Dit is de beste Star Wars film volgens jullie!

Article
donderdag, 17 december 2015 om 13:59
xgn google image
Star Wars: The Force Awakens draait sinds gisteren in de Nederlandse bioscopen. Hoog tijd om eens terug te blikken op de epische saga die al sinds 1977 loopt. Daarom stelden we jullie vorige week de vraag wat de beste Star Wars film is. Lees hier jullie antwoord!
In de poll van vorige week konden jullie stemmen op de beste Star Wars film. Je leest hier een overzicht van de resultaten van deze poll. Wil je graag meer lezen over de Star Wars saga, dan kan je terecht in ons Star Wars recap artikel: daar leggen we per film precies uit wat er allemaal ookalweer is gebeurd.
De meningen waren verdeeld, maar er was ook een klein percentage stemmers dat aangaf niet van Star Wars te houden... Dit kwam neer op 3 procent van het totale aantal stemmers. Foei!

5. The Phantom Menace en A New Hope

Star Wars Episode I: The Phantom Menace kwam in 1999 uit, vormt het eerste deel van de prequel-trilogie en is chronologisch gezien het eerste deel in de saga. In dit deel begint Palpatine met de grondlegging van zijn duistere plannen en twee Jedi (Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn) proberen het resulterende conflict vreedzaam op te lossen. In deze film zien we voor het eerst de jonge Anakin Skywalker, die later verandert in de iconische schurk Darth Vader.
Star Wars Episode IV: A New Hope verscheen in 1977, vormt het eerste deel van de originele trilogie en is de allereerste Star Wars film die gemaakt werd, hoewel het chronologisch gezien het vierde deel in de saga is. Deze film speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen uit Revenge Of The Sith af en draait vooral rond Luke Skywalker en co en hun missie om het enorme gevechtsstation de Death Star te vernietigen.
Deze beide films kregen hetzelfde aantal stemmen van de XGN community. Ze haalden allebei vijf procent van de stemmen binnen en komen daarmee op een gedeelde vijfde plaats terecht.

4. Attack Of The Clones

Star Wars Episode II: Attack Of The Clones kwam in 2002 uit en is chronologisch gezien het tweede deel in de saga. Dit deel speelt zich af 10 jaar na de gebeurtenissen in The Phantom Menace. In die verstreken tijd is de jonge Anakin getraind door Obi-Wan en zijn deze twee Jedi bevriend geraakt. In deze film zien we de zoektocht naar de huurmoordenaar Jango Fett en de ontdekking van het geheime leger klonen door Obi-Wan.
Deze film kreeg zes procent van de stemmen van de XGN community, het scheelt dus amper met de voorgaande twee episodes! Daardoor komt Attack Of The Clones op de vierde plek terecht in het lijstje met beste Star Wars films.

3. Return Of The Jedi

Star Wars Episode VI: Return Of The Jedi verscheen in 1983, is de afsluiter van de originele Star Wars trilogie en was tot The Force Awakens uitkwam chronologisch gezien de laatste Star Wars film. In deze epische afsluiter neemt Luke het op tegen zijn vader en de Emperor, terwijl de rebellen vechten om de tweede Death Star uit te schakelen.
Opeens beginnen de stemmen een stuk hoger op te lopen: Return Of The Jedi haalde namelijk maar liefst 18 procent van de stemmen binnen. Daarmee komt deze film op een welverdiende derde plaats terecht volgens de XGN community.

2. Revenge Of The Sith

Star Wars Episode III: Revenge Of The Sith kwam in 2005 uit, is de afsluiter van de prequel-trilogie en is chronologisch gezien de derde Star Wars film in de saga. In deze film zien we de laatste fasen van de Clone Wars, samen met de geleidelijke val van Anakin Skywalker naar de Dark Side en zijn daaruit resulterende transformatie in de Sith Darth Vader.
Revenge Of The Sith wist een hoop stemmen binnen te halen: 24 procent van de totale stemmen ging uit naar deze film! Daarmee komt dit deel op de tweede plaats terecht in het lijstje met de beste Star Wars films.

1. The Empire Strikes Back

Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back verscheen in 1980 en is chronologisch gezien de vijfde film in de Star Wars filmreeks. Deze film bevat een hoop epische scènes zoals de Battle Of Hoth met de reusachtige AT-ATs en bevat bovendien misschien wel een van de meest memorabele filmscènes ooit: we hebben het hier natuurlijk over de I Am Your Father scène.
De mening van de XGN community is duidelijk: The Empire Strikes Back is de beste Star Wars film! Met maar liefst 39 procent van de totale stemmen komt deze film met stip op een welverdiende eerste plaats te staan.
De zevende film in de saga, The Force Awakens, draait nu in de Nederlandse bioscopen.