Dit zijn de beste films najaar 2015 volgens jullie

Article
donderdag, 10 september 2015 om 16:33
xgn google image
Dit najaar komen een hoop nieuwe films naar de bioscoop. Daarom stelden we jullie vorige week de vraag naar welke van deze najaarsfilms jullie het meeste uitkijken. Dit zijn de beste films voor het najaar 2015 volgens jullie.
Er komen natuurlijk enorm veel films uit dit najaar, maar we konden ze niet allemaal in de poll plaatsen, want dan zou die wel erg lang worden. Daarom hebben we jullie de keuze gegeven uit zeven verschillende films, en een anders-optie. Een van deze films kreeg helemaal geen een stem, namelijk Paranormal Activity: The Ghost Dimension, dus deze hebben we buiten beschouwing gelaten.

5. The Hunger Games: Mockingjay Part 2 en anders

Heel veel belangstelling lijkt de XGN community niet te hebben voor The Hunger Games, aangezien deze najaarsfilm slechts 2% van de stemmen kreeg. Ook de categorie 'anders' kreeg 2% van de stemmen, maar helaas is geen reactie achtergelaten wat deze andere film precies mag wezen.
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 komt op 18 november uit in de Nederlandse bioscopen, en is een direct vervolg op The Hunger Games: Mockingjay. Die film kreeg destijds een 7.0 in onze review, vanwege de schaarse actie en het inleidende verhaal.

4. The Martian en Black Mass

Ook voor deze twee films was niet heel veel interesse onder de XGN community. The Martian en Black Mass kregen allebei namelijk maar 3% van de stemmen binnen.
The Martian heeft Matt Damon in de hoofdrol, en gaat over een astronaut die tijdens een storm op Mars achtergelaten is door zijn crew en waarvan men denkt dat hij dood is. Blijkbaar heeft hij het echter overleefd, en nu is hij alleen op de planeet, en moet hij een manier zoeken om de aarde te laten weten dat hij nog leeft. The Martian komt op 1 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.
Black Mass heeft Johhny Depp en Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, en gaat over het waargebeurde verhaal van Whitey Bulger, de broer van een senator en de meest beruchte, gewelddadige crimineel in de geschiedenis van South Boston. De film draait vanaf 15 oktober in Nederland in de bioscoop.

3. Maze Runner: The Scorch Trials

Nu beginnen de resultaten wat op te lopen. Maze Runner: The Scorch Trials staat op de derde plek met 8% van de stemmen. The Scorch Trials is een vervolg op het vorig jaar verschenen eerste deel van The Maze Runner trilogie. Deze film kreeg destijds een 7,5 in onze review.
The Maze Runner: The Scorch Trials is vanaf 17 september in de Nederlandse bioscopen te zien, dus deze najaarsfilm is de eerste uit dit lijstje die we kunnen bekijken.

2. James Bond: Spectre

De nieuwe James Bond film, Spectre, is alweer de 24e film in de James Bond-reeks. Spectre staat op de tweede plek in het lijstje van beste najaarsfilms volgens de XGN community, met 15% van de stemmen.
In Spectre speelt wederom Daniel Craig de rol van James Bond, waarbij een kryptisch bericht uit Bonds verleden hem op het spoor van een duistere organisatie brengt. Spectre draait vanaf 5 november in de Nederlandse bioscopen.
Laatst werd overigens bekendgemaakt dat Sam Smith de titelsong voor Spectre zal zingen. Het themanummer zal 'Writing On The Wall' als titel hebben.

1. Star Wars: The Force Awakens

Het was dan ook wel te verwachten, maar de nieuwe Star Wars staat met stip op nummer 1. Met 67% van de stemmen is dit een duidelijke winnaar! Het komt waarschijnlijk voor niemand als een verrassing dat Star Wars: The Force Awakens door de XGN community is gekozen tot de meest gewillige najaarsfilm van 2015.
Het zevende deel in de Star Wars saga speelt zich af 30 jaar na de gebeurtenissen in Star Wars VI: Return of the Jedi. De film komt 16 december uit in de Nederlandse bioscopen.