De top 5 beste buitenlandse films op Netflix - Over de grenzen

Article
donderdag, 26 april 2018 om 10:25
xgn google image
Op Netflix staan vele honderden films. De meeste komen uit Hollywood, maar ook buiten de filmstudio’s van Los Angeles worden uitstekende films gemaakt. Daarom zijn de beste buitenlandse films op Netflix voor jou op een rijtje gezet.
Recent zijn er vrij veel buitenlandse films van Netflix verdwenen. Zo staat publieksfavoriet Amélie er niet meer op en ook Intouchables ontbreekt. Wat zijn de beste buitenlandse films op Netflix? We hebben vijf absolute aanraders voor je op een rijtje gezet.

5. Okja

Deze Koreaans-Amerikaanse film van grootmeester Bong Joon-ho kreeg een minutenlange staande ovatie van het publiek op het filmfestival van Cannes. De film gaat over een meisje dat haar varken probeert te redden. Dat varken is alleen geen normaal varken. Okja is namelijk even groot als een olifant en heeft wel iets weg van een nijlpaard.
Meer over Okja lees je hier en via deze Netflix link kan je de film meteen bekijken.
129229

4. Akira

Akira was de eerste animefilm die ook in het westen een groot publiek bereikte. De film gaat over Kaneda, de leider van een motorbende die zijn vriend Tetsuo probeert te redden. Na een ongeluk ontwikkelt Tetsuo namelijk psychische krachten die hij steeds minder makkelijk onder controle kan houden.
30 jaar later is de film een klassieker in zijn genre. En een van de beste buitenlandse films op Netflix. Deze maatschappijkritische film is absoluut het kijken waard.
129235

3. Er Ist Wieder Da

Stel je voor: op een zomerse dag in Berlijn ontwaakt Adolf Hitler tientallen jaren nadat hij zelfmoord pleegde in zijn bunker tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers die hem aanzien voor een acteur omarmen de nieuwe Hitler als een komisch symbool. Hitler zelf is echter niets veranderd. Komen de Duitsers daar op tijd achter?
De terugkeer van Hitler met je eigen ogen aanschouwen? Dat kan hier.
129237

2. Das Leben der Anderen

Geen enkele film legt het leven in de Oost-Duitse versie van Berlijn zo goed vast als Das Leben der Anderen. De film gaat over een agent van deOost-Duitse geheime dienst de Stasi, Gerd Wiesler, die als taak heeft een bekende schrijver af te luisteren. Gedurende deze opdracht gaat Wiesler steeds meer twijfelen aan zijn werk en aan de DDR.
Das Leben der Anderen is een fantastische film die perfect het leven in de DDR vastlegt. Das Leben der Anderen kijk je hier terug.
129238

1. Oldboy

Oldboy is zo’n film die je gezien moet hebben. Maar het is geen film voor iedereen. De film is namelijk geweldadig en bevat een aantal scènes die niet geschikt zijn voor kijkers met een zwakke maag.
De reden dat Oldboy op nummer 1 staat is omdat het een film is die alles goed doet. Het camerawerk en de actie zijn geweldig, het verhaal is uniek. Waarschijnlijk zie je nooit meer een film als Oldboy. Behalve dan de Amerikaanse remake, maar die kun je beter vermijden.

De beste buitenlandse films op Netflix

Dit zijn onze keuzes voor de beste buitenlandse films op Netflix. Heb jij nog tips en adviezen, laat het dan vooral weten in de comments hieronder!