Wat kunnen we dit jaar eigenlijk verwachten van het MWC?

  Veel bedrijven melden dat zij niet zullen deelnemen aan het evenement vanwege het coronavirus. Nu blijft de vraag wat er wél komt naar het Mobile World Congress.

  Wegens het coronavirus zeggen een aantal grote bedrijven de telecombeurs in Barcelona af. Sony belooft een persconferentie te livestreamen, zowel Ericsson als LG haken beiden af omdat zij de gezondheid van bezoekers en medewerkers niet kunnen garanderen en ook Samsung twijfelt of zij wel of niet aanwezig zal zijn. Nu Amazon ook bekend heeft gemaakt dat zij niet deelnemen aan de Mobile World Congress gaan de verwachtingen van het evenement snel omlaag. Wat blijft er nog over van de internationale smartphonebeurs?

  Mobile World Congress

  Het Mobile World Congress is de grootste telecombeurs waar een tentoonstelling en een congres van de mobiele telefoonindustrie gecombineerd samengaan. Op het congres komen bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en contenteigenaren bijeen.

  De organisator van het MWC, GSMA zegt dat de beurs wel doorgaat, maar er zullen veel maatregelen worden genomen om kans op infectie zo minimaal mogelijk te houden. Zo moeten bezoekers die recent naar China zijn geweest bewijzen dat zij het land al meer dan twee weken niet hebben bezocht. Bezoekers vanuit de provincie Hubei zullen in ieder geval geen toegang krijgen tot het evenement.

  Ook adviseert het GSMA dat mensen elkaar geen hand geven en zowel speakers als microfoons zullen worden gereinigd. GSMA ondergaat al deze maatregelen, omdat “de gezondheid van collega’s, partners en bezoekers voorop staat.”

  Kippelboy

  Wie komen er dan wel?

  Nu de maatregelen duidelijk zijn, is het nog de vraag wat we nu eigenlijk kunnen verwachten van de telecombeurs. Huawei zal wel aanwezig zijn op het MWC. Verder lijkt het erop dat Xiaomi, Oppo en Honor ook naar Barcelona zullen komen. Oppo zal wel de temperatuur van bezoekers checken voor zij kunnen deelnemen aan evenementen. ZTE meldt dat zij hun plannen hebben verandert en minder mensen zullen insturen. De geplande persconferentie van het bedrijf zal niet doorgaan. Of er grote aankondigingen worden gedaan om het MWC zal ook afhangen van Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is normaal groot aanwezig op de beurs, maar twijfelt dus nog of het dit jaar zal afreizen naar Barcelona.

  Ondanks de afmeldingen van grote gezichten blijven er nog zeker wel 2800 exposanten over, waar bezoekers hun ogen kunnen uit kijken op de nieuwste mobiele technologie. Het Mobile World Congress is van 24 tot en met 27 februari. De MWC-editie van dit jaar staat in het teken van 5G, kunstmatige intelligentie, slimme apparaten en big data.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.