Dit zijn de beste God of War games volgens jullie!

  Het is inmiddels alweer 13 jaar geleden sinds we voor het eerst in aanraking kwamen met God of War. Kratos heeft dan ook al in verschillende games naast zijn vijanden ook zijn stembanden kunnen slijten. Volgens jullie zijn er een aantal games die dit beter dan de rest en dit is volgens jullie de beste God of War games.

  5. God of War: Chains of Olympus

  We beginnen de lijst met jullie favoriete God of War games met de PSP-game God of War: Chains of Olympus. De in 2008 verschenen game neemt ons helemaal terug naar de periode tussen God of War: Ascension en de originele God of War. Hoewel de PSP geen krachtige handheld was, werd de game geprezen door de graphics.

  Hoewel de game op het eerste oog moeilijk leek om te besturen, werd hier op een goede manier omheen gewerkt. De PSP had namelijk maar één analoge stick, waardoor je de camera niet kon bewegen. De game kwam uiteindelijk ook nog uit op de PlayStation 3 door middel van een HD Collection.

  4. God of War

  De originele God of War mag dan wel niet de eerste plaats bestijgen, maar dat betekent niet dat je de game niet moet respecteren. Zonder het fantastische eerste deel was er nooit een vervolg gekomen. De kans is dan ook klein dat we ooit Kratos als vader hadden ontmoet en we zijn dan ook blij dat we die kans gekregen hebben.

  God of War kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 2 en vertelde het verhaal van Kratos die wraak wilde nemen op de god van de oorlog Ares. Om dit te doen vocht het karakter altijd met een boze blik tegen alles en iedereen om zijn doel te bereiken. Het is overigens geen wonder dat hij wraak wilde nemen op Ares, want hij zorgde ervoor dat Kratos zijn eigen vrouw en dochter vermoordde.

  3. God of War II

  Het vervolg op God of War kwam slechts twee jaar later uit in 2007. Het spel wist jullie harten net iets meer te veroveren dan deel één, want zoals je ziet staat het spel op de derde plaats. Dit is niet verwonderlijk want het spel bevatte niet alleen betere puzzels, maar ook vier keer zoveel boss battles.

  In het tweede deel wordt Kratos benoemd tot de God of War en verraden door Zeus, de koning van de Olympische Goden. Hij wordt vermoord en naar de onderwereld gezogen. Toch wil Kratos wraak nemen en dus staat dat je te wachten in dit tweede deel. God of War wordt door verschillende media gezien als de zwanenzang van de PlayStation 2 aangezien de game aan het einde van die consolegeneratie uitkwam.

  2. God of War III

  Het lijkt een trend te zijn, want hoe recenter de game is des te hoger dat deze scoort. Op de tweede plaats komen we bij God of War III. De game kwam in 2010 uit op de PlayStation 3 en kreeg in 2015 een remaster op de PlayStation 4.

  God of War III werd grafisch gezien als één van de beste games van zijn tijd gezien en ook de grote en indrukwekkende gevechten wisten te imponeren. In het afsluitende deel van de trilogie is Kratos nog steeds bezig met het uitmoorden van de Olympische Goden. In zijn wraakactie om Zeus te vermoorden sleurt hij alles en iedereen mee richting de dood.

  1. God of War (2018)

  De nieuwe God of War is nog niet eens een week uit en toch weet de game nu al de eerste plek te veroveren. Kratos als vader is genoeg reden om de game tot favoriet te bekronen natuurlijk, maar de makers hebben God of War helemaal opnieuw uitgevonden. Met een open wereld en minder focus op hack and slash is dit volgens jullie de beste God of War en is de game compleet anders dan de voorgaande delen.

  Dankzij de prachtige grafische kwaliteiten en een camera die alles in één shot volgt, voelt de game als een film aan. Het helpt dan natuurlijk dat het verhaal erg sterk is. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de vader-zoon relatie tussen Kratos en Atreus.

  De beste God of War games volgens jullie

  Dit zijn volgens jullie de beste God of War games. De nieuwste God of War game heeft in korte tijd veel indruk op jullie weten te maken. Later vandaag verschijnt er een nieuwe poll online waarop jullie kunnen stemmen.

  In onze God of War review kun je lezen wat Theo van de game vond. Hij spreekt met prijzende woorden over de game: “Santa Monica Studio laat ons met dit nieuwe deel in de God of War franchise zien hoe een ‘kleine’ jongen groot is geworden.”

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.