De 10 beste Switch games voor kids rond de 7 jaar

Article
woensdag, 04 juli 2018 om 19:56
de 10 beste switch games voor kids rond de 7 jaar 135430
Als ouder denk je misschien: ga lekker buiten spelen. Maar je kind roept wat anders. Want alle vriendjes hebben een PlayStation 4 of de Nintendo Switch! Zodra je overstag gaat en ook zo’n leuke Switch voor je (jonge) kind aanschaft is alleen de vraag: wat nu? Welke games moeten erbij gekocht worden? Dit zijn de 10 beste Switch games voor kids van rond de 7 jaar.
Je wil niet dat je kind elk (gewelddadig) spel speelt en zelf heb je er weinig verstand van. Wat je wel weet is dat het niet te gewelddadig mag zijn, alleen gepeeld moet kunnen worden, maar ook met de rest van de familie of vriendjes. En het moet toegankelijk zijn. Zoonlief roept wel één ding: hij houdt van dieren (dino’s in het bijzonder) en racen vindt hij ook wel leuk. En oh ja, hij is ook gek van de platformer Rayman Legends.

De prijsklassen en in de winkel of online kopen

Het volgende artikel is opgesplitst in 10 games die geschikt zijn voor kinderen rond de 7 jaar (let ook op leeftijdslabels. Dus geen games kopen met het label 12, maar 7 of 3 jaar). Het is handig om te weten dat AAA games, bijvoorbeeld die van Nintendo, standaard voor rond de 60 euro in de winkels liggen. Dit zijn bijvoorbeeld de games van Nintendo zelf zoals Mario, Donkey Kong en Kirby games.
Over het algemeen bieden deze games pure topkwaliteit en zijn ze geschikt voor de lange termijn. Het zijn tevens spellen die niet snel in prijs dalen. De grote prijsverlagingen volgen pas na de introductie van een nieuwe spelcomputer (dus de opvolger van de Switch en gezien die nog niet lang uit is zal dat voorlopig gebeuren).

Toch zijn er ook ook nog wel goedkopere spelletjes die ook leuk zijn, zoals LEGO-games waarbij een nieuw deel standaard 60 euro kost. Oudere delen kunnen wel al gekocht worden voor 40 euro (denk aan LEGO Marvel Super Heroes 2, LEGO The Incredibles of LEGO Ninjago).
Verder is het goed om te weten dat er in de eShop (een digitale winkel die gevonden kan worden op de Switch zelf) ook games te koop zijn. Dit zijn digitale producten. De games uit de winkel zijn er te koop (zodat je niet naar de winkel hoeft), maar ook kleine spelletjes voor een zachtere prijs. Daarnaast heeft deze eShop elke week handige aanbiedingen, voor een groot en klein budget. Zo kunnen er geregeld games aangetroffen worden voor een paar euro.
Jawel, soms gaat het leven van een gezin wél over rozen. Dan is het nu tijd om naar de nummer 10 te gaan!
135431 1

10. Jurassic Pinball

Waar te koop: eShop
Prijs: 1.99
Aantal spelers: 1
Ondersteunde taal: Engels
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Genre: Speelhal/simulatie/actie
De nummer 10 is Jurassic Pinball, een simpel digitaal spelletje dat te koop is in de digitale winkel van Nintendo. Als je kind gek is van dino’s is het natuurlijk leuk om ook een game aan te schaffen met een dino-thema. Games als Jurassic World Evolution en Ark, waarin ook dino’s in voorkomen, zijn nog totaal niet geschikt voor een jonge gamer.
Het 16+ label dat groot domineert op de kaften van deze spellen zegt al genoeg. Die games zijn bovendien niet eens beschikbaar voor de Switch. Maar wat er wel is, is Jurassic Pinball! Pinball is wat een pinball-tafel doet, maar dan op de Switch, lekker flipperen dus. Spelers moeten balletjes schieten en die zo lang mogelijk in het spel weten te houden om op die manier zoveel mogelijk punten te verzamelen! De speeltafel kent wat toffe dino-printen, dus dat is niet verkeerd om naar te kijken.

