Dit is waarom je de Naruto manga moet lezen

Article
zaterdag, 15 februari 2020 om 15:00
narutof1636631379
De geliefde serie ontworpen door Kishimoto is nu al enige tijd ten einde. Zijn opvolger Boruto laat zien hoe het leven verder gaat nu Naruto zijn doelen bereikt heeft sinds Naruto: The Last. Ondanks dat de serie nu al enige tijd oud is, is de manga nog steeds echt de moeite waard om te lezen.

Over Naruto

Naruto is uiteraard een grote bekende anime, die zich afspeelt in een “ninja wereld” met magie, vechten, avontuur en natuurlijk de beste ramen noedels. Het gaat over een kleine jongen die als hulsel dient voor een demoon. De kleine jongen, genaamd Naruto, wordt niet geliefd door zijn omgeving, omdat hij de demoon (Kyuubi) die het dorp verwoestte, met zich meedraagt. Desondanks leeft Naruto gewoon zijn leven en haalt veel kattenkwaad uit.
Naruto wil Hokage worden, de leider van het dorp en daarmee ook de beste ninja.
Het is een hele complete wereld, aan elk detail is gedacht en daarom mag “Naruto” zich een universum noemen. Het zijn niet slechts personages die in een bepaalde situatie zitten, het is een wereld waarin uitspringende personages zijn. Door dit uitgebreide universum kon er ook een vervolg en een spin-off komen.

Het verhaal

Ondanks dat je geen toepasselijke soundtracks hebt zijn zielige momenten in de manga veel pakkender, vrolijke momenten veel leuker en de emoties dringen meer tot je door. Het verhaal is canon en daarom ook pakkender, omdat er tussendoor geen onnodige opvullingen zijn. De fillers kun je altijd naderhand terug kijken, als je echt alles van Naruto mee wil krijgen.
Het is een lang verhaal dat absoluut de moeite waard is om te lezen en waar je gerust even de tijd voor kan nemen.

Manga vs anime

De anime is iets milder dan de manga, omdat deze ook uitgezonden werd op tv voor kinderen. Waar in de manga net wat meer bloed komt, is dit in de anime niet altijd te zien en anders heel veel minder.
Ook moet er bij een animatie veel meer laten zien worden per seconde, iets wat bij manga nergens voor nodig is. Hierdoor ontstaan er veel mooiere artworks in de manga en ziet alles er gedetailleerder uit. Dit komt onder andere, omdat een manga er ook precies uitziet zoals de originele maker voor ogen had.
De manga ziet er mooier uit, is gedetailleerder in het verhaal zelf en het komt zoveel meer tot zijn waarde. De manga is ‘volwassener’ dan de anime en daardoor kun je Naruto net iets anders ervaren.

Populair Nieuws