Dit zijn de beste battle royale spellen van 2018

Article
vrijdag, 07 september 2018 om 17:03
Battle royale spellen zijn op dit moment populairder dan ze ooit zijn geweest. Dagelijks spelen tientallen miljoenen mensen de verschillende battle royale spellen. Elke game komt in principe op hetzelfde neer, maar toch zijn er een paar veel populairder dan andere. Dit zijn de beste battle royale spellen van 2018.
Het meest populaire game genre op dit moment is battle royale. Battle royale spellen kunnen er heel verschillend uitzien, maar de basis voor elke battle royale game is hetzelfde. Je landt samen met 99 andere spelers op een eiland, dat door een storm een steeds kleiner leefbaar gebied heeft. De enige manier om dit te overleven is door alle andere spelers te elimineren en als laatste over te blijven.

Basis beste battle royale spellen ontstaan uit Minecraft mods

De naam battle royale is afgeleid van de Japanse film Battle Royale uit 2000. Het battle royale genre kon voor het eerst worden gezien in mods voor Minecraft en Arma 2 rond 2010. Deze spelmodus was toen gebaseerd op de boeken en de films van The Hunger Games. Op dit moment waren er nog geen volledige spellen in het battle royale genre.
Pas in 2015 kwamen spellen als H1Z1 uit, waarna battle royale door PUBG ineens heel veel aandacht kreeg. Van PUBG werden er in het eerste jaar meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Eind september 2017 kwam Fortnite uit; wat nog veel groter werd dan PUBG.
Zelf grote spelreeksen zoals Battlefield en Call of Duty gaan aan de nieuwe games, Battlefield 5 en Black Ops 4, die in 2018 uit gaan komen de battle royale spelmodus toevoegen. Deze hebben we nog niet meegenomen in deze top 5 beste battle royale spellen.
138376

5. Last Man Standing

Last Man Standing is een battle royale game waar je misschien nog niet eerder van hebt gehoord. Het spel is ontwikkeld door Free Reign Entertainment. Het spel is gratis te spelen via Steam en voor een gratis spel heeft het spel veel leuke features. Daarom is het een van de beste battle royale spellen van 2018.
Last Man Standing is dan misschien wel gratis te spelen, maar er is in het spel keuze uit meer dan dertig verschillende wapens. Deze wapens variëren van pistolen, shotguns, SMG’s, LMG’s, Assault Rifles, Sniper Rifles tot Rocket Launchers. Naast al deze verschillende wapens zijn er ook meer dan tien verschillende wapen attachments om jouw wapen te optimaliseren voor jouw speelstijl.
Naast deze wapens en attachments zijn er ook nog veel verschillende cosmetische items te krijgen. Deze items zullen jou geen voordeel geven tijdens de gevechten met de tegenstanders, want ze zien er alleen maar mooier uit. Er zijn meer dan 300 verschillende cosmetische items te verkrijgen via loot crates, die in Nederland inmiddels verboden zijn.
Last Man Standing zet zich heel erg in voor het competitieve aspect van het spel. Er zijn maandelijkse en wekelijkse toernooien. Hiermee vallen niet alleen maar geldprijzen te winnen, maar je kunt er ook een plek in een officieel toernooi mee verdienen.
Last Man Standing is dus een gratis spel met veel content en een goed uitgedacht competitief aspect. Daarom staat deze game tussen de beste battle royale spellen van 2018.
138377 1

4. Realm Royale

Realm Royale is een derdepersoons battle royale spel dat is ontwikkeld door Hi-Rez Studios. Realm Royale begon als spelmodus in de shooter game Paladins. Op dit moment is Realm Royale alleen nog maar beschikbaar in early acces. Dat wil zeggen dat de game nog in ontwikkeling is en dat er goed geluisterd wordt naar de feedback van de community.
De gameplay komt in veel aspecten overeen met de andere battle royale spellen. Het veilige stuk land wordt steeds kleiner door een storm die steeds verder naar het midden toe trekt. Bij Realm Royale kun je kiezen uit vijf verschillende karakters met verschillende vaardigheden. Dit zijn de Warrior, Engineer, Assassin, Mage en Hunter.
Er zijn verschillende legendarische wapens met een speciaal effect die alleen door een bepaald karakter kunnen worden gebruikt. Deze speciale effecten zijn vuur, ijs en bliksem. Dit is een aspect wat niet in andere populaire battle royale games terug te vinden is en dat maakt deze game dus uniek.
Er zijn niet zo veel verschillende wapens als bij de andere beste battle royale speleln, maar het spel is nog altijd in early acces. Het zou dus zomaar kunnen dat het spel nog veel uitgebreider gaat zijn, wanneer het volledig wordt uitgebracht.
De karakters met verschillende vaardigheden zien we niet terug in de andere battle royale spellen in deze lijst. Daarom staat Realm Royale in de lijst met beste battle royale spellen van 2018.
138378

