Divinity Original Sin II Definitive Edition Tips & Tricks - Een handige gids

  Divinity Original Sin II Definitive Edition kan een uitdagende en overweldigende game zijn, met duizelingwekkend veel opties en andere ingewikkelde zaken. Het is daarom niet verkeerd om je avontuur te starten met een paar handige tips op zak. Lees daarvoor snel onze Divinity Original Sin II Definitive Edition Tips & Tricks.

  Schakel gerust een tandje terug

  Divinity Original Sin II Definitive Edition is een moeilijke game, daar kunnen we heel duidelijk over zijn. Als je de game begint en ruzie zoekt met de eerste bullebak die je tegenkomt, zal je lichaam waarschijnlijk snel een nare lucht beginnen te produceren in een ondiep graf.

  We raden je dan ook aan of eerst aan te voelen welke moeilijkheidsgraad het beste bij je past. Veel mensen zullen normaal de game beginnen op Classic Mode – de equivalent van Normal – maar kunnen snel terug komen van een koude kermis. Exploration Mode is daarom vaak een betere optie als je nog nooit een Divinity Original Sin-game hebt gespeeld en als je vrij nieuw bent met RPG’s in het algemeen is de nieuwe Story Mode een goede uitkomst.

  De game zal ook op deze moeilijkheidsgraden allesbehalve een makkelijke game worden waar je even doorheen zal banjeren, maar gevechten zullen een stuk eerlijker aanvoelen dan op Classic Mode. Beter om een tandje terug te schakelen dan om je console of PC gefrustreerd in een hoek te smijten.

  Quick Save is er met een reden

  Eén van de elementen dat Divinity Original Sin II Definitive Edition zo uitdagend en ingewikkeld maakt, is het feit dat je nooit goed aan kan ziet komen wanneer je voor een lastige situatie komt te staan. Zelfs de meest oplettende speler kan niet op alles voorbereid zijn.

  Zo is het mogelijk dat er verderop in beeld een krachtige vijand op je staat te wachten, maar die eruitziet als een onschuldige voorbijganger. Totdat hij je aanspreekt en verklaart dat je een pijnlijke dood moet sterven. Of misschien word je middenin een gesprek gedwongen tot een impactvolle keuze die de dood betekent van een goede vriend of juist een rotzak die je nodig hebt voor een quest.

  Om zulke keuzes en de voortkomende gevolgen iets vrijer te kunnen maken is het belangrijk om gebruik te maken van de Quick Save-functie. Je kan vijf Quick Saves tegelijkertijd opslaan en je kan letterlijk op elk moment de game snel opslaan, al is het tijdens een gesprek of een lastig gevecht. Wij willen zien dat de Quick Save-knop versleten is tegen het einde van de game!

  De schijf van vier

  Op je reis in de wereld van Rivellon kom je al snel andere personages tegen die ongeveer hetzelfde doel hebben en ervoor kiezen om samen met jou te reizen, tot een maximum van vier personages in totaal. In tegenstelling tot het originele Divinity Original Sin kan je voor elk karakter kiezen wat voor soort klasse hij of zij is. Zo kan je kiezen tussen krachtige krijgers, slimme sluipmoordenaars en machtige magiërs met verschillende scholen aan magie.

  Maar denk ook meteen na over de compositie van je team in het algeheel. Het is leuk en aardig wanneer je met een team van vier krijgers schreeuwend afrent op de vijand, maar wanneer je door een plas dikke olie moet is het ineens een stuk minder indrukwekkend. De sleutel tot een succesvol team is dan ook een gevarieerd team en een scala aan opties.

