Dit is de beste Pokemon game volgens jullie!

Article
donderdag, 25 februari 2016 om 12:37
xgn google image
Wat is de beste Pokemon game? Deze vraag stelden wij jullie onlangs. Jullie konden toen stemmen op de poll. Inmiddels zijn de stemmen geteld en is duidelijk welke Pokemon game jullie het beste vinden! Welke game het precies is, dat lees je hier!
Door de jaren heen zijn er heel veel Pokémon games verschenen. Sommige games waren gloednieuw, andere games van de laatste jaren zijn remasters van vorige delen. Er waren in de poll dan ook veel games om uit te kiezen, maar het was wel duidelijk dat sommige Pokémon games populairder waren dan andere. De vijf meest gekozen games vind je in deze uitslag van de poll.

5. Pokémon X

De meest recente Pokémon game die zich op een nieuwe plek afspeelt is Pokémon X, die samen met Pokémon Y uitkwam in 2013 voor de Nintendo 3DS. Je speelt in Kalos, een nieuwe regio. Er zijn meer 75 nieuwe Pokémon te vangen en ontdekken in Pokémon X en Y, maar ook oude bekenden uit andere regio’s keren terug. Pokémon X en Y zijn bovendien de eerste games waarin je het uiterlijk van de Pokémontrainer waarmee je speelt kan aanpassen.
Een andere nieuwe feature van Pokémon X is de toevoeging van het Fairy-type. Het is het eerste nieuwe Pokémon-type sinds Pokémon Gold en Silver, waarin onder andere de Steel en Dark types werden toegevoegd. De Fairy- Pokémon moeten het Dragon-type Pokémon wat meer balanceren volgens de maker. Juist daarom is dit type Pokémon toegevoegd aan de serie.
Dat Pokémon X populair is, blijkt wel uit de verkoopcijfers. Er zijn sinds de release al bijna 15 miljoen exemplaren van de game verkocht. Het is hiermee de meest verkochte game op de Nintendo 3DS. Van jullie kreeg de game maar liefst 8% van de stemmen, dat is niet mis gezien de hoeveelheid games die in de poll stonden!
87071 1

4. Pokémon Gold

Na de lancering van de eerste 150 Pokémon werd er maar één conclusie getrokken: Pokémon was te gek. Een schreeuw om een nieuwe game als vervolg op Pokémon Blue, Red en Yellow ontstond daarom al snel. Een van de opvolgers van de eerste Pokémon games is Pokémon Gold. Met meer dan 100 nieuwe Pokémon was er meer dan genoeg te zien en ontdekken in Johto, het nieuwe continent.
Zoals op de vorige pagina al werd aangegeven, werden in Pokémon Gold en Silver de Dark- en Steel-type Pokémon toegevoegd. Hierdoor ontstonden supervette Pokémon zoals Houndoom of Steelix. Bovendien kon je in Gold de legendarische Ho-oh vangen, die je ook al kon zien in de allereerste aflevering van de tv-serie van Pokémon. En vergeet ook de zeldzame rode Gyarados niet die je kon vangen en waaruit later de bekende shinies voortvloeiden.
Misschien kunnen sommigen van jullie je nog wel herinneren dat Gold de eerste game was waarin je kon klonen middels een speciaal trucje. Dat veel van jullie briljante momenten hebben beleefd met Gold staat vast. Met 9% van de stemmen is Gold een van de meest populaire Pokémon games onder jullie.
87072 1

3. Pokémon Silver en Emerald

Waar eerder Pokémon Blue en Red elkaars tegenpolen waren, gold dit ook voor Silver en Gold. Behalve een andere legendarische Pokémon die je kon vangen, waren er ook Pokémon die je alleen in Silver of Gold kon vangen en dus versie-exclusief waren. Silver was de game waarin je voor het eerst een Lugia kon vangen. Deze legendarische Pokémon kwam ook voor in de Pokémon film uit 2000.
Pokémon Silver kreeg 11 procent van de stemmen, net als Pokémon Emerald. Emerald is een beetje de Pokémon Yellow van de Hoenn generatie Pokémon. De belangrijkste legendarische Pokémon in deze game is Rayquaza, een dragon-type Pokémon. Na het verslaan van de Elite Four en de champion, kon je in Emerald opnieuw alle gymleaders verslaan in een dubbel gevecht, waardoor er genoeg te doen bleef ook al had je de game al uitgespeeld.
Ook kon je in Emerald beide legendarische Pokémon vangen uit Ruby en Sapphire. Zowel Groudon als Kyogre kon je vangen in Emerald. Juist daarom was Emerald een favoriet bij veel Pokémon-fans.
87073 1

2. Pokémon Red en Yellow

Een goed begin is het halve werk, aldus het spreekwoord. Pokémon Red en Blue waren de eerste Pokémon games en wat dat betreft zetten zij de trend voor de rest van alle Pokémon games. Later kwam Pokémon Yellow nog uit, waarin je de mogelijkheid had om een Pikachu achter je aan te laten lopen, net zoals Ash Catchum had in de anime. Jammer genoeg kon je in Yellow niet kiezen voor een Bulbasaur, Charmander of Squirtle aan het begin van je avontuur, maar deze gaandeweg wel krijgen.
Pokémon Red en Yellow zijn met reden een van de populairste Pokémon games. Met deze games werd Pokémon als gamegenre op de kaart gezet. Bovendien zijn de eerste 150 Pokémon voor veel mensen nog steeds de beste. Alles klopte nou eenmaal aan de eerste generatie Pokémongames: de soundtrack, de geluidjes, de omgevingen en de eerste 150 Pokémon maakten deze games zo briljant en tot de klassiekers die het tegenwoordig nog steeds zijn.
Zowel Pokémon Red als Yellow kreeg 13 procent van de stemmen. Samen is dat dus ruim een kwart van alle stemmen op de poll die uitgingen naar deze twee games. Ze werden echter verslagen door één Pokémongame. Dat is Pokémon Platinum, de Yellow versie van de Diamond en Pearl generatie.
87074 1

1. Pokémon Platinum

De beste Pokémon game volgens jullie is Pokémon Platinum. Net als Pokémon Diamond en Pearl speelt Platinum zich af in Sinnoh. Ten opzichte van Diamond en Pearl verschilt Platinum niet heel veel wat betreft gameplay. Wel zijn trainers wat sterker en zijn er oude legendarische Pokémon zoals Zapdos, Moltres, Articuno en de Regiice, Registeel en Regirock Pokémon werden in Platinum toegevoegd.
Met maar liefst 16% van de stemmen is Platinum de winnaar. Volgens jullie is Platinum de beste Pokémon game. Wel blijkt dat smaken verschillen, want zoals je wel hebt kunnen lezen lagen de stempercentage vrij dicht bij elkaar. De oudere Pokémon games vielen wel wat meer in de smaak, zoals je kan lezen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties