Dit willen wij zien in Agents of S.H.I.E.L.D. seizoen 7

Article
vrijdag, 10 april 2020 om 14:00
Net als veel andere series komt de ABC network serie Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D dit jaar helaas tot een einde. Momenteel weten we nog niet veel over wat we het volgende seizoen precies kunnen verwachten, maar na het einde van seizoen 6 staat er ons in ieder geval een hoop te wachten! Dit is wat wij willen zien in het zevende en laatste seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D.

De terugkeer van Coulson

De laatste paar minuten van Agents of S.H.I.E.L.D zaten vol met verrassingen waar je mond van open valt. In seizoen 6 bleven wij en de helden hopen dat Coulson nog leefde aanzien hij fysiek nog elke aflevering als Sarge te zien was. Maar het werd langzaam maar zeker duidelijker dat dit niet het geval was en dat Sarge net als Izel een buitenaardse schurk was.
Toch zagen we in de allerlaatste scene dat Coulson toch niet helemaal weg was. Wanneer de helden net op tijd met de quinjet uit de jungle kunnen ontsnappen, laat Simmons zien dat er een back-up van Coulson in de vorm van een LMD is gemaakt. Zonder enige twijfeling drukt Daisy op de knop om de LMD te activeren. Dit betekent dat we in seizoen 7 gegarandeerd meer van Coulson zullen zien! De vraag is natuurlijk wel hoe deze LMD-versie van Coulson zal zijn.

Toch nog een cameo?

Aan het einde van seizoen 6 hebben we gezien hoe onze helden door de tijd zijn gereisd, helemaal terug naar de jaren ’30. Rond deze tijd bestond S.H.I.E.L.D nog niet eens. Toch zijn er wel een aantal bekende Marvel personages die rond die tijd leefden. De kans dat we een veel jongere Steve Rogers en Bucky Barnes zullen zien is klein, maar misschien zouden de agenten Peggy Carter wel tegen kunnen komen.
Het zou immers niet de eerste keer zijn dat er een crossover tussen Agents of S.H.I.E.L.D en Agent Carter zou plaatsvinden. Normaal konden we Peggy alleen in flashbacks in de serie zien, maar nu er sprake is van tijdreizen kunnen de helden haar in levende lijve ontmoeten.

Komt May terug in seizoen 7?

In de laatste aflevering was agent May er ontzettend slecht aan toe. Niet alleen kwam ze er op net laatste moment achter dat Coulson niet haar Coulson was na bijna een heel seizoen hoop te hebben gehad, maar ze werd ook door hem neergestoken. Terwijl ze hevig aan het bloeden was, vocht May om haar teamgenoten te helpen en de wereld te redden. Tegen het einde van de aflevering lijkt het er dan toch echt op dat ze stervende is, maar wanneer de SHIELD agenten door Jemma Simmons worden opgehaald, vertelt Simmons dat May nog te redden is.

Toekomst in de MCU

Nu het einde van Agents of S.H.I.E.L.D er dan toch aan zit te komen vragen we ons af hoe het hele verhaal af zal lopen. Maar zullen we onze favoriete agenten na het einde van de serie toch een keer in de MCU zien? Het is duidelijk dat Agents of S.H.I.E.L.D zich afspeelt in het ‘Marvel universum’, aangezien we vooral in de eerste paar seizoenen een aantal cameo’s hebben gehad van personages als Lady Sif uit de Thor films en Samuel L Jackson als de iconische Nick Fury.
Veel fans hebben zich dan ook afgevraagd of de hoofdpersonages van Agents of S.H.I.E.L.D ooit in een van de Marvel films zullen verschijnen. Helaas is die kans klein maar hoe gaaf zou het zijn om Daisy Johnson samen te zien vechten met de Avengers in de toekomst? In de laatste paar seizoenen heeft Quake zich zeker bewezen als een ware superheld.

Een happy ending voor de agenten?

Gedurende de seizoenen hebben de agenten van S.H.I.E.L.D. ontzettend veel meegemaakt. Hier zaten veel momenten van vreugde bij, maar ook veel pijnlijke momenten. Personages zoals Daisy en May zijn belangrijke dierbaren kwijtgeraakt en Fitz en Simmons zijn elkaar bijna elk seizoen kwijtgeraakt. Wij hopen dat de helden het einde van het aankomende seizoen levend uit zullen komen en een voldaan, gelukkig einde krijgen. Voor nu zullen we in ieder geval nog even moeten wachten. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar dit zal zeker niet lang meer duren.