Dit voegt Fortnite's nieuw Fallout-achtig seizoen allemaal toe

Article
vrijdag, 24 mei 2024 om 13:00
fortnite fallout
Het nieuwe seizoen is gelanceerd voor Fortnite en Epic Games gooit de boel weer helemaal op de schop. Dit is allemaal veranderd en toegevoegd voor Fortnite Chapter 5 Season 3.

Post-apocalyptische wereld

Door de jaren heen is de speelwereld van Fortnite flink veranderd. Epic Games speelde voor het eerst echt met dat idee toen Chapter 2 werd gelanceerd en de wereld compleet werd gereset. En met de nieuwe update kunnen spelers weer de nodige veranderingen verwachten aan de map.
Van het Griekse Pantheon gaan we in Fortnite Chapter 5 Season 3 namelijk naar een wereld die geïnspireerd is door titels als Fallout en Mad Max. Inderdaad, een post-apocalyptische wasteland. En dat speelt mooi in op wat momenteel populair is, want de Fallout serie was recent een groot succes, terwijl sinds deze week ook nog eens Furiosa: A Mad Max Saga in de bioscopen draait.
De nieuwe setting in Fortnite komt door een enorme zandstorm, die het zuidelijke gedeelte van de wereld compleet heeft veranderd. Er zijn daar nu drie nieuwe locaties: een raffinaderij genaamd Redline Rig, de vehicle arena Nitrodome en aan de kust is Brutal Beachhead gelegen.
Bij elke nieuwe locatie zijn ook de Wasteland Warriors te vinden, wat de nieuwe bazen van dit seizoen zijn. Zo mag je het opnemen tegen The Machinist, Megalo Don en Ringmaster Scarr. Na verloop van tijd zullen bazen ook een konvooi vormen, waardoor het een Mad Max Fury Road-achtige opgave wordt om ze te verslaan.

Benzine voor je lichaam

Een update die geïnspireerd is op Mad Max is natuurlijk niet compleet met een grotere focus op voertuigen. Daarom is het nu weer mogelijk om je auto helemaal naar eigen smaak aan te passen met vehicle mods. Zo kan je rondrijden met gun turrets, de banden bestand maken tegen kogels, spikes op je bumper zetten en andere handige upgrades toevoegen aan je bolide.
In de wereld is nu ook een nieuw goedje te vinden genaamd Nitro. Als je deze substantie toevoegt aan je voertuig, dan kan je sneller rijden, zal je minder benzine verbruiken en kan je ook nog eens harder beuken tegen andere auto’s. Ideaal dus als je een konvooi wil overmeesteren.
Maar je kan Nitro niet alleen stoppen in de auto, maar ook in je eigen maag. Het klinkt misschien niet helemaal gezond, maar spelers zullen sneller rondrennen, langer kunnen sprinten en ook nog eens sneller hun wapens kunnen herladen. Kortom, het is een goed idee om je ogen open te houden voor Nitro in Fortnite.

Crossover met Fallout

Een drankje dat iets gezonder klinkt dan Nitro is Nuka Cola. De frisdrank zal bekend in de oren klinken van fans van Fallout, want het is namelijk hét drankje dat synoniem staat voor de post-apocalyptische franchise. Er is dan ook een officiële samenwerking aangegaan met Bethesda om Fallout voor de game te gebruiken. Door een flesje Nuka Cola weg te tikken zal je je health terugkrijgen en ook langzaam je schild aanvullen.
Nuka Cola is bovendien niet de enige manier waarop Fallout terugkomt in de battle royale shooter. Als je de Battle Pass van dit seizoen aanschaft, en genoeg XP vergaart, dan krijg je de iconische T-60 Power Armor om in rond te lopen. De Brotherhood of Steel is zo vrijgevig geweest om het harnas beschikbaar te stellen.
Je hebt tot 16 augustus op de T-60 Power Armor en andere beloningen in de Battle Pass vrij te spelen. Daarna zal namelijk het volgende seizoen voor Fortnite worden gelanceerd.

Populair Nieuws