Dit is waarom V Rising zo populair is

Article
zaterdag, 09 juli 2022 om 9:00
v rising headerf1657291051
Eén van de meeste populaire games van het moment is V Rising. Maar hoe is deze titel ineens zo groot geworden in korte tijd? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Bloedzuigen met vampieren

In V Rising mag je aan de slag met je eigen vampier in een Diablo-achtige actiegame. Deze bevolkingsgroep is de laatste jaren heel populair geworden dankzij verschillende soorten media, denk bijvoorbeeld aan de vele series met vampieren of de pen and paper RPG Vampire The Masquerade. Maar er zijn nog steeds vrij weinig games waarin je echt zelf als een vampier los kan gaan. En V Rising doet dat bovendien op een unieke manier.
Vampieren leven natuurlijk op bloed en dat is dan ook een belangrijk onderdeel van de game. Zo kan je allerlei levende wezens leegzuigen voor hun waardevolle goedje. Dat bloed heb je nodig om niet te sterven, maar elke donor is weer anders.
Elke vijand in V Rising heeft namelijk een bloedtype. Zo zal een Rogue rondlopen met een ander soort bloed door zijn aderen dan bijvoorbeeld een Scholar. Afhankelijk van welke tegenstander je leegzuigt - wanneer je eerst genoeg schade hebt gedaan - zal je andere buffs krijgen. Maar ook de kwaliteit van het bloed speelt een rol.
Neem bijvoorbeeld het Warrior bloedtype. Zuig je een krijger leeg, dan zal je altijd een boost van je fysieke kracht krijgen, maar des te hoger de kwaliteit van het bloed, des te meer buffs je zal krijgen: van minder cooldown voor je weapon skills tot aan een hogere kans om aanvallen te kunnen parryen. Door het slimme systeem ben je niet alleen maar op zoek naar een nieuwe bron van bloed, maar ook de juiste bron.
v rising worldf1657291180

Overleven in een open wereld

De populariteit van V Rising is niet alleen te verklaren door het ingenieuze bloedsysteem. Een aspect dat het namelijk ook vrijwel altijd goed doet is een open wereld en dat is dan ook precies wat de game biedt. Als vampier zijnde kan je een groot gebied verkennen, dat natuurlijk sterk gebaseerd is op Transylvanië.
Je moet alleen wel goed letten op het tijdstip. Klassieke vampieren kunnen niet tegen zonlicht en zodra het ochtendgloren boven de bergtoppen verschijnt, zal je je health pool snel zien zakken. Je moet je tripjes in de wildernis dan ook goed plannen wil je niet eindigen als een hoopje as.
Het verkennen van de open wereld is daarnaast essentieel om sterker te worden. Je zal namelijk niet levelen door vijanden te verslaan, maar door sterkere gear en wapens voor je vampier te maken. En door bazen te verslaan kan je ook weer nieuwe skills vrijspelen om je bloedzuiger helemaal naar eigen smaak aan te passen.
v rising castlef1657291220

Bouw je eigen kasteel

Omdat het als vampier zijnde niet mogelijk is om vrolijk door te zon te lopen, heb je een plek nodig om veilig te verblijven zolang de zon in de lucht hangt. Zoals je natuurlijk van een vampier mag verwachten gaat het daarbij niet om een klein hutje in de bergen, maar om een waar kasteel.
Je krijgt alleen niet zomaar een kasteel gedoneerd van een lokale heer. Je moet namelijk eerst genoeg resources verzamelen en een bepaalde quest hebben voltooid. Het is daarna zaak om een goede locatie voor je nieuwe verblijfplaats te vinden. Let erop dat er genoeg ruimte is, want je initiële kasteel zal niet zo indrukwekkend zijn, maar later in het avontuur kan je er een echte fortress van maken, die waardig is voor een machtige vampier.
Naarmate je ook nieuwe delen toevoegt aan je kasteel, dan zal je ook nieuwe mogelijkheid vrijspelen. V Rising is dan ook niet een simpele actiegame, maar een creatieve mix tussen een RPG-, survival- en builder-game.
v rising duelf1657291422

Met of tegen je vrienden spelen

Heb je eenmaal een build en kasteel gemaakt waar je trots op bent, dan is natuurlijk het leukste om alles aan je vrienden te laten zien. Gelukkig hoef je ze daarbij niet thuis uit te nodigen om naar jouw monitor of TV te laten staren, want V Rising heeft ook uitgebreide multiplayer-mogelijkheden.
Je kan andere spelers treffen in de game via Online Play in het hoofdmenu. Je krijgt dan de keuze tussen verschillende PvE en PvP servers. Let daar goed op, want als je alleen co-op wil spelen met anderen, dan is het aan te raden om een PvE server te kiezen en geen PvP server. En de normale servers laten ook andere spelers toe, niet alleen jouw vrienden. Je kan dus ook complete vreemden tegenkomen.
Wil je echt niet gestoord worden tijdens het spelen van V Rising met je vriendengroep, dan heb je de optie voor een Private Game. Hiermee kan je je eigen wereld hosten, waarbij alleen spelers die uitgenodigd worden toegang hebben. Zo kan je samen rustig een paar onschuldige voorbijgangers leeszuigen, zonder pottenkijkers in de buurt.