Dit kunnen spelers allemaal verwachten in Fortnite Chapter 2 Season 2

  Met Fortnite Chapter 2 vonden er veel veranderingen plaats in de game, maar we zitten nu wel al heel lang in Chapter 1. Het volgende hoofdstuk komt er alleen bijna aan en dit kunnen spelers allemaal verwachten in Chapter 2!

  Wanneer kunnen we eindelijk met Chapter 2 aan de slag?

  Een zwart gat en een aantal dagen geen Fortnite. Dat was het verrassende begin van Fortnite Chapter 2 in oktober vorig jaar. De grote update heeft natuurlijk voor veel veranderingen gezorgd, maar was tegelijkertijd ook het startschot voor het langste seizoen in de geschiedenis van Fortnite. Fortnite Chapter 2 Season 1 duurt nu namelijk al meer dan honderd dagen!

  Maar maak je geen zorgen, de game zal niet voor altijd vast blijven zitten in het eerste seizoen. Ontwikkelaar Epic heeft namelijk bekendgemaakt dat op 20 februari eindelijk Fortnite Chapter 2 Season 2 van start zal gaan.

  Waarom duurt het zo lang?

  De planning was eigenlijk om Season 2 al veel eerder van start te laten gaan, maar Epic is in de tussentijd druk bezig geweest en wil ervoor zorgen dat de nieuwe veranderingen zo goed mogelijk worden geïmplementeerd. Er wordt namelijk achter de schermen flink wat aangepast.

  Vanaf het nieuwe seizoen zal Fortnite gaan draaien op de Chaos Physics engine van Unreal. Epic heeft gezegd dat ze proberen om de core gameplay van Fortnite ongeveer hetzelfde te houden, maar dat er wel veel meer destruction bij komt kijken. Wanneer je een gat blaast in het gebouw van je tegenstander zal het er vanaf februari dus een stuk indrukwekkender uit gaan zien.

  Wat gaat er nog meer veranderen?

  De map van Fortnite Chapter 2 Season 2 is nog niet officieel uit de doeken gedaan, maar via 4chan is er een wel een kaart gelekt. We nemen het gerucht namelijk met een korreltje zout, maar de gelekte map zou wel inspelen op de nieuwe physics engine die Fortnite vanaf het volgende seizoen gaat gebruiken.

  Op de kaart is te zien dat de kerncentrale Steamy Stacks de lucht in is gegaan en net zoals Chernobyl het omliggende gebied drastisch heeft veranderd. Daarnaast lijkt het erop dat Slurpy Swamp is overstroomd. Er is plotseling een stuk meer water te vinden in het gebied dan in Season 1. Dat zou waarschijnlijk komen door de stuwdam tussen het moeras en Weeping Woods die is vernietigd. Wat is een betere manier om de Chaos Physics engine te tonen dan twee enorme structuren opblazen?

  Naast de kaart zijn er ook twee stills gelekt van de nieuwe cinematic die het seizoen moet inluiden. Met geschokte gezichten die te zien zijn zou het perfect passen in het plaatje. Of we deze geruchten werkelijkheid zien worden is nog even de vraag.

  Hoeveel gaat Fortnite Chapter 2 Season 2 kosten?

  De Battle Royale-versie van Fortnite is natuurlijk gratis, maar om alle beloningen van het nieuwe seizoen vrij te kunnen spelen, moet je de Battle Pass aanschaffen. Deze zal vanaf de start te koop zijn voor 950 V-Bucks, wat omgerekend 9,50 euro is. De bundels zijn alleen wel pas te koop vanaf 1000 V-Bucks, dus reken er maar op dat je een tientje kwijt bent voor de Battle Pass.

  Heb je nog geld over en wil je meteen een voorsprong hebben ten opzichte van de rest, dan is het ook mogelijk om de Battle Bundle te halen. Net zoals de Battle Pass kan je dan alles vrijspelen, maar sla je meteen de eerste 25 Tiers over. Voor dat pakket moet je alleen wel 2800 V-Bucks betalen, wat dus neerkomt op een prijskaartje van 28 euro.

  Ben jij van plan om Fortnite Chapter 2 Season 2 te gaan spelen? En ben je helemaal klaar met Season 1 of vind je het lange seizoen eigenlijk wel fijn? Laat het ons weten in de comments!

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.