  Zo is het bijvoorbeeld altijd handig om iemand in het team te hebben die andere mensen kan helen, hoewel het ook niet verkeerd is als hij met een grote hamer de reflexen kan testen in de knieschijven van tegenstanders. En een magiër die één of twee elementen kan hanteren en goed gebruik kan maken van de omgeving is ook nooit verkeerd. Het is nog beter als de vaardigheden van je karakters op elkaar aansluiten, zoals een boogschutter met de vaardigheid om een gaswolk te creëren en een pyromaan die de boel kan laten exploderen met vuurmagie. Verandering van spijs doet eten, net zoals het aanzicht van vele neergeslagen vijanden.

  Neem controle over je reisgenoten

  In gevechten zul je te allen tijde de controle krijgen over je hele team, zodat je zelf kan bepalen wat er gebeurt tijdens een gevecht en je niet het slachtoffer bent van de AI die een dubieuze keuze maakt. Maar ook buiten gevechten om is het mogelijk om in de huid van een reisgenoot te kruipen en de controle over te nemen, een mogelijkheid die zeer bepalend kan zijn voor het verloop van het verhaal.

  Stel je hebt bij het maken van je karakter gekozen voor The Red Prince, een Lizard generaal die verbannen is het voor het samenspannen met demonen, en je komt een smid tegen van hetzelfde geschubde ras. Maar ook hij heeft natuurlijk de geruchten gehoord en weigert om zaken te doen met The Red Prince. Geen zorgen, schakel over naar één van je andere reisgenoten, spreek de beste man even later opnieuw aan en met de vrolijk ogende dwerg wilt hij maar al te graag een ruil aangaan. Een andere mogelijkheid is dat een ander lid van je team kan praten met dieren en je maar al te graag wilt weten wat er omgaat in het hoofd van een kip.

  Soms is het ook beter om van tevoren een tactische wisseling door te voeren. Wanneer je bijvoorbeeld merkt dat het gebied vol zit met racistische mensen die niks op hebben met de andere rassen, is het misschien handig om even over te schakelen naar de reisgenoot van het menselijke ras. Niet alleen zullen ze diegene wel aanspreken, als hoofd van de groep ziet de rest er meteen minder gelijkwaardig uit en denken ze met een beetje geluk dat het zijn slaven zijn. Het brein van een domme bruut is snel gevuld.

  Maak gebruik van je consumables

  Net zoals in elke andere RPG zal je rugzak al snel overlopen met verschillende drankjes en andere voorwerpen die je eenmalig kan gebruiken, zoals granaten en speciale pijlen. Het is aanlokkelijk om alles op te sparen en het pas te gebruiken voor die ene lastige bossfight die er straks toch echt aan zal komen. Doe dat niet, drink, gooi en schiet erop los en gebruik de voorwerpen wanneer ze goed van pas komen.

  Zo kan je bijvoorbeeld een enkele vuurpijl die je hebt wel bewaren voor een lastig gevecht dat er mogelijk wel of niet aan zit te komen, maar wat als het gevecht zich plaatsvindt in een locatie vol met diepe plassen of temidden van een stortbui? Je zal jezelf dan voor je kop slaan dat je de vuurpijl niet hebt gebruikt in dat andere gevecht, waar een vijand zo dom was om zijn beurt te eindigen middenin een zwembad van olie en achteraf nog zorgde voor een hoop problemen.

  Bovendien liggen er verspreid over de wereld talloze tonnen, kisten, lijken en andere handige opslagplaatsen waar voorwerpen verstopt kunnen zitten. Misschien heb je dan wel al die tijd de vuurpijl bewaard en wanneer het lastige gevecht er eindelijk is heb je ondertussen al vijf andere pijlen gevonden. Wees geen gierige Nederlander, gebruik erop los!

  Divinity Original Sin II Definitive Edition Tips & Tricks – Nog andere aanraders?

  Heb jij Divinity Original Sin II al in huis en tijdens je avontuur kennis opgedaan die je graag met je medelezers wilt delen? Deel ze gerust in de comments en laat meteen weten of je nog iets hebt geleerd van onze Divinity Original Sin II Definitive Edition Tips & Tricks!

  Divinity: Original Sin II Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 31 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.