Dit zijn goede redenen om Quo vadis, Aida? te kijken

Article
zaterdag, 29 januari 2022 om 17:00
quo vadis aida artikel 1f1643125037
Er is een prachtige arthouse film over Srebrenica: Quo vadis, Aida? Deze kun je voor 4.99 euro bekijken op de streaming website Picl. Wij geven je goede redenen om deze ontroerende film te kijken.

Hartverscheurend verhaal

De Bosnische film gaat over Aida (Jasna Đuričić)`die werkt op de VN-basis in Srebrenica. Het Bosnische leger, onder leiding van Mladic, rukt echter op en al gauw voel je de stress van Aida door je hele lichaam. Als er honderden, zo niet duizenden mens aan de poort staan bij de VN-basis waar Aida voor de Nederlanders moet vertalen, vreest ze ondertussen voor haar eigen gezin.
Haar man en twee zonen lopen namelijk ook ergens rond en die wil ze maar al te graag beschermen. Gaat dat lukken als de Bosnische soldaten al snel alle mannen laat overbrengen naar een ander gebied? Het erge is als kijker weet je: dit verhaal is misschien wel echt gebeurd.
quo vadis aida artikel 2f1643125674

Geweldig geacteerd

Dat je als kijker meteen al op het puntje van je stoel zit, naar diverse acteurs en actrices wil schreeuwen dat ze normaal moeten doen, heeft niet eens zo zozeer te maken met het feit dat de Val van Srebrenica echt gebeurd is. Er wordt bovenal geweldig geacteerd. Je ziet Đuričić continu vechten voor zichzelf, maar vooral voor de levens van haar gezin.
Haar gezicht spreekt keer op keer boekdelen. Ook de Nederlandse acteurs die in de film zitten, ook al hebben ze maar een bijrol, spelen hun rol goed. Ze laten zien: wij krijgen ook maar onze instructies en kunnen daarmee eigenlijk niets doen voor Aida.
quo vadis aida artikel 3f1643125657

Simpel, maar alles is raak

De gehele kracht van de film zit hem misschien wel in de eenvoud. Er is niet heel veel nodig om dit verhaal te vertellen, enkel het volgen van Aida is genoeg. Veel geweld wordt niet getoond om duidelijk te maken dat er een compleet bloedbad geweest is.
Eigenlijk wordt op een hele subtiele manier een hele overtuigende film neergezet. De film pakt je vast om niet meer los te laten en daarmee is dit een absolute aanrader. Opdat we nooit zullen vergeten wat er ooit gebeurd is.

Populair Nieuws