Bovendien is er een online leaderboard, waardoor je steeds zult proberen een betere score neer te zetten. De game kan alleen gespeeld worden, dus niet samen. Maar het is zo simpel dat zelfs papa of mama nog een keer een poging kan wagen om ook een score neer te zetten. Pinball is nooit moeilijk, maar het is wél moeilijk om de nummer één van de wereld te worden!
Tip: in de eShop staat ook nog een goedkope dino-game, getiteld DragoDino. Koop deze niet, want deze game schijnt veel te moeilijk te zijn, waarbij 3x proberen alweer een game over oplevert!
135432

9. Moorhuhn Remake

Waar te koop: eShop
Prijs: 6.99
Aantal spelers: 1 t/m 4
Ondersteunde taal: Nederlands
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Genre: schiet/actie/party
“Richt, schiet kippen uit de lucht en herlaad.” Zo luidt de omschrijving in de eShop. Meer dan dat is het niet, maar Moorhuhn Remake is wel een idioot verslavend spelletje! Kids krijgen een opdracht, zoals bijvoorbeeld in 90 seconden zoveel mogelijk kippen neerschieten. Daarbij moet met de Joy-Con goed op de tv gemikt worden. Degene met de meeste snelheid en precisie wint!
Vroeger was Duckhunt een waar succes en Moorhuhn heeft hier wat van weg. Het is een leuk spel om tussendoor te spelen en vooral leuk om tegen anderen te doen. De game kan met maximaal vier spelers gespeeld worden. Dus papa of mama kan ook een keer meedoen!

Versla jij je kind en heb je de snelste reflexen? Plezier gegarandeerd! De titel draagt remake omdat het spel oorspronkelijk al veel eerder een hit was (op de PC en PlayStation). En juist daardoor is het zo goed dat ook de huidige kids dit plezier kunnen beleven! Misschien alleen niet geschikt als je kind een (wannabe) vegetariër is... Al ziet alles er vooral grappig uit en niet serieus!
135433

8. Fossil Hunters

Waar te koop: eShop
Prijs: 14.99
Aantal spelers: 1 t/m 4
Ondersteunde taal: Engels
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Genre: avontuur/puzzel/party
Kinderen vinden het leuk om in het zand te spelen, maar veel kids vinden dino’s ook leuk. Wat is er nou leuker dan dat een kind spelenderwijs zich vies maakt om fossielen op te graven? Het kan in Fossil Hunters. Daarin is de speler een ware avonturier waarin skeletten verzameld moeten worden. Het is een uitermate geschikt spel voor kinderen die spelenderwijs leren puzzelen!
Het spel kan alleen gespeeld worden, maar ook samen met maximaal drie anderen. Let dan wel op dat er meerdere Joy-Cons aanwezig zijn, gezien de Switch één setje bijlevert. Het enige nadeel kan zijn dat de game in het Engels is en geen Nederlands ondersteunt. Al laten beelden zien dan het spel niet al te ingewikkeld is. Bovendien is dit een mooie goedkope kans om een kind wat Engels te leren, nietwaar?
135434 4

7. Lumines Remastered

Waar te koop: eShop
Prijs: 14.99
Aantal spelers: 1 -2
Ondersteunde taal: Engels
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Genre: puzzel/party
Verandering van spijs doet eten! Eigenlijk hoort elk kind op te groeien met een puzzelgame die onbeperkt lang gespeeld kan worden. Al is het al om na te denken en steeds beter te worden. Niet voor niets was Tetris vroeger een succes! Het is bovendien leuk om een simpel spel te hebben dat je steeds maar weer opnieuw kunt spelen en dat geen seconde saai wordt.
Lumines is hier een goed voorbeeld van. Het draait allemaal om tweekleurige blokken strategisch goed plaatsen en dat gebeurt op elektronische muziek. Het scherm ziet er misschien wat druk uit, maar Lumines is uiterst kindvriendelijk én vrolijk! De game kan alleen gespeeld worden, maar ook met nog iemand anders.
135435 5

