Dit zijn de beste filmreeksen die op Netflix staan

  Netflix heeft kort geleden zes delen van The Fast and the Furious toegevoegd. Dat wordt bingewatchen! Maar er zijn nog meer filmreeksen die op Netflix staan. Je kunt onder andere deze 7 filmreeksen bekijken.

  Universal Pictures

  Fast & Furious

  Illegale straatraces en heel veel stunts. De Fast and the Furious films hebben het allemaal. Bijna alle delen zijn nu op Netflix te zien behalve het achtste deel Fate of the Furious en de spin off Hobbs & Shaw. Alle 9 bioscoopfilms van Fast & Furious brachten in totaal vijf miljard dollar op en eindigt daarmee op de negende plaats in de lijst van succesvolste filmreeksen.

  In het eerste deel wordt een groep straatracers verdacht van diefstal. De leider van de groep Dominic Toretto raakt bevriend met undercover agent Brian O'Conner die deze zaak probeert uit te zoeken en wordt verliefd op Toretto's jongere zus Mia. Hij zal moeten kiezen tussen vriendschap en carrière. In de volgende delen gaat het verhaal van de groep racers en de agent verder en zullen ze het moeten opnemen tegen verschillende vijanden.

  Summit Entertainment

  Twilight

  De filmreeks van Twilight zit vol met weerwolven en vampieren. De Twilight Saga bestaat uit vijf romantische fantasyfilms die gebaseerd zijn op de boekenreeks van Stephenie Meyer. Wereldwijd hebben de films meer dan $ 3,3 miljard dollar opgeleverd en brak het tweede deel van de reeks een record van de grootste middernachtscreening en openingsdag in de geschiedenis.

  In de saga wordt het buitenbeentje Bella Swan verliefd op een vampier genaamd Edward Cullen die ze op school ontmoet. Niet alleen ontmoet ze een vampier, maar ook de weerwolf Jacob met wie ze alleen maar vrienden wil zijn. Alleen heeft Jacob wel gevoelens voor Bella. Daarnaast komt Edward in een lastige situatie te staan met zijn familie.

  Universal Studios

  The Mummy

  De filmreeks van The Mummy is veel ouder dan je denkt. Het eerste deel is slechts een nieuwe versie van de film uit 1932. De nieuwe versie is gemaakt in 1999 en kreeg daarna nog twee andere delen met onder andere acteur Brandan Fraser. Het eerste deel won tijdens de BMI Film Awards een Award voor Best Music en won tijdens de Saturn Awards een Award voor Best Makeup.

  In het eerste deel wordt de Egyptische priester Imhotep vervloekt en gemummificeerd wanneer hij Pharaoh Seti vermoord. 3000 Jaar later komt het lichaam van Imhotep tot leven en dat lijdt tot eigenaardige gebeurtenissen in Egypte. De tien plagen breken opnieuw uit, er ontstaan eigenaardige zandstormen en de rest van de wereld is in gevaar als de schatgravers de mummie niet tegenhouden voordat hij de wereld overneemt.

  Warner Bros. Ent.

  The Matrix

  The Matrix is een Amerikaanse siencefiction film uit 1999. Na het eerste deel van The Matrix bracht Warner Bros nog twee andere delen uit, The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. The Matrix won maar liefst vier Academy Award waaronder andere best sciencefiction films of all time.

  Computerhacker Neo ontdekt dat het leven niet meer is dan een computersimulatie. Computers en machines hebben de controle over de mensheid. De vrijheidsstrijders proberen tijdens deze ''Matrix'' de mensheid weer terug te veroveren zodat er weer vrijheid ontstaat in de wereld, maar daarvoor zullen ze de strijd moeten aangaan tegen alle machines en computers.

  Lionsgate

  The Hunger Games

  In 2012 werd de eerste verfilming gemaakt van de boeken van Suzanne Collins. Hetzelfde jaar dat The Hunger Games in premiere ging was Lionsgate bezig met het tweede deel, The Hunger Games: Catching Fire. Later volgde de laatste twee delen van The Hunger Games: The Mockingjay. Er komt zelfs een vijfde Hunger Games film. Dit zou een prequel worden over de jonge versie president Snow.

  De twaalf districten van het land Panem moeten elk jaar één jongen en één meisje per district leveren die het met elkaar zullen opnemen tegen de andere districten tot er nog maar één persoon over is. Katniss Everdeen biedt zich vrijwillig aan om in de plaats te gaan van haar zusje Primrose die in eerste instantie wordt uitgekozen.

  Samen met Peeta Mellark nemen ze het op tegen de elf andere districten. Wanneer de Hunger Games voorbij zijn en Katniss het voor elkaar heeft gekregen dat ook Peeta de Hunger Games overleeft ontstaat er onrust en komt er oorlog in het land Panem.

  Universal Pictures

  Jurassic Park

  De films van Jurassic Park zitten vol met dinosauriërs, geregisseerd door Steven Spielberg. De reeks kent maar liefst vijf vervolgfilms. De eerste, tweede en derde film staan op Netflix. In 2015 kwam er een gloednieuwe film, Jurassic World. Daarvan komt ook nog een tweede film. Jurassic Park was eerste film die een grote doorbraak maakt met special effecten.

  Je hebt vast wel één van de Jurassic films gezien. Miljardair John Hammond creëerde een themapark midden op het eiland Isla Nublar dat voor de kust van Costa Rica ligt. Dankzij de wetenschap heeft hij dinosauriërs kunnen klonen en heeft hij ze in Jarassic Park geplaatst. Maar dat is zeker niet geheel veilig en laat daarom paleontoloog Alan Grant en Ellie Satler overvliegen om ze het park te laten zien. Maar het gaat al gauw mis en veiligheid is het park is zeker niet gegarandeerd.

  New Line Productions, Inc.

  Lord of the Rings

  Lord of the Rings is een verfilming van de boekenreeks van J.J.R Tolkien. Naast de drie delen van Lord of the Rings zijn er nog 3 vervolgdelen die The Hobbit heten. Op Netflix zijn alleen de delen te zien van Lord of the Rings.

  Hobbit Frodo vindt een ring die jaren zoek was en tovenaar Gandalf komt erachter dat de ring gezocht wordt door de kwaadaardige Sauron. De ring moet vernietigd worden en samen met Gandalf, mensen, hobbits, een elf en een dwerg gaat Frodo op avontuur.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.