De beste game onthullingen van 2020 tot nu toe

  Het jaar is alweer door de helft en dus staan we is het tijd om de beste game onthullingen van 2020 op een rijtje te zetten. Het is een jaar zonder E3, een jaar met corona en een jaar waarin grote titels zich in een rap tempo afwisselen. De beste game onthullingen van 2020 tot nu zetten we voor jou op een rij.

  Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

  We trappen af met de grootste verrassing van 2020 tot nu toe, namelijk Marvel’s Spider-Man Miles Morales. De game die (na de teleurstellende GTA V reveal) de PS5 reveal aftrapte kwam als een complete schok gezien Spider-Man nog niet al te ver in de achteruitkijkspiegel ligt. Dat het volgende deel dan ook al zo snel komt, namelijk najaar 2020, is misschien wel de grootste en tofste verrassing van deze lijst.

  Helaas is de onthulling niet de allerbeste op deze lijst, want de dagen na de onthulling ontstond er veel discussie over de grote van de game. Sony noemde het een uitbreiding op de 2018-titel, maar dit bleek niet te kloppen. De game komt gewoon los uit voor de PS5 en is qua grootte vergelijkbaar met Uncharted: The Lost Legacy.

  Assassin’s Creed Valhalla

  Ook Assassin’s Creed Valhalla staat op deze lijst, de nieuwe open world game van Ubisoft. Hoewel het bestaan van de game al langer bekend was, bleef de naam lange tijd geheim en wist niemand zeker wanneer een aankondiging daadwerkelijk zou volgen. Die kwam uiteindelijk op creatieve wijze via een livestream die langzaam maar zeker de setting van de game bevestigde.

  De tijd van Vikingen is gekozen en dat zorgt voor een gloednieuw conflict. Ophef ontstond ook toen er gameplay van Assassin’s Creed Valhalla beloofd werd, maar deze niet optimaal geleverd werd door Ubisoft. Het is dan ook niet de allerbeste onthulling van 2020. Die eer gaat naar een andere titel.

  Ratchet & Clank: Rift Apart

  Een andere titel die we niet mogen vergeten als het om de beste game onthullingen van 2020 tot nu toe gaat, is Ratchet & Clank: Rift Apart. Na een lange winterslaap van vier jaar is het dynamische duo terug van weggeweest en klaar voor een nieuw avontuur. Op de achtergrond werd hier en daar al gefluisterd over een nieuwe titel in de reeks, maar hier werd maar weinig op gelet.

  Toen de game daadwerkelijk via een trailer werd onthuld waren velen dan ook nog verbaasd over het nieuwe deel. Dat de trailer een gloednieuwe mechanic toonde waarbij dimensies een rol lijken te spelen, wekte op een goede manier de vragen op en de twist op het einde met de introductie van een vrouwelijke Lombax was perfect. Nu alleen nog een datum en we zijn klaar om weer op avontuur te gaan!

  Tony Hawk’s Pro Skater 1+2

  De terugkeer van een legendarische reeks kan natuurlijk niet zonder feest en dat werd met deze aankondigingstrailer dan ook op perfecte wijze voorgeschoteld. Activision hield de aankondiging van de game goed geheim, in tegenstelling tot de onthulling van Crash Bandicoot 4. Dit is dan ook de reden dat deze titel wel in de lijst met beste game onthullingen van 2020 staat.

  De aankondiging kwam dan ook met goed nieuws. Een deel van de legendarische soundtrack keert terug, klassieke banen van de eerste twee games zijn wederom van de partij en dat allemaal om jou weer een echte skater boy te maken. Dat de game dit jaar ook nog gewoon verschijnt, is een extra kers op de taart!

  Sony

  PlayStation 5 All-Digital

  Dat Sony een goede persconferentie heeft gehouden in juni, zal niemand ontgaan zijn. Fantastische games werden in rap tempo onthuld, maar het is toch daadwerkelijk de aankondiging van een volledig digitale editie van de nieuwe Sony-console die de kroon spant. Waar iedereen van Microsoft wist dat deze variant op de planning stond (en nog steeds staat), kwam een soortgelijke versie van Sony volledig onverwacht.

  Sony weet hiermee dan ook een hak te slaan richting de concurrent doordat de PS5 nu voor twee prijzen op de markt kan worden gebracht. De All Digital editie kan maar zo een aantal tientjes of misschien zelfs 100 euro schelen. Dat is toch een flink bedrag, waardoor Microsoft voorlopig even buitenspel staat voor vele gamers.

  Het is dan ook met recht de beste game onthulling van 2020 tot nu toe (ondanks dat het niet om een game gaat). De PS5 is immers wel een game console die jarenlang naast de televisie moet gaan staan en je games moet gaan spelen. Een betere aankondiging konden we ons dan ook niet inbeelden (tot nu toe).

  Marvel's Spider-Man - Miles Morales

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.