Met deze TikTok tips en trucs word jij een muzikale videobaas

  Even een video schieten, muziekje eronder en hoppa. Weer een berg TikTok likes erbij. Tegenwoordig kunnen we TikTok niet meer wegdenken uit het sociale media landschap. De app kan veel meer dan alleen online videos plaatsen of bekijken. Wij geven je tien tips en trucs om een TikTok held te worden!

  Download je TikTok video´s

  Je hebt even snel onderweg en hebt niet zoveel te doen. Dan is het altijd leuk om even TikTok te checken op de nieuwste video's van XGN of een van de andere kanalen die je volgt. Intussen brandt je databundel op de achtergrond als een malle de MB's weg. Een situatie die zomaar tot een lege bundel of een melding van je provider kan leiden. Maar niet met deze tip.

  Je kunt TikTok video´s namelijk downloaden. Op die manier heb je de video die jij zo tof vindt altijd bij de hand om deze later te bekijken of om deze aan iemand te laten zien zonder al te veel zoekwerk. Als je een video wil opslaan klik je eenvoudig op het Share icoon bij de video. Daarna kun je op save video tikken en de beelden worden opgeslagen op de filmrol van je smartphone. Let op, deze tip werkt niet als iemand de optie om video´s op te slaan uit heeft staan. Wil je die video´s toch opslaan? Lees dan even verder.

  Downloaden van je video’s blokkeren

  Als jij talloze video’s uploadt en je wil niet dat mensen deze opslaan is deze tip voor jou. Als je in de navigatiebalk van TikTok op de drie puntjes tikt vind je het menu. Daar kies je voor de optie 'privacy en veiligheid'. In het volgende menu kun je de mogelijkheid om video’s te downloaden uitzetten.

  Mensen kunnen dan je video’s niet meer opslaan via TikTok, maar er zijn andere apps waarmee het nog steeds kan. Het kan dus zijn dat je geblokkeerde video’s toch nog gedownload worden via een andere app. Wil je dus anderzijds een video downloaden van iemand die die mogelijkheid heeft geblokkeerd, dan zijn daar dus mogelijkheden voor.

  TikTok gifjes maken

  Heb jij een ontzettende toffe TikTok video gevonden en wil je deze delen als GIF? Dat kan! TikTok geeft je niet alleen de optie om video’s op te slaan, maar ook om ze om te zetten naar een GIF-bestand. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als het opslaan, dus via het share-menu. Daar kies je nu alleen niet voor ‘opslaan’, maar voor opslaan als GIF.

  Op die manier heb je een veel kleiner bestand en zijn de beelden nog steeds hetzelfde. De beelden zijn nu ook makkelijk via WhatsApp, Messenger of via een andere berichtendienst te delen zonder dat je meteen een berg data verbrandt. Het enige nadeel is dat een opgeslagen GIF altijd een TikTok watermerk zal hebben.

  Je eigen green screen productie

  In TikTok kun je een berg aan filters, soundtracks en andere dingen vinden. Maar wist je dat je ook je video’s kunt combineren in een green screen video? Op die manier kun je dus overal zijn zonder ook maar één stap buiten de deur te zetten.

  Om een green screen video te maken kies je de optie om een video op te nemen en selecteer je de ‘effects’ knop. Daaronder zit de green screen filter verstopt. Als je deze aantikt vraagt TikTok wat de achtergrond voor je video moet zijn en daarna kun je gaan opnemen. Het resultaat kan verbluffend zijn!

  Live wallpapers van je TikTok video

  Heb jij die ene toffe video gevonden op TikTok die je wel altijd zou willen bekijken? Goed nieuws, want je kunt TikTok video’s namelijk opslaan als achtergrond op je telefoon! Hoe je dat doet? Dat ligt aan je toestel.

