Dit zijn jullie favoriete Dragon Ball Z karakters

  Dragon Ball Xenoverse 2 is inmiddels een tijdje uit en ter gelegenheid van de lancering van deze nieuwe game, vroegen we jullie vorige week naar jullie favoriete Dragon Ball Z karakter. De stemmen zijn geteld en de uitslag is duidelijk, dus lees snel verder voor jullie favoriete Dragon Ball Z karakters!

  Dragon Ball Z heeft een groot aantal toffe karakters geïntroduceerd en ieder heeft zo wel zijn eigen favoriet. Na het verzamelen van de resultaten kunnen we jullie nu vertellen welk Dragon Ball Z karakter bij de meeste van onze lezers de absolute favoriet is. Grote kans dat velen van jullie in Dragon Ball Z Xenoverse 2 aan de slag gaan met één van deze personages.

  De populairste Dragon Ball Z karakters

  Dragon Ball Z karakters

  Eén van de personages uit de poll heeft deze lijst niet gehaald. Frieza wist niemands hart zodanig te stelen dat deze signature bad guy een plek op deze lijst kon garanderen. Niemand van jullie heeft op Frieza gestemd, waardoor deze geen verschijning zal maken op de lijst.

  8. Majin buu & Cell

  Niet alleen Frieza moet het doen met een tegenvallende populariteit, ook deze twee bad guys werden niet vaak uitgekozen als favoriete Dragon Ball Z karakter. Elk kregen zij één procent van de stemmen. Samen met Frieza vormen deze twee karakter de groep meest iconische Dragon Ball Z schurken en zullen ze dan ook bij veel fans populair zijn, maar net zoals in de manga, anime en games, moeten ze het toch afleggen tegen de helden.

  Dragon Ball Z karakters

  Cell is de ultieme creatie van Dr. Gero, dezelfde gekke wetenschapper die ook achter de creatie van de androids zit. Cell is ontworpen om over de vaardigheden en eigenschappen van de beste strijders die ooit een voet op aarde hebben gezet te beschikken. Hiermee werd de perfecte strijder gecreëerd, met talrijke gunstige genetische eigenschappen en speciale vaardigheden. Door het absorberen van onder andere sterke Z-fighters en androids wordt Imperfect Cell uiteindelijk Perfect Cell, wat hem nagenoeg onverslaanbaar maakt.

  Dragon Ball Z karakters

  Majin Buu is net als Cell een slechterik die zijn krachten krijgt door het absorberen (of opeten) van zijn tegenstanders. Dit roze wezen werd door de kwaadardige tovenaar Babidi opgewekt uit zijn slaap. Zijn eerste verschijning in de serie is als Innocent Buu, maar zijn oorspronkelijke vorm, Kid Buu, zien we pas later in de serie. Om zijn sterkste vorm te bereiken gaat hij enkele stadia door, waarbij hij onder andere Piccolo, Gotenks en Gohan absorbeert.

  7. Krillin, Mr. Popo & Goten

  Met twee procent van alle stemmen schoppen deze drie Dragon Ball Z karakters het niet ver in deze lijst. Krilling, Mr. Popo en Goten delen de zevende plek.

  Dragon Ball Z karakters

  Krillin, de kale aardling en goede vriend van Goku, heeft niet altijd evenveel geluk en in vergelijking met de rest van de Z-fighters lijkt hij maar zwak, maar toch is hij één van de meest getalenteerde menselijke martial artists ter wereld. Krillin was samen met Goku in training bij Master Roshi en beheerst net als deze twee de krachtige Kamehameha-aanval. Na de gebeurtenissen in de Android Saga besluit deze kleine held te stoppen met vechten om een gezinnetje te stichten met zijn nieuwe vrouw, Android 18.

  Dragon Ball Z karakters

  Popo is de rechterhand van Kami, de guardian of the earth, en is vooral te zien wanneer de Z-fighters op bezoek gaan bij Kami. Tijdens de Saiyan- Saga was hij verantwoordelijk voor de training van Krillin, Tien Shinhan, Yamcha, Chiaotzu en Yajirobe en door de loop van de anime keren de helden vaak terug bij hem voor training en advies. Wellicht de meest legendarische verschijning van Popo is zijn rol in een parodie op Dragon Ball Z, gemaakt door TeamFourStar. Deze fan made videos laten een hele andere kant van Popo zien, die geliefd is bij veel fans van de serie.

  Dragon Ball Z karakters

  Goten, de jongste zoon van Goku en het kleine broertje van Gohan, lijkt een identieke tweeling te zijn van de jonge Goku. Naast de uiterlijke gelijkenis lijkt deze halfsaiyan ook qua innerlijk op zijn vader. Bovendien is hij in staat om al op enorm jonge leeftijd een super-saiyanvorm aan te nemen, wat hem de jongste halfbloed Super Saiyan uit de serie maakt. Samen met zijn beste vriend Trunks voert hij later in de serie de fusion dance uit, waardoor de twee samen Gotenks vormen.

  6. Master Roshi

  Met stip op één als het gaat om het meest perverse Dragon Ball Z karakter en juist die eigenschap zal de leermeester van Goku en bedenker van de Kamehameha zo geliefd maken bij velen van jullie. Op deze lijst komt dit karakter terecht op de zesde plek, want zijn perversiteit wist maar drie procent van alle stemmen binnen te slepen.

  Dit Dragon Ball Z karakters wordt ook wel de Turtle Hermit genoemd. Doordat hij meer dan 300 jaar oud is en het schild van een schildpad op zijn rug draagt is deze naam erg toepasselijk voor de oude viespeuk. Ondanks zijn perverse karakter en schunnige grappen heeft dit oude baasje toch een hart van goud en blijkt een uitstekende leermeester te zijn voor zijn vele studenten.

