of the Hill. Acteurs hebben dus vaak al heel wat ervaring met het vertolken van een virtueel figuurtje. Toch maakt het me eigenlijk niet uit. Bekend of onbekend, zolang de stem goed is ingesproken, is deze jongen tevreden.

Populair Nieuws