Dit gaat de releasedatum worden van de Xbox Series X volgens de redactie

Article
dinsdag, 03 maart 2020 om 17:25
xbox series x zoomf1582641046
Microsoft heeft ons al geteast met de releaseperiode van haar aankomende Xbox Series X. Maar wat gaat de precieze releasedatum worden van de next-gen console? De XGN redactie heeft een kijkje genomen in de glazen bol.

Matthijs

Ik vermoed dat de Xbox Series X vlak voor de najaarsreleases uit gaat komen, dus medio oktober. Mooi voor de feestdagen en genoeg tijd om bundels mee te verkopen met de gloednieuwe releases van dit jaar.

Luuc

In alle eerlijkheid heb ik twee manieren waarop ik de releasedatum van Microsofts nieuwe console voor mij zie in Nederland. De eerste manier brengt ons wederom bij een releasedatum die lang na de van de rest van de wereld is en dat we wederom een Xbox One fiasco krijgen en de console uit Duitsland moeten halen. Laten we hopen dat Microsoft dit keer wel ieder land voorziet van genoeg consoles, maar de manier waarop Project xCloud is uitgerold geeft mij daar weinig hoop in. Daar werd Nederland namelijk weer uitgesloten van de eerste ronde.
De tweede manier is dat de console daadwerkelijk lanceert op dezelfde dag als de rest van de wereld en dat we de console gaan zien in november. Ik denk dat Microsoft wederom gokt op deze maand en dat de console uitkomt op 20 november. De laatste console van Microsoft kwam uit op een vrijdag en ik gok dat deze strategie opnieuw gebruikt wordt, zodat iedereen gelijk een heel weekend kan genieten van zijn nieuwe console. Gezien vrijdag 13 november nogal ongeluk over zich afroept en Microsoft typisch gezien later in de maand haar producten uitbrengt, denk ik dat 20 november de datum gaat worden om in je agenda te zetten.
xbox series x topf1582641194

Mari

Ik verwacht dat Microsoft graag als eerste hun next-gen console wil lanceren dit jaar. Daarom denk ik dat ze ons kunnen verbazen door vroeger in november te kiezen. Mijn gok gaat dan naar 7 november. Tijdens Black Friday later die maand kunnen we dan waarschijnlijk al de eerste mooie kortingen verwachten. Zo heeft iedereen de console mooi in huis voordat de feestdagen beginnen.

Theo

De Xbox series X komt begin november in de schappen te liggen. Heel eerlijk gezegd is dat vanuit mij een wilde gok. Black Friday staat dan voor de deur, op de voet gevolgd door de feestdagen, dus dat zou voor Microsoft een slim moment zijn om de nieuwe console in de schappen te zetten.
Ik verwacht dat rond de feestdagen wel nog een speciale versie van de console met een game of twee erbij uitgebracht wordt.

Ralph

Ik denk dat Microsoft er alles aan zal doen om deze generatie voor Sony haar nieuwe next-gen console te lanceren. En dan niet alleen in de Verenigde Staten, maar wereldwijd. Met de Xbox One is het bedrijf veel te laat van start gegaan en het resultaat is duidelijk geweest. Dat als tweede lanceren nadelig kan zijn voor de sales is ook duidelijk geworden door de PlayStation 3.
De releasedatum van de Xbox Series X zal denk ik dan ook vallen in het begin van november, zo rond de 5de. Op die manier is Microsoft ruim op tijd voor de inkopen van de feestdagen, die zeer belangrijk zullen zijn voor de verkoopcijfers.

Populair Nieuws

Laatste Reacties