6. Toki Tori

Waar te koop: eShop
Prijs: 4.99
Aantal spelers: 1
Ondersteunde taal: Nederlands
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Genre: puzel/platform
Stond er eerder in deze lijst een game waar je op kippen moet schieten, dan kun je nu in de dappere schoenen stappen van een kip! Toki Tori is namelijk een vrolijke gele kip die zich een weg moet banen door 80 levels. Een platformgame dus.
Het spel oogt ontzettend vrolijk, maar is naast dat ook uitdagend voor kids. Want de kip kan niet springen, wat betekent dat er nagedacht moet worden hoe de levels voltooid kunnen worden. Toki Tori heeft hulpmiddelen zoals een Telesprong, IJsblaffer en Instant Rock en biedt urenlang plezier. De game kan bovendien in het Nederlands gespeeld worden. Een waar koopje voor 5 euro!
En mocht het spel bevallen, dan is deel twee ook te koop. Alleen moet je daar een tientje meer voor neerleggen: 14.99 euro dus.
135436 5

5. Rocket League

Waar te koop: eShop
Prijs: 19.99 (of 42 euro in de winkels voor een fysieke versie)*
Aantal spelers: 1 -4
Ondersteunde taal: Engels
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Genre: race, actie, sport, voetbal
*dit is exact dezelfde game maar dan met hoesje
Rocket League is een ontzettend populaire game, zowel bij kinderen, alsook de oudere speler. En de game heeft dan ook al meerdere prijzen gewonnen. Dat is niet zo gek, omdat het idee geniaal is: voetbal en racen worden met elkaar gecombineerd!
Spelers rijden in autootjes en moeten zo een bal ‘scoren’ a la voetbal. Dit kan alleen, maar ook bijvoorbeeld in teams van twee tegen twee. Hilariteit is in ieder geval gegarandeerd. De game heeft diverse speltypen en bevat crossplaymogelijkheden wat inhoudt dat er gespeeld kan worden met Steam- en Xbox One gebruikers! Dit hoeft natuurlijk niet, maar het kan wel. Rocket League is hoe dan ook een hit!
135437 5

4. Minecraft

Waar te koop: eShop én in de winkels
Prijs: 29.99
Aantal spelers: 1 -8
Ondersteunde taal: Nederlands
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Genre: avontuur/party/puzzel
Minecraft! Je moet onder een steen gelegen hebben als je deze naam nog nooit voorbij hebt horen komen. Want Minecraft is al heel wat jaren flink populair! Minecraft draait om blokjes bouwen.
Dit klinkt op papier misschien saai, maar de mogelijkheden zijn ongekend. Of een kind nu iets simpels wil bouwen, een heel groot kasteel wil maken, of een wereld wil maken dat het kent: alles kan. Internet staat vol met video’s van ongekende creaties. En daardoor wil bijna elk kind zelf weten wat hij of zij in zijn mars heeft met Minecraft.
De game ziet er bovendien kleurrijk en mooi uit. Het spel kan met vier spelers gespeeld worden in het Nederlands en online zelf met 8! Al is het ook opties om helemaal alleen Bob de Bouwer te zijn. De prijs van 30 euro is ook meer dan prima voor een game die maandenlang, zo niet jarenlang plezier oplevert!
Tip: let goed op dat je niet Minecraft: Story Mode koopt, want dit is een totaal ander spel! Dit is een verhalende game gebaseerd op het succes van Minecraft. Ook leuk, maar geheel wat anders!
135441 1