3. H1Z1

In 2015 werd de early access van H1Z1 uitgebracht en drie jaar later was de battle royale game nog altijd in ontwikkeling. Uiteindelijk op 28 februari 2018 kwam het volledige spel uit voor de PC. Het spel is ontwikkeld door Daybreak Game Company.
H1Z1 zou eigenlijk op 20 september 2016 uitkomen, maar één week voor de release werd bekendgemaakt dat er nog te veel features niet helemaal af waren. Daarom werd de game uitgesteld, maar kreeg deze wel een grote update op 20 september. De PlayStation 4 versie van het spel kwam pas in augustus 2018 uit en de Xbox One spelers moeten nog altijd wachten op de volledige versie van H1Z1.
H1Z1 staat onder andere bekend om de vele bugs die het spel kort na het uitkomen van de early acces had, maar ook om de verschillende unieke spelmodi die er te spelen zijn, zoals Auto Royale. H1Z1 is een leuke battle royale optie met veel verschillende wapens en spemodi, maar het spel wordt op dit moment overschaduwd door andere populaire battle royale spellen.
138379

2. PlayerUnknown’s Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battlegrounds, beter bekend als PUBG, is een battle royale game die is ontwikkeld door PUBG Corp. Het spel is gebaseerd op verschillende mods die zijn gemaakt door Brendan “PlayerUnknown” Greene. Hij werd hierbij geïnspireerd door de Japanse film Battle Royale uit 2000.
Ieder potje starten de spelers vanuit een vliegtuig dat elke keer weer anders vliegt. Het belangrijkste doel wanneer je geland bent, is dat je zo snel mogelijk wapens moet proberen te vinden. Er liggen betere wapens op de plekken met meer risico. Een aantal van de verschillende wapens is de pistolen, granaten, shotguns, submachine guns, assault rifles en sniper rifles. Er zijn in totaal 28 verschillende wapens in PUBG.
In PUBG kun je ook gebruik maken van de verschillende voertuigen om achter tegenstanders aan te gaan of juist het gevecht met je tegenstander te ontwijken. Er zijn op dit moment 14 verschillende voertuigen die je zelf kan besturen.
Een van de bijzondere aspecten van PUBG is dat je de game zowel in eerstepersoons- of derdepersoonsperspectief kunt spelen. Tijdens een potje kun je bekijken wat op dat specifieke moment voor jou het beste is en dit aanpassen.
PUBG is een enorm uitgebreid spel met veel verschillende voertuigen, wapens en een grote map, maar het is dan ook het enige spel in de lijst van beste battle royale spellen dat niet gratis te spelen is.
138382

1. Fortnite Battle Royale

Je had het misschien al wel verwacht, maar Fortnite is de meest populaire en beste battle royale game. Net als bij iedere andere battle royale game is het de bedoeling om als laatste speler over te blijven om in dit geval de Victory Royale te pakken. Fortnite is ontwikkeld door Epic Games en door iedereen gratis te spelen.
Fortnite onderscheidt zich wel op een punt van de andere beste battle royale spellen, want je kunt in dit spel namelijk bouwen. Door verschillende objecten, zoals pallets en vrachtwagens, te slopen met je pickaxe, kun je materiaal verzamelen. In Fortnite kun je hout, steen en metaal verzamelen. Dit materiaal kun je gebruiken om de schoten van jouw tegenstanders af te schermen of om een betere positie in te nemen.
Er worden bijna iedere week nieuwe items toegevoegd aan Fortnite. Zowel items voor in de battle royale modus als cosmetische items,die door de community ook wel skins worden genoemd. De nieuwe items en de skins zorgen er voor dat Fortnite steeds weer interessant blijft. Daarnaast luistert Epic Games heel goed naar de feedback van de community en zijn er al meerdere items uit het spel gehaald om ze aan te passen.
Bij elke battle royale game is het einddoel hetzelfde, namelijk als laatste overblijven. Fortnite heeft met het bouwen een extra aspect wat je kunt perfectioneren. Daarom is Fortnite de nummer één in de lijst van de beste battle royale spellen.