6 verrassende iPhone-camera functies

Article
zondag, 15 maart 2020 om 15:00
augmented reality 4507522 1920f1584039215
Met smartphone camera’s kun je heel veel meer dan slechts foto’s of video’s maken. Je kunt er onder meer QR-codes mee scannen, of de camera als spiegel gebruiken. Naast deze vanzelfsprekende opties kun je jouw iPhone-camera optimaal gebruiken met deze tips.

1. Documenten digitaliseren

Als je nog veel belangrijk papierwerk hebt liggen dat je absoluut niet kwijt mag raken, dan kun je deze ook simpelweg digitaliseren. Je kunt documenten inscannen in de Notities-app, of je kunt speciale apps downloaden om de documenten te scannen. Deze apps bevatten vaak OCR-functies, waardoor gedrukte teksten in herkenbare digitale tekst worden omgezet.

2. 3D scanner

iPhone-camera’s worden steeds beter in diepte herkennen en hierdoor zijn er ook meer nieuwe toepassingen beschikbaar. Je kunt onder meer 3D-portretten maken voor Facebook. Deze foto’s kun je een beetje roteren, zodat ze los lijken te staan van de achtergrond. Verder kun je ook 3D-objecten in kaart brengen. Zodra de time-of-flight camera’s uitkomen zullen er nog meer van dit soort mogelijkheden met de iPhone-camera zijn.

3. Augmented reality

Apple is veel bezig met AR. De realistisch uitziende objecten in de omgeving zijn onder meer te danken aan de iPhone-camera, die goed in staat is om diepte te herkennen. AR is nu nog slechts iets voor mobile-games, maar het kan ook erg nuttig zijn in bijvoorbeeld instructies. Je zou dan de camera op een object kunnen richten en zo alle onderdelen kunnen herkennen. Op deze manier kun je dan precies zien of er iets vervangen of bijgevuld moet worden.
pokemon 1521104 1920f1584039769

4. Realtime vertalen

Met de Google Translate app kun je de camera op een tekst richten en krijg je vervolgens meteen een vertaling. Op deze manier kun je zorgeloos reizen of bestellen. Als je iets niet herkent, maak je gewoon een foto via Google Translate en vervolgens vertaalt de app het naar de door jou gekozen taal.

5. Nachtfotografie

Er zijn apps die jouw iPhone helpen om nachtfoto’s te maken. Met deze apps wordt alles 's nachts beter verlicht en kun je dingen in de nacht fotograferen die wellicht met het blote oog niet te zien zijn. Ook kun je de apps gebruiken als je echt niets kan zien en alles even iets beter verlicht wil hebben.

6. Shoppen

Naast simpelweg leuke foto’s maken, documenten scannen of teksten vertalen, kun je met je camera ook shoppen. In de AliExpress-app kun je een foto uploaden van een product om te kijken of je deze ook uit China kunt halen. Als je deze foto maakt in de app, zoekt de app of er een kopie te vinden is en eventueel wat het originele product is. Vaak krijg je ook de naam van het originele product en kun je kiezen of je voor het origineel gaat of voor een kopie.