Dit zijn de beste games van Square Enix

  Square Enix heeft een heel uitgebreid aanbod aan games die stuk voor stuk uniek zijn. Het bedrijf heeft vele aangrijpende titels die tot prachtige games zijn uitgewerkt. Deze games van Square Enix zijn absoluut de moeite waard.

  Final Fantasy VII

  Final Fantasy VII volgt het verhaal van de huursoldaat Cloud Strife, die is ingehuurd door de terroristische groep AVALANCHE - onder leiding van Barret Wallace - om het bedrijf Shinra Electric Power Company te helpen bestrijden, die probeert de levensader van de planeet als energiebron af te voeren om haar winst te bevorderen.

  Cloud vecht aanvankelijk voor persoonlijk gewin en voor de belofte die hij deed aan jeugdvriend Tifa Lockhart. Cloud bundelt uiteindelijk de krachten met vele anderen om de planeet te redden, die wordt bedreigd door Shinra en Clouds aartsvijand Sephiroth. Zo ontdekt hij een nieuwe reden om te vechten dan slechts voor het geld.

  Kingdom Hearts II

  Wanneer Sora wakker wordt, vertrekt hij naar Yen Sid Mickeys tovenaarsmeester, om meer over de Nobodies te horen. Wanneer een mens zijn hart verliest, wordt dat hart een Heartless, en de restanten: het lichaam en de ziel, worden een Nobody. In de eerdere game heb je al Nobodies ontmoet, in Castle Oblivion. Dat was een van de schuilplaatsen van de Organization XII, die bestaan uit de allersterkte Nobodies.

  Kingdom Hearts II begint met het verhaal van een jongen genaamd Roxas die samen met zijn vrienden (Hayner, Pence en Olette) het beste probeert te maken van de resterende 7 dagen van hun zomervakantie. Er gebeuren vreemde dingen in het stadje Twilight Town, waar de kinderen wonen. Van mensen zijn spullen gestolen, Roxas en zijn vrienden worden hiervan beschuldigd.

  Final Fantasy XIII

  Het verhaal van Final Fantasy XIII speelt zich voornamelijk af in de zwevende wereld van Cocoon, een kunstmatige planetoïde gebouwd door fal'Cie, bovennatuurlijke wezens die de mensheid ziet als hun beschermers. Cocoon zweeft in de atmosfeer van de wereld van Gran Pulse, een wereld waar dieren en planten tot enorme afmetingen kunnen groeien. De burgers van Cocoon zien Pulse als een hel voor mensen, uit angst voor de buitenaardse fal'Cie die in het verleden oorlog heeft gevoerd tegen Cocoon.

  De game volgt Lightning, een voormalige soldaat in het Guardian Corps-leger van Cocoon, en vijf andere mensen die door het lot bij elkaar zijn gebracht. Zij moeten een reeks beproevingen doorstaan, terwijl ze proberen hun lot te veranderen en een eeuwenoude samenzwering te stoppen om Cocoon te vernietigen.

  NieR: Automata

  De game vertelt de verhalen vanuit het perspectief van drie androïden genaamd 2B, 9S en A2, die ieder een eigen verhaallijn hebben. De game heeft een heel aantal endings, waarvan einde a tot en met e over het verhaal gaan.

  Fans van de game reeks van NieR zullen ook veel details en personages herkennen in NieR: Automata. De wereld van NieR is nu overgenomen door machines, waardoor de mensheid naar de maan moest vluchten. Op aarde zijn er nog enkele rebellen die samenwerken met de androïden. Het is nu aan de androïden om de aarde weer terug te winnen van de machines.

  Deus Ex

  Square Enix heeft van Deus Ex een uitgebreide gamereeks gemaakt, maar de beste van de reeks blijft toch echt de eerste.

  Het verhaal speelt zich af in een dystopische wereld in een toekomstig 2050. We volgen het verhaal van JC Denton, een antiterrorismeagent die in dienst is van de Anti-Terrorist Coalition van de Verenigde Naties (UNATCO). De wereld wordt geteisterd door een dodelijk virus, Grey Death. Ook is terreur en terroristische aanslagen de normaalste zaak lijkt het, JC Denton probeert het terreur te bestrijden.

  Dragon Quest XI Echoes of an Elusive Age

  Het verhaal volgt de gereïncarneerde Luminary, een geprofeteerde held om een ​​onbekend kwaad te bestrijden. Hoewel dat niet echt baanbrekend is, is het genoeg om je te laten spelen. Wat de Definitive Edition op de Switch zo geweldig maakt, is de hoeveelheid inhoud. Er is niet alleen de enorme verhaalcampagne, maar er zijn ook meerdere beesten om op te rijden en een 16-bits versie om doorheen te spelen.

  Rise of the Tomb Raider

  Met Crystal Dynamics aan het roer is de Tomb Raider-franchise nog nooit zo goed geweest. Rise of The Tomb Raider is het perfecte voorbeeld van hoe geweldig de franchise kan zijn.

  Rise of The Tomb Raider volgt de iconische Lara Croft, terwijl ze naar Siberië reist op zoek naar schatten en waarschijnlijk graven om te plunderen, een actievolle titel die in een razend tempo beweegt, waardoor spelers nauwelijks op adem kunnen komen.

  Life is Strange II

  Life is Strange 2 is in wezen een langdurige, vreselijke roadtrip. In het begin worden de broers Sean en Daniel gedwongen om een nieuw ​​leven te leiden nadat hun vader is vermoord en ze daarvan beschuldigd worden. Met weinig opties besluit het duo om van Seattle naar de voormalige geboorteplaats van hun vader in Mexico te gaan. Ze gaan een lange reis tegemoet waar Daniel een nieuw ontdekte superkracht heeft, waarmee hij objecten telekinetisch kan manipuleren. Het is een slechte combinatie: gezocht worden naar criminelen en zichtbare minderheden, terwijl je te maken hebt met geheime superkrachten. Het leidt tot veel nare situaties.

  Final Fantasy X

  Het verhaal van Final Fantasy X wordt verteld door Tidus, een sportster uit de futuristische metropool Zanarkand. Tijdens een wedstrijd wordt Tidus meegesleurd naar een andere wereld en gaat samen met summoner Yuna en haar vrienden op reis om de wereld van Spira te redden van een razend monster die ook wel Sin genoemd wordt. Op weg naar de mythische Zanarkand, terwijl hij de corrupte onderstroom van Spira's samenleving tegenkomt, houdt Tidus vast aan de hoop dat hij ooit zijn weg terug naar huis zal vinden.

  Chrono Trigger

  Chrono Trigger speelt zich af in een fictieve alternatieve tijdlijn van de aarde. De personages moeten door de tijd reizen om tegen vijanden te vechten, vrienden te maken, bondgenoten te vinden, uitrusting te verzamelen en magie te verkrijgen voor hun zoektocht. De tijdsperiodes waarin de personages reizen, variëren van 65.000.000 v.Chr. aan het begin van de beschaving tot 2300 na Christus, een post-apocalyptische periode. Uiteindelijk krijgen ze een machine die in staat is tot tijdreizen, bekend als de 'Wings of Time', omgedoopt tot 'Epoch'. Dit vaartuig is in staat om te wisselen tussen tijdsperioden zonder dat The Party door de portalen aan het einde van de tijd hoeft te gaan.

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.