Dit is waarom de OnePlus 10T 5G de ultieme gaming-smartphone is

Article
donderdag, 08 september 2022 om 13:00
oneplus 10t 5 1f1662387933
Gamen kan je tegenwoordig meer dan alleen op een PC of console. Ook smartphones lenen zich er steeds beter voor. En als je de ultieme gaming-smartphone in huis wil halen, dan hoef je niet verder te zoeken: de OnePlus 10T 5G heeft wat je zoekt.

Chipset waar je U tegen zegt

Net zoals bij een PC of de PlayStation die onder je televisie staat, is het onmogelijk om games te draaien zonder een processor en grafische kaart. In een smartphone zijn beide onderdelen geïntegreerd in de chipset, het hart van het apparaat.
OnePlus staat erom bekend niet te besparen op de chipset, en dat heeft het bedrijf dan ook allesbehalve gedaan met de OnePlus 10T 5G. Het nieuwe vlaggenschip heeft namelijk een Snapdragon 8+ Gen 1 chipset, met snellere prestaties van de CPU en GPU én een verbeterde efficiëntie. Daarnaast zit er ook 16GB aan LPDDR5 RAM in de smartphone.
Je kan er dus van uitgaan dat de OnePlus 10T 5G alle games aan kan je die erop kan draaien. Of het nu gaat om een simpele mobiele game of om grote titels als Genshin Impact, waar je een krachtige smartphone voor nodig hebt.
rsz oneplus 10t 3f1662388016

Grootste koelsysteem ooit

Hoewel een krachtige chipset een mooi fundament voor een sterke gaming smartphone, is dat zeker niet meteen een garantie dat je alles goed kan draaien. Een snellere CPU en GPU betekent namelijk ook dat er veel hitte wordt gegenereerd. En als de chipset te heet wordt, kunnen de prestaties drastisch achteruit gaan - een fenomeen dat throttling heet.
Dat probleem kwam veel voor met smartphones die gebruik maakten van de vorige generatie Snapdragon-processor. Dus hoewel de draagbare computers op papier krachtige gaming-smartphones waren, was dat zeker niet altijd het geval in de praktijk.
Om ervoor te zorgen dat alles goed blijft, heeft OnePlus er dan ook voor gekozen om de OnePlus 10T 5G te voorzien van zijn grootste koelsysteem ooit. Dankzij die koeling in combinatie met de chipset en het RAM-geheugen, kan je al je dagelijkse apps en games sneller en langer gebruiken dan tevoren. Je kan zelfs ongeveer 30 applicaties op de achtergrond laten draaien!
jade green 11f1662388174

Vloeiend en kleurrijk scherm

Als je games snel en soepel kan spelen, dan wil je er natuurlijk wel van genieten. Je haalt bijvoorbeeld ook geen PlayStation 5 of een superdure gaming PC, om vervolgens de boel aan te sluiten op een kleine monitor met een slecht scherm. Dat zou zonde van je geld zijn.
Gelukkig heeft OnePlus ervoor gezorgd dat je ogen verwend worden met het nieuwe vlaggenschip. De smartphone heeft namelijk een scherm van 6,7 inch met een scherpe resolutie van 1080x2412 pixels. Dankzij de AMOLED- en HDR10-technologie spatten de kleuren van je scherm af, waardoor games als Tower of Fantasy helemaal tot leven komen.
Als kers op de taart heeft het scherm van de OnePlus 10T 5G een verversingssnelheid van 120Hz. Dat betekent dat het scherm twee keer zo snel ververst als de meeste smartphones. Gameplay ziet er daardoor enorm vloeiend uit en je zal nooit meer terug willen gaan naar een smartphone met een 60Hz-scherm.
oneplus 10t 14 1f1662388081

Razendsnel je OnePlus 10T 5G opladen

Heb je wel eens een game gespeeld op je smartphone, dan weet je waarschijnlijk dat er één nadeel kleeft aan het speelplezier: het vreet accu. Voor games moet de chipset immers meer werk leveren, waardoor het koelsysteem harder moet werken en weer meer energie vraagt van de accu. Kijk er daardoor niet vreemd van op als je telefoon bijna leeg is na een intense game-sessie.
Maar met de OnePlus 10T 5G is dat geen probleem. Je hoeft namelijk niet urenlang je smartphone aan de oplader te hangen om de dag door te komen. Het nieuwe vlaggenschip komt namelijk de een 150W SUPERVOOC Endurance Edition oplader voor de grote 4800 mAh-batterij.
Het is een indrukwekkende naam voor een oplader, maar het doet dan ook zeker zijn naam eer aan. Er is slechts 10 minuten nodig om de OnePlus 10T 5G voor de hele dag op te laden. Als je van 1 naar 100 procent wil gaan, dan is er ook maar 19 minuten nodig. Je hoeft je ook geen zorgen te maken, want door een reeks technologieën blijft de batterij gezond en wordt er minder warmte gegenereerd.
Met al die features aan boord is de OnePlus 10T 5G de ultieme smartphone voor al je games. Misschien zou je met zo'n totaalpakket een enorm hoog prijskaartje verwachten van ruim boven de 1000 euro. Dat valt gelukkig allemaal mee, want de smartphone is nu te koop vanaf 699 euro!
Dit artikel is in samenwerking met OnePlus.