Dit is de beste game snack volgens jullie!

Article
donderdag, 05 november 2015 om 15:41
xgn google image
Snacken tijdens het gamen, eigenlijk doen we het allemaal wel eens. We waren benieuwd naar de ultieme game snack, dus stelden we jullie vorige week de vraag wat de beste game snack is. Lees hier het antwoord van de XGN community! Let op: je krijgt misschien honger van dit artikel..
We hebben een hele hoop snacks aan bod laten komen in de poll van vorige week, omdat we graag wilden weten wat de XGN community precies eet tijdens het gamen. De meeste opties kregen minstens een aantal stemmen, maar alleen taart en cake bleken geen populaire snacks te zijn: deze wisten namelijk niet eens één stem binnen te halen.

10. IJs, paprika en fruit

IJs is een populaire versnapering: alleen in Europa worden per jaar gemiddeld maar liefst 25 miljard ijsjes gegeten. Toch blijkt het niet zo populair als snack onder gamers, want ijs komt samen met paprika en fruit op de laatste plaats terecht in het lijstje met beste game snacks.
Op een gedeelde tiende plaats staan deze snacks met elk slechts één procent van de stemmen. Daar kunnen we ons wel in vinden: ijs smelt natuurlijk tijdens een potje gamen (zeker bij games die je niet kan pauzeren om een hap te nemen), fruit is te gezond en wie eet er nu vrijwillig paprika?
81231

9. Worst

Rookworst, knakworst, metworst, chorizo, salami, leverworst, cocktailworstjes, noem maar op. Deze hartige snack komt in alle soorten en maten, en lijkt dus ideaal als snack tijdens het gamen. Een plateautje à la de foto hierboven en gamen maar!
Volgens de XGN community is (bijna) niets minder waar: deze snack kreeg slechts 2 procent van alle stemmen. Daarmee komt worst op de negende plaats terecht in deze lijst met beste game snacks!
81232

8. Komkommer, kaas, chocolade, anders

Op het eerste gezicht lijkt deze titel een hele vieze combinatie te vormen. Gelukkig bedoelen we ook niet dat je deze snacks allemaal tegelijk moet opeten: ze staan met elkaar op een pagina omdat ze hetzelfde aantal stemmen kregen. Al deze snacks wisten per stuk slechts 3 procent van de totale stemmen voor hun rekening te nemen.
81233

7. Koekjes

Van biscuitjes tot chocolate chip cookies, van meergranen tot oreos, van stroopwafels tot sultana’s. Koekjes zijn er in alle smaken, soorten en maten.
Deze snack eet lekker weg tijdens het gamen, maar de XGN community hoeft er niet veel van te weten. Slechts 5 procent van de stemmen ging naar koekjes, waardoor deze snack op de zevende plaats terechtkomt in de lijst met beste game snacks.
81234

6. Nootjes

Zoute pinda’s, cashewnoten, cocktailnootjes, chocoladepinda’s, macadamia’s: oftewel nootjes! Deze versnaperingen vormen een goede snack voor tijdens het gamen, zoals in de comments vorige week werd opgemerkt. Het eet snel weg en je krijgt er tenminste geen vette handen van! Want welke gamer zit nu te wachten op vette handen tijdens het gamen? (Hoewel je dit natuurlijk makkelijk kan oplossen met een servetje of iets dergelijks.)
Toch kwamen nootjes niet als winnaar uit de bus, maar kwam deze game snack op de zesde plaats terecht met 6 procent van de stemmen.
81235

5. Pizza

Pizza, wie houdt er niet van?! De grootste pizza ooit gemaakt komt uit 2012: deze reusachtige pizza werd gemaakt door Italiaanse koks, was 1200 vierkante meter groot en had een doorsnede van 39 meter.
Pizza staat op de vijfde plaats in de lijst met beste game snacks en haalt daarmee 8 procent van de stemmen binnen. Hoewel pizza goed is als overheerlijke snack, is het misschien niet zo praktisch om tijdens het gamen te eten. In Amerika zijn ze trouwens al helemaal gek op pizza: daar worden 350 stukken pizza per seconde verslonden.
81236

4. Snoepjes

Suikerig snoepgoed doet het blijkbaar goed onder gamers! Niet zo gek ook: je handen worden tenminste niet zo vies van het snoepen, en de meeste snoepjes zijn ideaal snackformaat waardoor je makkelijk kan snacken tijdens het gamen. Daarom komen snoepjes op de vierde plaats terecht, met 9 procent van de stemmen van de XGN community.
81237

3. Snacks uit de oven/frituur

Bitterballen, mini-frikandellen, kipnuggets, loempia’s, kaasstengels: lekkerrrr! Snacks uit de oven zijn hartstikke lekker natuurlijk, zolang je je mond er niet aan verbrandt. Helaas zijn deze snacks niet alleen heerlijk maar ook vrij vet: daarom is het soms lastig deze te eten terwijl je aan het gamen bent. Deze snacks staan op de derde plaats met 15 procent van de stemmen!
81238

2. Chips

Een bakje chips naast je tijdens het gamen: het eet makkelijk weg en deze hartige snack is eigenlijk ideaal tijdens het gamen. Volgens de XGN community kan chips eigenlijk uitgeroepen worden tot beste game snack. Je kan er natuurlijk ook alle kanten mee op, want je hebt chips in allerlei verschillende smaken. Wil je gezond bezig, dan heb je zelfs groentechips.
Daarom staat chips op een welverdiende tweede plaats met 17 procent van de stemmen!
81239

1. Niets

Dan nu het meest verrassende antwoord: de meest gekozen game snack is... niks! Het grootste deel van de stemmers uit de XGN community gaf aan helemaal niks te eten tijdens het gamen.
Genoemde redenen waren vooral die vette handen aan een controller, wat het speelplezier enorm bederft voor velen. Daarom kwam het niet eten van snacks als winnaar uit de bus, met wel 23 procent van de stemmen! Ons advies is om eens gebruik te maken van een servetje: op die manier kan je lekker blijven snacken én gamen.