  5. Broly & Piccolo

  Op de vijfde plek in deze lijst zien we twee karakters met belangrijkste overeenkomsten. Zo zijn ze gek op de kleur groen en hebben ze allebei een hekel aan Goku. Hoewel Piccolo langzaam maar zeker bevriend raakt met Goku, wordt de haat van Brolly eigenlijk alleen maar groter over de jaren.

  Wat begon als een lichte irritatie omdat Goku, bij Saiyans beter bekend als Kakarot, een nogal luidruchtige baby bleek te zijn, groeide uit tot een intense en diepgewortelde haat tegenover hem. Overreacting much? Broly is vooral bekend in zijn laatste en sterkste vorm, waarin hij een groene aura en groen haar heeft. Deze rivaal van Goku is de laatste Legendary Super Saiyan, waarvan er elke 1000 jaar één verschijnt.

  Dragon Ball Z karakters

  Piccolo, die andere groene rivaal van Goku, is een Namekian. Oorspronkelijk was dit karakter een slechterik, bekend als Demon King Piccolo. Nadat hij een fusion aanging met Nami, een andere Namekian, veranderde hij in Piccolo zoals de meesten hem zullen kennen. Door de goede band die hij opbouwde met Gohan na diens training, sloot hij zich aan bij de Z-fighters.

  4. Trunks

  Trunks verscheen voor het eerst toen hij vanuit de toekomst Goku bezocht en hem Frieza hielp verslaan. Hij kwam naar het verleden met een waarschuwing. In zijn tijdlijn hadden Android 17 en 18 de Z-fighters vermoord en was de aarde een soort post-apocalyptische hel geworden. Acht procent van jullie heeft gestemd op Trunks, waarmee hij de vierde plek heeft weten te bemachtigen.

  Trunks is een uitzonderlijk sterke Saiyan en zwaardvechter en beheerst een aantal toffe signature moves. Zijn Burning Attack en Shining Sword Attack waarmee hij Frieza verslaat zorgden ervoor dat veel fans van de serie al snel enthousiast werden van dit Dragon Ball Z karakter.

  3. Gohan

  Gohan is de zoon van Goku en één van de sterkste halfsaiyans uit Dragon Ball Z. Dit is het eerste Dragon Ball Z karakter die we zien opgroeien tot volwassen en hij heeft in ieder geval het hart van tien procent van alle stemmers gestolen. Hoewel Gohan enorm sterk is, heeft hij, in tegenstelling tot zijn vader, geen passie voor vechten.

  Gohan is het eerste Dragon Ball Z karakter dat in staat is om een super saiyan 2 te worden, een krachtigere variant van de super saiyan. in deze vorm verslaat hij Perfect Cell tijdens de Cell games en dit gevecht heeft hem een meer dan legendarische status gegeven in het Dragon Ball Z universum.

  2. Goku

  Goku, het meest iconische Dragon Ball Z karakter, verschijnt op de tweede plek in deze lijst. Met maar liefst 29 procent van alle stemmen is het duidelijk dat dit karakter nog steeds bij veel fans enorm geliefd is. Er zijn dan ook redenen genoeg te bedenken om enthousiast te worden van dit Dragon Ball Z karakter. Zoals bijvoorbeeld de legendarische transformatie naar Super Saiyan toen Frieza zijn vriend Krillin vermoordde.

  Deze saiyan werd oorspronkelijk als kind naar de aarde gestuurd om de planeet uit te roeien, zodat de saiyans deze later konden overnemen. Door een ongeluk waarbij hij zijn hoofd stootte raakte Goku zijn geheugen kwijt, waardoor hij opgroeide als liefhebbend en vrolijk persoon en later uitgroeide tot beschermer van de aarde. Door de jaren heen traint hij fanatiek, blijft hij zijn limiet verleggen en wordt hij steeds sterker.

  Zijn vele signature moves, zoals Kaio-Ken, Spirit Bomb en natuurlijk kamehameha maken van dit iconische Dragon Ball Z karakter een favoriet bij velen, maar toch moet hij de eerste plaats afstaan aan een ander karakter. En die zal daar maar wat blij mee zijn.

  1. Vegeta

  Want dat is namelijk Vegeta! Goku's oudste en grootste rivaal toont hiermee aan dat hij toch nog ergens beter in kan zijn dan Goku. Met 36 procent van de stemmen laat hij Goku dan ook ver achter zich wat betreft populariteit.

  Vegeta is de arrogante prins van het Saiyanras en die arrogantie zal ongetwijfeld bijdragen aan zijn populariteit. Hij is bovendien vol van trots en enorm egoïstisch. Dit Dragon Ball Z karakter begon als koelbloedige moordenaar en lid van de Frieza Force, maar sloot zich later in de serie aan bij de Z-fighters.

  Vegeta is het karakter dat wellicht de meeste character development is ondergaan en gaat van villain, naar anti-hero tot hij uiteindelijk een regelrechte held wordt, die de aarde meer dan eens beschermt tegen het kwaad. De saiyanprins streeft ernaar 's werelds sterkste strijder te worden. Hierin zit de rivaliteit tussen hem en Goku dan ook vooral, wat de twee strijders drijft om steeds sterker te blijven worden.

  Het kan zonder twijfel gezegd worden: Vegeta is bij jullie het meest populaire Dragon Ball Z karakter en verdient daarom ook met stip op nummer 1 te staan. Eat your heart out Kakarot!

  Dragon Ball Xenoverse 2

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.