5 redenen waarom je studio Ghibli films moet kijken

Article
dinsdag, 03 maart 2020 om 16:44
spirited awayf1579709513
Onlangs zijn er weer een aantal Studio Ghibli films op Netflix gekomen. Klassiekers zoals Spirited Away en prinses Mononoke zijn nu op Netflix te zien. En het is het waard om Studio Ghibli films te kijken.

Details

Je moet Studio Ghibli films meer dan één keer zien om echt alles te bekijken. De visual en art direction zijn net zo goed als het verhaal van een film zelf. Elk beeld zit vol met details. Kijk bijvoorbeeld naar Spirited Away of Arrietty. Van bloemen tot inrichting van een huis. Er is zoveel om naar te kijken. Studio Ghibli maakt heel veel gebruik van felle en opvallende kleuren.
arriettyf1583162244

Awards

Er zijn films van Studio Ghibli die een aantal Oscars hebben gewonnen. Zo heeft één van de beste animatiefilms van Studio Ghibli, Spirited Away een aardig lijstje vol met awards die zijn gewonnen met deze film. Zo heeft Spirited Away prijzen voor beste filmmuziek, beste animatiefilm en beste Aziatische film gewonnen. Naast Spirited Away hebben nog veel meer films van Studio Ghibli awards gewonnen. Zo hebben My Neighbour Totoro, Pony, Princes Mononoke, Kiki´s delivery service en Howl´s Moving Castle ook een hoop awards bij elkaar gewonnen.
arrietty 2f1583162278

Diepgaande verhalen

Er wordt wel eens gezegd, Disney raakt je hart, Studio Ghibli raakt je ziel. De films van Studio Ghibli vertellen je diepgaande verhalen en geven je wijze levenslessen. When Marnie Was There is daar zo´n voorbeeld van. When Marnie Was There gaat over Anna die in een oud verlaten huis een mysterieus meisje ontmoet dat meer is dan een vriendin. Ook My Neighbour Totoro heeft een diep verhaal waarin twee meisjes naar het platteland verhuizen en allerlei bosgeesten ontdekken.
ponyo 3f1583162069

Muziek

Eén film is niets zonder goede filmmuziek. De titelsongs passen perfect bij de verhalen van de films van Studio Ghibli. De componist van de liedjes, Joe Hisaishi weet elke keer ons te raken met nummers uit de Studio Ghibli films. Zijn aandacht voor detail zorgt ervoor dat je geen enkele noot van een lied wil overslaan. Hisaishi componeert onder andere muziekgenres zoals minimalistisch, elektronisch en klassiek.
ponyof1583162028

Eten

Als je in Studie Ghibli films eten ziet, krijg je spontaan honger. Het voedsel uit de films is een belangrijk symbool van Studio Ghibli. Het brengt de personages bij elkaar en het ziet er altijd goed uit. Het eten in de films is erg gedetailleerd en laat je iedere keer watertanden. Er zijn zelfs mensen die het eten van Studio Ghibli namaken. Binging with Babish heeft een YouTube kanaal die Studio Ghibli tot in de details namaakt.
Wat is jouw favoriete film van Studio Ghibli? Laat het hieronder in de comments weten!

Populair Nieuws