Beste bioscooprelease februari 2020 - Dit zijn de beste bioscoopfilms

  Ook in februari 2020 komen er flink wat nieuwe films naar het witte doek. In deze special geven wij een overzicht van enkele films die uitkomen. Op die manier kun je kijken welke film bij jouw smaak aansluit of welke film je links wilt laten liggen. Er lijkt deze maand in ieder geval voor ieders wils wel weer iets te zijn.

  WW Entertainment

  Kruimeltje: De Strijd om de Goudmijn (5 februari)

  We starten deze film met een film van Nederlandse bodem. Dit lijkt voornamelijk een toffe film om te gaan kijken wanneer je kleine kinderen hebt of op pad wil met je kleinere neefje. Waar Kruimeltje al jarenlang voor veel plezier zorgt, komt het oeroude personage nu terug naar het witte doek. Wederom wordt er een nieuw avontuur gepresenteerd met De Strijd om de Goudmijn. Het is al een tijdje geleden dat Kruimeltje de harten van heel Nederland veroverde.

  We volgen het voormalige straatjongetje Kruimeltje. Hij lijkt een prachtig leventje te leiden nu hij weer is herenigd met zijn ouders. Toch knaagt er nog het één en ander aan hem. Hij houdt van avontuur en een duur landgoed is eigenlijk best wel saai. Kruimeltje loopt weg om weer te kunnen genieten van de drukke stad. Dat genieten duurt daarentegen niet lang. Voor Kruimeltje het in de gaten heeft, wordt hij ontvoerd en begint er een spannend nieuw avontuur.

  Er zijn in deze film rollen weggelegd voor Rick Engelkes, Kim Pieters en Ilse Warringa.

  Warner Bros. Pictures International Holland

  Birds of Prey (6 februari)

  Warner Bros. Pictures lijkt succes te zien in het verfilmen van schurkenverhalen. Vorig jaar konden we genieten van de psychopaat die ook wel bekend staat als het misdaaddrama Joker. Nu gaan we op pad met een figuur dat jarenlang zijn vrouwelijke tegenhanger is geweest: Harley Quinn. In Birds of Prey mag deze gestoorde vrouwelijke schurk schitteren op het filmdoek. In tegenstelling tot Joker belooft Birds of Prey een veel actievollere film te worden die minder in haar hoofd afspeelt. Uiteindelijk is Harley Quinn flink op weg om Gotham compleet op zijn kop te gaan zetten.

  Harley Quinn wordt vertolkt door Margot Robbie. Zij zal haar vrouwelijke rol neerzetten zonder te worden ondersteund door Jared Leto's Joker. Margot Robbie heeft een hoop ervaring als het om acteren gaat. Zo heeft ze al meermalen voor grote prijzen gestreden. Tijdens de BAFTA's was ze zelfs dubbel in de running. Zo stond ze daar voor Bombshell en Once Upon a Time in Hollywood.

  Birds of Prey wordt een solo Harley Quinn verhaal. In de comics wordt Harley Quinn veel met Joker gezien, dus het interessant om te zien hoe zij het solo gaat aanpakken.

  Sony Pictures Releasing (via Universal)

  Little Women (6 februari)

  Wanneer je op zoek bent naar een nieuw kostuumdrama, dan is Little Women mogelijk een titel die direct je aandacht trekt. In de film volgen we vier zussen (Jo, Meg, Amy en Beth) die opgroeien in de periode van de Amerikaanse burgeroorlog. Alle zussen hebben hun eigen verhaallijnen, terwijl ze proberen om hun weg te vinden in het leven en de liefde. De zussen worden gespeeld door Saoirse Ronan (Mary Queen of Scots), Emma Watson (Harry Potter, live action Beauty and the Beast), Florence Pugh (Lady Macbeth, Midsommar) en Eliza Scanlen (HBO-serie Sharp Objects).