3. Super Mario Odyssey of Donkey Kong Country Tropical Freeze

Waar te koop: eShop én in de winkels
Prijs: 54 en 52 euro
Aantal spelers: 1 -2
Ondersteunde taal: Nederlands (of Engels bij Donkey Kong)
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Genre: platform
Dan zijn we aangekomen bij de top 3 waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Zoek je pure topkwaliteit om mee te pronken bij je vriendjes, maar voorál waar je zelf uren plezier uit kunt halen? Dan ben je bij Nintendo aan het juiste adres.
Als je houdt van Rayman games, dan betekent het dat je van platformers houdt. En dus zul je een dikke glimlach op je gezicht hebben als je prachtige werelden verkent in Super Mario Odyssey of in Donkey Kong Tropical Freeze. Laatstgenoemde was al eerder uitgebracht op de Wii U. Super Mario Odyssey is daarentegen speciaal ontwikkeld voor de Switch en dus écht een paradepaardje.
Maar beide games zijn te gek! Odyssey is vooral leuk als je een open wereld wilt verkennen, terwijl Donkey Kong levels biedt die lineair zijn: je doorloopt ze van links naar rechts en daar is niets moeilijks aan. Als je samen wil spelen is Donkey Kong wellicht iets leuker, terwijl Mario Odyssey in je eentje vooral erg tof is. Daarnaast heeft dat spel na het uitspelen nog veel meerwaarde omdat er tig maantjes gevonden kunnen worden die verstopt zitten in de vele levels.
Donkey Kong heeft geen Nederlandse ondersteuning, maar dat hoeft ook niet, omdat het spel erg makkelijk is. Mario Odyssey biedt wat meer tekst en uitleg, waarbij Nederlands wel makkelijk is. En dat is er!
Eigenlijk is het moeilijk kiezen, want beide games zijn zoals gemeld te gek! Dus de vraag is: ben je liever een beroemde aap of een beroemde loodgieter? Of ben je echt een liefhebber van dino's, want in Super Mario Oddyssey kun je Mario voor een hele korte periode in een dinosauriër veranderen.
135442

2. LEGO City Undercover

Waar te koop: eShop én in de winkels
Prijs: standaard rond de 44 euro
Aantal spelers: 1 -2
Ondersteunde taal: Nederlands
Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Genre: actie/puzzel
Houdt je kind van LEGO én racen? Dan is LEGO City Undercover een must have! Lekker politie-agentje spelen op een uiterst kindvriendelijke manier én in een LEGO-setting. Ja, dit spel is fantastisch. In de huid van Chase McChain ga je achter super schurk Rex Fury aan en dat doe je in heel wat spannende missies.
Daarbij moet je LEGO-blokjes vinden, puzzels oplossen, autorijden en vijanden te lijf gaan. Maar gelukkig zonder dat er ooit maar een spetter bloed aan te pas komt. Want LEGO City Undercover is erg kindvriendelijk. Je kan het spel min of meer beschouwen als de Grand Theft Auto voor kindjes!
En dat is een compliment, gezien de hele wereld GTA speelt. Dus dit is eigenlijk de beste manier om kids klaar te stomen voor al het gewelddadige wat in hun latere leven zal komen op de spelcomputers! LEGO City Undercover biedt trouwens urenlang plezier en het is niet een game waar mensen snel op uitgekeken zijn!
135443

1. Mario Kart 8 Deluxe

Waar te koop: eShop én in de winkels
Prijs: standaard rond de 55 euro
Aantal spelers: 1 -12
Ondersteunde taal: Nederlands
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Genre: race/party
En dan is het tijd voor de nummer 1! Er kan maar één de winnaar zijn. Wat is nou de allerbeste Switch game voor kids? Mario Kart natuurlijk! Mario Kart 8 verscheen eerder al op de Wii U, maar de complete editie daarvan is uitgebracht voor de Switch onder de naam Mario Kart 8 Deluxe. Ruik je het rubber van de banden al? Nee, beter oefenen!
Mario Kart 8 Deluxe Edition is een game om je dagen, maanden, jaren mee te vermaken! Het is bij uitstek de game om samen met anderen te spelen. Offline kan dat vier met mensen en online zelfs met 12.
Mocht je even niemand in de buurt hebben, kun je alleen racen in de vele toernooien die het spel rijk is. En de moeilijkheidsgraad kan steeds opgeschroefd worden. Het is een racegame, maar wel één waarbij alles met een korreltje zou wordt genomen.

Vergeet Max Verstappen, want die zul je niet snel met power-ups zien rondsmijten op een racebaan. En dat maakt Mario Kart juist zo leuk: lekker met bananen gooien en je tegenstander flink voor de gek houden. Het mooie is: ook jij kan dit leren! Mario Kart is totaal niet moeilijk, maar kan wél moeilijk worden als je tegen getrainde spelers rijdt. Zonder twijfel is dit verplichte kost voor iedereen met een Switch!
Dit artikel is op 18 augustus 2020 bijgewerkt.