  Voor iOS kies je voor video delen en vervolgens tik je de optie ‘live photo’ aan. De TikTok video wordt nu op je smartphone opgeslagen. Daarna kun je deze vanuit je filmrol instellen als achtergrond. Bij Android toestellen werkt het net wat anders. Dan heb je een andere ap nodig van de makers van TikTok. Deze heet TikTok Wall Picture. Als je deze app hebt kun je de stappen zoals voor Apple toestellen volgen met één uitzondering. Je kunt namelijk direct vanuit TikTok voor de optie Live Wallpaper kiezen en hoeft dus niet naar je foto’s en video’s te gaan.

  Snelle acties

  TikTok is een behoorlijk eenvoudige app in het gebruik. Je kunt de meeste acties in de app in de menu’s terugvinden, maar er zijn voor sommige handelingen ook snelkoppelingen te vinden. Als je een video bekijkt zie je er al een paar op je scherm zoals ‘duet maken’ en ‘reageren’.

  Al je lang op je scherm drukt krijg je een ‘verborgen’ menu. Hierin kun je onder andere video’s opslaan, delen of deze aan je favorieten toevoegen. Er zijn nog meer opties in dit menu te vinden, dus probeer het vooral eens. Het gaat je tijd besparen waardoor je nog meer TikTok video’s kunt checken!

  Je favorieten bekijken

  In TikTok kom je ongetwijfeld een berg aan video’s tegen die je echt heel tof vind. Deze sla je dan natuurlijk op in je favorieten, maar waar verdwijnen ze vervolgens naartoe? Dat is niet zo heel ingewikkeld gelukkig. Als je in het TikTok menu van je profiel gaat kijken kun je op 'edit profile' tikken. Vervolgens kom je in een menu terecht waar je je profiel helemaal kunt aanpassen.

  In datzelfde menu vind je ook al je favoriete video’s terug. Ook alle hashtags, gebruikers en andere favoriete dingen staan hier netjes op een rijtje.

  Een TikTok netwerk opbouwen

  Zoals Instagram en Facebook dat zijn, is ook TikTok geen soloshow. Het gaat allemaal om likes en een netwerk. Maar hoe kom jij aan een TikTok netwerk? Door je vriendencode te delen natuurlijk!

  In TikTok kun jij mensen volgen, maar kunnen mensen jou ook volgen. Dat kan met de volgknop, maar ook met een QR-code die ze naar jouw profiel stuurt. Die code vind je op jouw profielpagina en is op te slaan. Sterker nog, je kunt je TikTok QR-code vervolgens weer op Instagram zetten om je volgers vanuit daar ook op TikTok te krijgen.

  Je account op privé zetten

  Als je op TikTok zit kun je dus een hele berg volgers krijgen. Maar wat als je daar niet op zit te wachten en je je TikTok video’s alleen met bekenden wil delen? Dan kun je je account op privé zetten.

  Dat doe je door naar je profiel te gaan en voor de optie ‘Privacy en veiligheid‘ te kiezen. Daar kun je je account afsluiten voor de buitenwereld die niet bij je vriendenkring horen. Als je nu een video maakt krijgen alleen de mensen die jou volgen deze te zien. Daarnaast moet iedereen ook netjes vragen of ze jou mogen volgen, waarna jij kunt zeggen dat dit mag of natuurlijk dat je het niet wil.

  Video’s verwijderen

  Het gebeurt iedereen wel eens. Je maakt een video en gooit deze op TikTok, maar later kijk je terug en vind je deze verschrikkelijk. Tijd om de video te verwijderen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

  Het is heel simpel op TikTok om een video weg te gooien. Je kiest de video die weg moet en tikt op de drie puntjes die het menu oproepen. In het volgende menu kun je tikken op de 'delete'- optie en weg is de video.

  Met deze TikTok tips en trucs word jij een held op het videoplatform

  Dat waren onze tien tips en trucs waarmee jij een ware TikTok ster wordt. Welke van deze tips kende jij al? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Heb jij een truc die we nog niet genoemd hebben? Laat het ons dan ook weten!

  Dit bericht is op 27 augustus 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.