  Deze film volgt na het eerdere succes van Lady Bird. Die film werd ook geregisseerd door dezelfde regisseuse die Little Women vormgaf: Greta Gerwig. De film is gebaseerd op een boek uit 1868, geschreven door Louisa May Alcott. Eerder was er een grote rol voor Emma Stone weggelegd, maar omdat zij die rol niet op zich kon nemen, is uiteindelijk voor Emma Watson gekozen.

  The Searchers

  The Lodge (6 februari)

  Op zoek naar een goede dosis horror? Met The Lodge kan het voor de horrorliefhebbers deze maand wel snor zitten. Dit wordt een film die in je hoofd kruipt door een cliché horrorverhaal zodanig op te poetsen dat het weer interessant kan worden voor een nieuw publiek. Zo speelt het verhaal zich in een donker en verlaten huis af. Een vrouw (Riley Keough) en haar stiefkinderen (Jaeden Martel en Lia McHugh) zitten in een winterhuisje en merken dat in dat huis veel speelt.

  Vorig jaar ging The Lodge in wereldpremière op het Sundance Film Festival. Daar werd de film erg goed ontvangen. Uiteindelijk heeft op het moment van schrijven The Lodge een 79% op de Tomatometer van Rotttentomatoes. De film is geregisseerd door Veronika Franz en Severin Fiala (Goodnight Mommy). Rollen worden gespeeld door Riley Keough (Mad Max: Fury Road), Jaeden Martell (Bill Denbrough in IT), Lia McHugh (Sprite in de toekomstige Marvel film The Eternals), Alicia Silverstone (Batgirl in Batman and Robin) en Richard Armitage (Thorin in de The Hobbit trilogie).

  Paramount Pictures (via Universal)

  Sonic (12 februari)

  Je vindt het tof, of je haat het. Al sinds Sonic werd aangekondigd was er een heleboel discussie rondom deze blauwe egel. Niet alleen zag zijn design er verschrikkelijk angstaanjagend uit (velen vroegen zich voor de grap af of dit een slechte horrorfilm voor kinderen werd), ook had het heel weinig te maken met Sonic. De makers hebben geluisterd en het ontwerp van de blauwe egel enorm veranderd. Dat lijkt de film ten goede te komen. Zo lijkt Sonic meer op wat gamers kennen.

  Uiteindelijk is het interessant om te zien hoe Sonic uit gaat pakken. Films gebaseerd op games, hebben wel eens het imago dat ze de gamewereld niet mooi weten te verbeelden. Neem bijvoorbeeld de verfilming van Warcraft, die uiteindelijk niet zo heel goed werd ontvangen. Sonic zou wel eens een uitzondering op dat vooroordeel kunnen zijn. De eigenwijze egel wordt door Ben Schwarts van een stem voorzien. De gemene Dr. Ivo Robotnik wordt neergezet door Jim Carrey. Hij heeft in het verleden meer dan veertig filmprijzen gewonnen, waaronder een Golden Globe voor The Truman Show en The Man On The Moon.

  Universal Pictures International

  The Photograph (14 februari)

  Ook voor fans van romantische films is er deze maand een film om naar uit te kijken. Zo kunnen koppeltjes helemaal wegzwijmelen bij het opkomende romantische drama The Photograph. Is namelijk al opgevallen dat deze film op Valentijnsdag in première gaat? In dit verhaal volgen we de dochter van een fotograaf (gespeeld door Issa Rae), die uiteindelijk de liefde van haar leven vindt in een journalist. Het drama komt om de hoek kijken als de moeder van de fotograaf is overleden en de journalist en zij steeds meer geheimen leren kennen over de overleden moeder.

  Issa Rae (HBO’s Insecure, Little) en Lakeith Stanfield (FX's Atlanta, Sorry to Bother You) worden ondersteund door Chanté Adams (Roxanne Roxanne) als de overleden moeder. De film wordt geregisseerd door Stella Meghie (The Weekend, Jean of the Joneses). Zit jij op Valentijnsdag in de bioscoop om dit liefdesdrama op het witte doek te mogen aanschouwen?

