Top 5 beste Need for Speed games volgens de XGN community

  Met de nieuwste Need for Speed in het verschiet zit een aantal redactieleden al klaar. We gaven aan wat onze favoriete Need for Speed games zijn, maar uiteraard waren we ook benieuwd naar jullie favoriete Need for Speed game. De stemmen zijn geteld en dit is de top 5 beste Need for Speed games volgens de XGN community!

  5. Need for Speed Hot Pursuit - 1998 & 2010

  De vijfde plek is gereserveerd voor Need for Speed Hot Pursuit. Zowel de Need for Speed Hot Pursuit uit 1998 als de Hot Pursuit uit 2010 ontving drie procent van de stemmen en dat zijn dus evenveel stemmen. Beide games moeten hun vijfde plek delen, maar dat is niet heel erg in dit geval!

  Need for Speed Hot Pursuit was in 1998 al erg populair en daarom koos Criterion ervoor om de game in een nieuw jasje te steken. Een nieuw open wereld werd gecreëerd en in 2010 konden arcade race gamers weer optimaal genieten van indrukwekkende snelheden terwijl ze probeerden te ontsnappen aan de politie.

  4. Need for Speed Carbon - 2006 / Need for Speed Most Wanted - 2012

  Ook de vierde plek moet worden gedeeld. Need for Speed Carbon en Need for Speed Most Wanted kregen eveneens hetzelfde aantal stemmen, maar belanden daardoor wel op de vierde plaats. Met ruim zes jaar tussen de twee spellen is het opvallend dat Need for Speed Carbon uit 2006 nog zo positief wordt ontvangen.

  De illegale straatraces en het tunen van de auto om reputatie te ontvangen maakte Need for Speed Carbon een briljante game vergelijkbaar met Need for Speed Underground. Het vernieuwende aspect zat hem echter in de canyon-races en het teamracen. Bij de canyon-races moet de speler zo dicht mogelijk achter de tegenstander rijden terwijl bij het teamracen de tegenstander moet verdwijnen in de achteruitkijkspiegel.

  Het ontsnappen aan de politie in een vrije wereld stond in Need for Speed Most Wanted weer centraal. Het spel kwam in 2012 uit en werd vergeleken met Burnout Paradise wat door dezelfde ontwikkelaar, Criterion games, werd ontwikkeld. Maak beslissingen binnen enkele seconden en vind geheime plekken met grote jumps om nieuwe auto's te ontvangen!

  XGN.nl geeft Need for Speed Most Wanted een 8.5, wat dus de game absoluut de moeite waard maakt om eens te checken!

  3. Need for Speed Underground - 2003

  De allereerste Need for Speed Underground was voor velen de beste Need for Speed game. Qua percentage scheelt het dan ook niet meer dan 10 procent met de nummer één. Need for Speed Underground werd ontwikkeld door EA Black Box en was tevens het zevende spel uit de serie. De game werd wereldwijd ruim 15 miljoen keer verkocht.

  Need for Speed Underground vertelde volgens velen een uniek verhaal waarmee zij zich konden identificeren. Daarnaast is het gewoon uber vet om je auto te kunnen zoals te zien is in Pimp my Ride. In GTA 5 is het nu mogelijk om je auto te pimpen zoals je dat in Need for Speed Underground uit 2003 kon doen. Briljant concept als je het ons vraagt, hij staat niet voor niks bij velen van de redactie op de eerste plaats!

  2. Need for Speed Most Wanted - 2005

  Ook de Need for Speed Most Wanted uit 2005 staat in de top 5 beste Need for Speed games lijst. De XGN community heeft massaal gestemd en het scheelde maar liefst twee procent met de nummer één. Need for Speed Most Wanted uit 2005 was de eerste en originele Most Wanted game die uitkwam op de PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, Nintendo DS, Gamecube, Gameboy Adance, PSP en PC.

  In Need for Speed Most Wanted draait het voornamelijk om de carriére waarin de speler na een tegenslag helemaal opnieuw moet beginnen en zichzelf omhoog werkt. De zogenaamde Blacklist is een lijst waarop andere racers staan die je één voor één moet verslaan. De intens snelle race-momenten gevuld met spanning uit het verhaal zorgden ervoor dat jullie als XGN community op de game hebben gestemd!

  1. Need for Speed Underground 2 - 2004

  De nummer één, Need for Speed Underground 2, van de top 5 beste Need for Speed games is door de XGN community gekozen en bekroond als winnaar. Met maar twee procent verschil tussen Need for Speed Most Wanted dat één jaar later uitkwam, heeft de game uit 2004 het niet slecht gedaan. Het succesvolle formule uit de eerste Need for Speed Underground game werd uitgebreid en het verhaal kreeg een vervolg.

  In Need for Speed Underground 2 volgt de speler zijn overwinningen naar een hoger level. Als kampioen van Olympic City vertrekt de speler naar de stad Bayview waar hij zich opnieuw omhoog moet werken om de beste van de stad te worden. Pimp nieuwe auto's en tune je auto zover zodat jij de kampioen wordt in drag-, drift en circuit races. De XGN redactie is het merendeels met de XGN community eens, maar wij zijn nu alleen nog benieuwd waarom jullie Need for Speed Underground 2 als de beste Need for Speed game kozen!

  Need for Speed Underground 2

  Verkijgbaar vanaf 25 november 2004

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.