De vijf beste historische films op Netflix

Article
donderdag, 26 april 2018 om 16:06
top 5 historische films nu op netflix 130433 3
Van plan om een paar dagen in je bed te blijven met Netflix en ben je op zoek naar suggesties? Speciaal voor jou hebben we de beste historische films op Netflix op een rijtje gezet. Uren entertainment en misschien word je er ook nog wat wijzer van.

Gladiator

In de blockbuster Gladiator van regisseur Ridley Scott wordt een Romeinse generaal, gespeeld door Russel Crowe, verraden en bijna vermoord door de krankzinnige keizer Commodus. Op het nippertje aan de dood ontsnapt wordt de voormalige generaal Maximus verkocht aan een handelaar in gladiatoren.
In de arena moet hij vechten voor zijn leven en om wraak te nemen op de keizer. Samen met zijn mede gladiatoren neemt hij het op tegen leeuwen, strijdwagens en elkaar. Deze indrukwekkende en soms ontroerende film bevat behalve bloederige actiescènes ook duistere complotten en een fantastische soundtrack door Hans Zimmer, bekend van Pirates of the Caribbean. “Are you not entertained?!”
de vijf beste historische films op netflix 130445

A Bridge Too Far

A Bridge Too Far is het verhaal van de Amerikaanse, Britse en Poolse soldaten die in september 1944 vochten om het zuiden van Nederland te bevrijden. Deze waargebeurde historische film uit 1977 heeft alle acteurs waar je ouders vroeger fan van waren, onder andere een jonge Michael Caine en Sean Connery maken hun opwachting.
Maar vergis je niet, ondanks zijn leeftijd is dit een film die een beetje geschiedenisliefhebber wel gezien moet hebben. Hij hoort thuis in het klassieke rijtje oorlogsfilms tussen The Great Escape en Bridge over the River Kwai.
Dit bijna drie uur durende monster zit vol met tanks, ontploffende granaten, wanhopige gevechten en Britse humor. Ook deze film heeft een heerlijk klassieke orchestrale soundtrack. Een goede waargebeurde historische film op Netflix om op een luie zondagmiddag te kijken.
vijf historische films nu op netflix 130447

12 years a slave

12 years a slave is het waargebeurde verhaal van de vrije zwarte Amerikaan Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) die in 1853 wordt gekidnapt en in het zuiden van de VS wordt verkocht als slaaf. Deze prachtig geschoten film geeft een schokkend beeld van de mensen die leden onder de slavernij.
Naast Ejiofor zijn ook Michael Fassbender en Benedict Cumberbatch te zien in deze rauwe en emotionele film. De gehele cast speelt de sterren van de hemel, maar Ejiofor in de hoofdrol spant de kroon. Hij speelt de gevangen slaaf zo goed dat hij de kijker duidelijk maakt wat hij voelt vaak zonder een woord te zeggen.
Geen luchtige film voor een gezellig avondje op de bank met popcorn, maar wel een historische film waar veel lessen uit te leren vallen. Kwalitatief is dit zeker één van de beste historische films op Netflix.
vijf historische films nu op netflix 130449

The Man in the Iron Mask

Gerard Depardieu, John Malkovich, en Jeremy Irons zijn in deze films de Drie Musketiers, met Gabriel Byrne als de jonge D’Artagnan. Als Athos’ (Malkovich) zoon in opdracht van de wrede Franse koning wordt gedood, trekken de drie gepensioneerde musketiers hun uniformen weer tevoorschijn.

Samen proberen zij Koning Louis, gespeeld door een erg jonge Leonardo Dicaprio, af te zetten en te vervangen door zijn tweelingbroer, de vriendelijke Phillippe, die al zijn zes opgesloten zit in de Bastille met een ijzeren masker over zijn gezicht om zijn identiteit te verbergen.
Met lachwekkende Franse en soms zelfs Amerikaanse accenten en een voorspelbaar plot is deze film zeker geen Oscar materiaal. Toch is deze hartverwarmende avonturenfilm het kijken waard voor de indrukwekkende zwaardgevechten en vooral de grote acteertalenten: Depardieu is vermakelijk als de depressieve Porthos, en Dicaprio laat al op jonge leeftijd zijn acteertalent zien als de twee koninklijke broers.
vijf historische films nu op netflix 130450

Braveheart

Mel Gibson en geschiedenis. Dat kan maar een ding betekenen: bloed. Heel veel bloed. Mel Gibson speelt de Schotse edelman William Wallace, die de Schotten leidt in hun strijd om de Engelsen uit hun land te verdrijven en de dood van zijn vrouw en familie te wreken.
Gibson is op zijn best als de charismatische Wallace. De weidse en chaotische actiescènes vormen het hoogtepunt van de film waarbij duizenden mensen met grof geweld op elkaar inhakken.
De Engelsen zijn slecht, de Schotten goed, en verraad zie je in deze film van een afstand aankomen; erg diepgaand is het niet. Bijna drie uur lang en met enkele scènes die niet zijn weggelegd voor mensen met een zwakke maag. Dit is niet een film die je zomaar even kijkt, maar zeker de moeite waard.
Het verhaal is wat cliché, en de tekst al helemaal (“they can take our lives but they can never take our freedom!”) maar dit alles valt in het niet bij de gigantische kastelen en slowmotion beelden van ridders die te paard aanvallen.

Wat zijn jouw beste historische films op Netflix?

Of je nou van indrukwekkende waargebeurde verhalen houdt, of op zoek bent naar een luchtige avonturenfilm, of naar een epische oorlogsfilm, er staan zeker historische films op Netflix die jij leuk vind! Wat zijn jouw beste historische films op Netflix? Laat het ons weten in de comments.