  Independent Films

  The Gentlemen (20 februari)

  Met The Gentlemen schotelt regisseur Guy Ritchie ons een nieuw avontuur voor. De film kent flink wat personages. Hoofdrollen worden vertolkt door Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club), Charlie Hunnam (Green Street Hooligans, Sons of Anarchy), Hugh Grant (The Remains of the Day), Michelle Dockery (Downton Abby), Colin Farrell (In Bruges) en Henry Golding (Last Christmas).

  Met The Gentlemen duiken we in de duistere drugswereld. Iets typisch dus voor een misdaadfilm! Dit keer is er een drugsbaron, Mickey Pearson, die flink aan de weg timmert als handelaar in marihuana. Hij kan er flink mee verdienen want er is veel vraag naar. Maar de handel brengt de nodige gevaren met zich mee. Zo mag de onderwereld Mickey Pearson niet zo en daarom worden er allerlei plannetjes gesmeed om hem om het leven te brengen. Uiteindelijk willen anderen rijk worden door Mickey zijn klanten over te nemen.

  Guy Ritchie heeft al veel titels op zijn naam staan. Zijn meest recente werk is nog wel de live action-versie van het Disney-verhaal Aladdin. Ook heeft hij aan films als King Arthur: Legend of the Sword en aan films rondom Sherlock Holmes gewerkt. Nu brengt hij The Gentleman.

  The Walt Disney Company Benelux / 20th Century Fox

  Call of the Wild (19 februari)

  Deze maand kunnen we ook genieten van de volgende nieuwe film van 20th Century Fox: Call of the Wild, of Het Wilde Avontuur zoals het ook wel eens in Nederland wordt genoemd. De film is gebaseerd op een boek waarin het moedige leven van de de hond Buck wordt beschreven.

  Er zijn natuurlijk een heleboel verhalen waarin een hond heldendaden vericht (denk bijvoorbeeld aan Snuf en Lassie), maar toch is de hond Buck iets anders dan wat we voorheen hebben gezien. Zo wordt dit hondenverhaal naar de natuur gebracht. Het rustige leven van Buck wordt plots op zijn kop gezet wanneer hij tijdens de goudkoorts in de natuur van Alaska terecht komt. Hier wordt hij lid van een team honden die per slee post bezorgen. Uiteindelijk wordt hij zelfs de leider van het team.

  De film wordt geregisseerd door Chris Sanders, wat een interessant keuze is. 20th Century Fox is nu van Disney, dus mogelijk is hier het balletje gaan rollen om de de regisseur op dit werk te zetten. In het verleden werkte hij al aan Disney's Lilo en Stitch uit 2002. Deze regisseur is voornamelijk bezig geweest met animatiewerk: Dreamworks' How To Train Your Dragon en The Croods. Met Call of the Wild maakt hij zijn live action debut. Weet hij hiermee zijn verhalen net zo goed te vertellen?

  Underwater (27 februari)

  We sluiten deze special met de beste bioscoopreleases van februari 2020 af met Underwater. De laatste film in dit lijstje is een sciencefiction-thriller. Belangrijke rollen worden vertolkt door onder andere aan Kristen Stewart (Bella Swan in Twilight), Vincent Cassel (Ocean's Thirtheen, Black Swan), Jessica Henwick (Nymeria Sand in Game of Thrones), John Gallagher Jr. (The Newsroom, Law & Order), Mamoudou Athie (The Circle) en en T.J. Miller (Tuffnut in How To Train Your Dragon).

  Met Underwater gaan we diep de zee in. Wat begint als een prachtige reis, loopt al snel uit op een ramp. Underwater laat de gruwelen zien van diepzeeduikers die gevangen zitten op de bodem van een diepe zee. Een aardbeving zorgt voor de nodige complicaties en de onderzoekers moeten veel moeite doen om snel boven water te komen. Anders zullen ze de gevaarlijke reis niet overleven. Uiteindelijk zorgt dit voor een avontuur dat tot nu toe gemengd is ontvangen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.