Dit is het beste Apple product volgens jullie!

Article
donderdag, 26 november 2015 om 16:08
xgn google image
Van telefoons tot laptops en van smartwatches tot tablets: Apple is een merk met een hele hoop verschillende producten. Maar wat is nu het beste Apple product? Vorige week stelden wij jullie die vraag in de poll. Lees hier jullie antwoord!
Apple bestaat al sinds 1976 en deze producten zijn tegenwoordig eigenlijk niet meer weg te denken. Overal kom je wel Apple producten tegen, denk bijvoorbeeld maar aan het aantal mensen dat je kent met een iPhone. Of misschien heb je er zelf wel een en lees je dit artikel vanaf je iPhone!
Er kan maar een product het beste zijn en daarom vroegen wij jullie het vorige week in de poll. Lees hier wat het beste Apple product is volgens jullie! De Apple TV en de Apple Watch zijn uitgesloten van deze resultaten: deze producten kregen allebei geen een stem.

8. iPad Mini of een ander Apple product

De iPad Mini is het kleinste tablet van Apple en is uitgerust met een scherm van 7,9 inch. Deze iPad kwam in 2012 voor het eerst op de markt. Voor het nieuwste model, de iPad Mini 4, betaal je tussen de 399 euro en 719 euro. Deze is uitgerust met krachtige chips en heeft bovendien een slanker design gekregen dan zijn voorganger.
De iPad Mini 4 draait op iOS 9 en beschikt over 2GB aan werkgeheugen. Verder draait deze op een A8-processor en is deze uitgerust met een Touch ID vingerafdruksensor. De camera van de iPad Mini 4 is 8 megapixel en de schermresolutie is 2048 bij 1536 pixels.
De iPad Mini verdiende 2 procent van de totale stemmen, waardoor het op de laatste plaats in dit lijstje met beste Apple producten terechtkomt. Verder ging ook 2 procent van de stemmen uit naar een ander Apple product dat niet als optie in de poll stond.

7. iPhone 4/4s of iPod Touch

De iPhone 4 verscheen in juli 2010 op de Nederlandse markt. Deze telefoon beschikte destijds over nieuwe functies zoals videobellen met FaceTime, een achtercamera met flitser van 5 megapixel en een tweede camera aan de voorkant. Opvolger iPhone 4s kwam in oktober 2011 in de Nederlandse schappen te liggen en beschikte over een 8 megapixel camera en meer opslagruimte. Bovendien beschikte deze smartphone over Siri en een nieuwe dualcore A5-processor waardoor deze een stuk sneller werd.
De iPod Touch bestaat al sinds 2007 en op dit moment zijn er al zes verschillende modellen geweest. Deze mediaspeler beschikt over een touchscreen, in tegenstelling tot veel andere mediaspelers. Eigenlijk beschikt de iPod Touch over veel van dezelfde functies als een iPhone, alleen bevat het geen simkaart en kan je er dus niet mee bellen, sms’en of whatsappen.
Deze producten kregen allebei hetzelfde aantal stemmen. Met elk 4 procent van de stemmen delen zij de zevende plaats in deze lijst met de beste Apple producten.

6. iPhone 5/5s

De iPhone 5 kwam in september 2012 op de Nederlandse markt. Deze smartphone was uitgerust met een A6-chip en een camera van 8 megapixel. Verder is het scherm hoger en dunner ten opzichte van voorgaande iPhones en is het model lichter. Ook de camera aan de voorkant is beter en biedt deze smartphone ondersteuning voor 4G-netwerken.
De iPhone 5s was de opvolger van de iPhone 5 en deze kwam in oktober 2013 in de Nederlandse schappen te liggen. Deze telefoon beschikt over een A7-chip en M7-chip en een camera van 8 megapixel. Verder is de functie Touch ID toegevoegd en is de camera nu uitgerust met een dubbele flitser en de mogelijkheid om in slow motion te filmen.
Deze iPhones haalden 5 procent van de totale stemmen binnen. Daarmee eindigen ze op de vijfde plaats in dit rijtje met beste Apple producten.

5. iPad Pro en iPad Air

De iPad Pro ligt nog maar een paar weken in de Nederlandse winkels en is dus het nieuwste tablet van Apple. Bovendien is het ook het grootste tablet, met een scherm van 12,9 inch. De iPad Pro beschikt over een A9X-processor. Met dit tablet richt Apple zich op professionele gebruikers die een krachtig alternatief voor de MacBook zoeken. De prijzen lopen uiteen van 919 euro tot 1249 euro.
De iPad Air is sinds november 2013 verkrijgbaar (opvolger iPad Air 2 ligt sinds oktober 2014 in de schappen) en beschikt over een dunner ontwerp dan voorgaande iPads. Dit model is slechts 7,5mm dik en is 22 procent lichter dan de daarvoor lichtste iPad. De iPad Air beschikt over een 9,7 inch scherm.
Deze twee iPads kwamen terecht op een gedeelde vijfde plaats in dit rijtje met de beste Apple producten. Ze haalden allebei 7 procent van de stemmen binnen.

4. Ik hou niet van Apple

Natuurlijk zijn er ook mensen die niets van Apple hoeven te weten, om verschillende redenen. Zo kan je bijvoorbeeld liever met andere producten werken of kan je de producten te duur vinden. Ook in de XGN community zijn er verschillende mensen die niet zoveel moeten weten van Apple. De optie ‘ik hou niet van Apple’ kwam daarom met 8 procent van de stemmen op de vierde plaats terecht.

3. iMac

De iMac is een alles-in-een computer en bestaat al sinds 1998. Sindsdien zijn er natuurlijk een hele hoop nieuwe modellen verschenen. De nieuwste iMacs beschikken over een scherm van 21,5 inch met Retina 4K display of een scherm van 27 inch met Retina 5K display. De prijs van deze iMacs begint bij 1729 euro.
De iMac eindigt op de derde plaats in dit lijstje met beste Apple producten. Volgens 12 procent van de stemmen uit de XGN community is dit het beste Apple product.

2. MacBook

De MacBook maakt sinds 2006 onderdeel uit van de Apple line-up. De MacBook is sinds 2011 niet meer te koop en is opgevolgd door de MacBook Air die in 2008 voor het eerst verscheen. Op dit moment is de zesde generatie van MacBook Air verkrijgbaar, in een 11 inch model een een 13 inch model. De prijzen voor het 11 inch model beginnen bij 999 euro, en die van het 13 inch model beginnen bij 1099 euro.
Volgens 15 procent van de XGN community is dit het beste Apple product. Daarmee komt het op de tweede plaats terecht in deze lijst!

1. iPhone 6/6s

De iPhone 6 kwam in september vorig jaar op de Nederlandse markt. Deze telefoon is uitgerust met een A8-chip en M8-chip en beschikt over een camera van 8 megapixel. Het scherm is 4,7 inch groot en de telefoon draait op iOS 9.1.
De nieuwste smartphone van Apple is de iPhone 6S, die in oktober op de Nederlandse markt verscheen. Deze telefoon is uitgerust met een A9-chip en M9-chip en een 12 megapixel camera. Deze smartphone beschikt over een nieuwe feature genaamd 3D Touch, waarmee gemeten wordt hoe hard je op het scherm drukt.
Volgens de XGN community wint de meest recente iPhone deze strijd om de titel beste Apple product in de wacht te slepen. Met wel 34 procent van de stemmen kwamen de iPhone 6 en 6S als overduidelijke winnaar uit de bus!

Populair Nieuws