Dit zijn de meest slechte tovenaars uit Harry Potter

Article
zaterdag, 11 juli 2020 om 9:00
harry potter and the deathly hallows prt 2f1621435814
In de wereld van Harry Potter bestaan er genoeg slechte tovenaars die het slechtste in iedereen naar boven brengen. Stuk voor stuk zijn ze bereid om Muggles uit de weg te ruimen of Hogwarts te verwoesten. Dit zijn de meest slechte tovenaars uit de wereld van Harry Potter.

Voldemort

Voldemort is misschien wel één van de slechtste tovenaars uit de Harry Potter wereld. Voldemort heeft onder andere Harry's ouders vermoord en daar is het niet bij gebleven. Hij is verantwoordlijk voor vele doden van zowel tovenaars als Muggles.
Voordat Voldemort zijn naam kreeg zat hij net als alle andere tovenaars op school. Op Hogwarts zat hij bij Slytherin en was zijn naam Tom Riddle. De naam Voldemort betekent angst voor de dood. Daarom maakte hij de gruzelementen om onsterfelijk te worden. In totaal maakte hij zes gruzelementen. Maar wat Voldemort niet wist is dat Harry het zevende gruzelement is. Hoe meer gruzelementen Voldemort maakte, hoe verder hij verwijderd was van de dood.
draco malfoyf1593431726

Draco Malfoy

Draco Malfoy is de zoon van Lucius en Narcissa Malfoy. Zijn ouders zijn erg rijk en wonen in een groot landhuis waardoor Draco erg verwend is. Ook is hij de pestkop van de school. Op dag één op Hogwarts heeft hij het gemunt op Harry. De ene na de andere nare opmerking maakt hij samen met zijn vrienden .
Draco maakt niet allen gemene opmerkingen naar Harry. Ook pest hij Ron omdat zijn familie niet de rijkste is en noemt Draco Hermoine een Mudblood omdat Hermoine ouders heeft die allebei niet kunnen toveren. Draco houdt het niet alleen bij pesten. Later sluit hij zich ook aan bij de heer van het duister. Voldemort zette Draco onder druk waardoor hij het slechte pad koos.
dragon 1821017 1920f1593779528

Bellatrix Lestrange

Bellatrix is de zus van Narcissa Malfoy en de nicht van Sirius Black. Ze is één van de volgelingen van Voldemort en werd toen ze in de tovenaarsgevangenis zat bevrijd door Voldemort en de dooddoeners waarbij ze zich daarna aansluit bij de heer van het duister.
Bellatrix is één van Voldemort trouwste volgelingen. Ze zou zelfs voor Voldemort opnieuw naar Azkaban toe gaan. Voldemort vertrouwt Bellatrix als één van de weinige dooddoeners en was zelfs bereid om Bellatrix te redden van de Orde van de Phoenix. Tijdens de slag om Zweinstein werd Bellatrix vermoord door Molly Weasley. Wanneer Bellatrix Ginny Weasley probeerde te vermoorden raakte Bellatrix in gevecht met Molly.
hogwarts 1948536 1920f1593778707

Dolores Umbridge

Als Harry Potter fans aan één slechterik een hekel hebben is het Umbridge wel. Umbridge werd voor het eerst geïntroduceerd in Harry Potter and the Order of the Phoenix. Daar nam Umbridge heel Hogwarts over en gaf ze de meest gruwelijke straffen aan de leerlingen.
Voordat Umbrigde schoolhoofd werd van Zweinstein was ze lerares verweer tegen de zwarte kunsten. Ze kreeg van de minster de opdracht om Harry en Dumbledore in de gaten te houden. Al snel wist ze Dumbledore weg te werken om zijn functie over te nemen. Na het grote gevecht tussen Harry en Voldemort in het laatste deel van Harry Potter werd Umbridge naar Azkaban gestuurd vanwege onder andere Muggle-borns. Ze behandelde tovenaars die niet bloedzuiver zijn op een barbaarse manier.
grindlewaldf1593433054

Grindelwald

Niet alleen de Harry Potter reeks kent vele slechte tovenaars, ook in Fantastic Beast zijn er een aantal slechte tovenaars die een belangrijke rol spelen in de tovenaarswereld. De bekendste en slechtste tovenaar van Fantastic Beasts is Grindelwald. Gellert Grindelwald leefde ver voordat Voldemort leefde.
Grindelwald was in het verleden goede vrienden met Dumbledore. Samen hadden ze duistere plannen om de Muggles te overheersen. Maar wanneer ze uit elkaar groeide was Grindelwald degene die met het plan verderging. Grindelwald vond de zegevlier, één van de gruzelementen. Wanneer hij Voldemort ontmoette in de gevangenis zweeg hij over de zegevlier. In de boekenreeks werd Grindelwald daardoor vermoord, omdat Voldemort tegen hem had gelogen.