Apple Event september 2015 - De 3 beste onthullingen

Article
donderdag, 10 september 2015 om 11:04
xgn google image
Het Apple Event van gisteravond bracht veel nieuws, waaronder de nieuwe iPhone en iPad Pro. Maak je geen zorgen als je geen tijd hebt gehad om alle aankondigingen bij te houden: wij hebben hier namelijk de beste Apple Event september 2015 onthullingen op een rijtje gezet!

3. Geheel nieuwe Apple TV

Tijdens het Apple Event van gisteravond is een nieuwe versie van Apple TV aangekondigd. De Apple TV draait op het compleet nieuwe besturingssysteem tvOS, gebaseerd op iOS dat we natuurlijk allemaal kennen van Apple.
De afstandsbediening van de nieuwe Apple TV heet de Siri Remote, en juist, deze werkt dus met behulp van Siri. Je kan gebruik maken van je stem om tv-programma's of films te zoeken, maar dat is niet het enige. Eigenlijk is het hele apparaat met behulp van Siri te bedienen. Zo kan je bijvoorbeeld het weer checken via Siri, of naar de App Store gaan om een game op te zoeken, noem maar op.
Je hoeft niet alleen je stem te gebruiken, want je kan ook gewoon gebruik maken van aanraking. De Siri Remote beschikt ook over een Touch Interface. Verder bevat deze afstandbediening een menu-knop, een displayknop, een Siri knop en de standaard play/pauze en volumeknoppen.
Niet alleen de mogelijkheden zijn veranderd, ook bevat deze Apple TV een hoop nieuwe specs, die hier op een rijtje staan:
  • 64-bit chip
  • HDMI CEC aansluiting
  • Infrarood ontvanger voor de afstandsbediening
  • Bluetooth 4.0 ontvanger
  • Accelerometer
  • Gyroscope
  • een 802.11 AC Wifi ontvanger met MIMO
De nieuwe Apple TV is vanaf eind oktober verkrijgbaar in twee variaties: een 32-GB en 64-GB model. De Amerikaanse prijs van deze Apple TV ligt op 149 dollar voor 32GB en 199 dollar voor 64GB. Nederlandse prijzen worden bekendgemaakt wanneer de Apple TV beschikbaar is.

2. iPad Pro, toetsenbord en stylus

Een andere belangrijke aankondiging van gisteravond was de iPad Pro. Deze iPad Pro biedt met 12,9 inch het grootste iPad-scherm tot nu toe. Dit scherm beschikt over een Retina-display met 5,6 miljoen pixels, wat meer is dan alle andere iOS apparaten. Dit is het meest geavanceerde display met de hoogste resolutie van alle iOS apparaten.
Deze iPad pro beschikt over een hoop nieuwe specs zoals:
  • een 4-wegs speakersysteem wat automatisch tussen de speakers balanceert als je de iPad anders vasthoudt
  • Een 5.6 miljoen pixels tellend retina scherm voor betere en scherpere weergaven van foto en film
  • de nieuwe A9X derde chip die 1.9 keer sneller is dan de vorige chip
  • iOS9 met de mogelijkheid om te multitasken
  • 8 Megapixel camera
  • Arsenicum-vrij glazen scherm
Tegelijkertijd met de iPad Pro zijn het Smart Keyboard en het Apple Pencil aangekondigd. Dit zijn accessoires voor de iPad Pro: een toetsenbord een een stylus. De Nederlandse prijs van deze accessoires is nog niet bekend, maar in Amerika kost het Apple Pencil 99 dollar en het Smart Keyboard kost 169 dollar.
Deze iPad Pro komt in drie verschillende kleuren: zilver, goud en grijs. Verder komen er drie varianten: 32GB WiFi kost 799 dollar, 128GB WiFi kost 949, 128GB WiFi + sim kaart ondersteuning kost 1079. Nederlandse prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. De iPad Pro en de accessoires zijn wereldwijd vanaf november beschikbaar.

1. iPhone 6S en iPhone 6S Plus

De belangrijkste aankondiging van het Apple Event was de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus, de meest geavanceerde iPhones tot nu toe. Ze beschikken over 3D Touch, een drukgevoelige sensor die voor een hoop nieuwe mogelijkheden moet zorgen. Verder zijn de schermen gemaakt van het sterkste glas dat tot nu toe gebruikt is in de smartphone industrie. Apple noemt dit nieuwe glas Ion-X.
De nieuwe feature 3D Touch is bij niet-Apple producten al bekend als Force Touch. Afhankelijk van hoe hard je op je scherm drukt reageeert het apparaat verschillend. Zo kan je bepaalde handelingen bijvoorbeeld makkelijker uitvoeren.
Verder bevat de 6S een taptic engine, die kleine trillingen geeft om interactie met de 3D touch makkelijker te maken voor de gebruiker. Deze taptic engine kennen we al van de 12-inch Macbook.
De iPhone 6S en 6S plus bevatten bovendien sterkere hardware. Deze toestellen zijn uitgerust met een Coretx A9 chip, die 70% sneller dan de A8 chip uit de originele iPhone 6 is. De grafische prestaties van de 6S en 6S Plus gaan er volgens Apple voor 90% mee vooruit.
De camera heeft een upgrade gekregen naar 12 megapixel, en moet voor het eerst de mogelijkheid bieden om te filmen in 4K. 4G verbindingen werken twee keer zo snel als op voorgaande iPhones, net als de WiFi.
De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals goud, zilver, grijs en roze. Beide modellen zijn vanaf 25 september verkrijgbaar in de VS en een aantal andere landen zoals Duitsland en Engeland, maar niet in Nederland. Een prijs is nog onbekend.

Populair Nieuws