Disney Infinity: nieuwe poppetjes voor de feestdagen

Article
dinsdag, 10 december 2013 om 19:00
xgn google image
Sinterklaas mag dan geweest zijn, er komt nog een pakjesavond aan: Kerst. De ideale gelegenheid voor kinderen om hun wensen uit te laten komen en voor Disney fans betekent dat misschien wel een nieuw poppetje voor Disney Infinity!
Disney Infinity draait om het hele Disney universum tot leven te laten komen met alle bekende helden. En Disney kent nogal veel personages. Het starterspakket bevat 'maar' drie poppetjes: Jack, Sully en Mr. Incredible. De doorgewinterde Disney-fan heeft de avonturen van deze drie helden al lang en breed uitgespeeld, al heel wat uurtjes doorgebracht in de Toy Box en dus is het hoog tijd voor iets nieuws. XGN ging aan de slag met twee nieuwe poppetjes: Wreck-It Ralph en Jack Skellington.

Ontmoet Jack Skellington

Wie kent Jack Skellington niet? Hij is het fantastisch ogende hoofdpersonage uit Tim Burtons film The Nightmare Before Christmas. Met een pompoen op zijn skelettenhoofd heeft hij niet voor niets de bijnaam de Pompoenkoning. Hoewel hij mening karakter schrik kan aanjagen, kan het niet ontkend worden: Jack is charismatisch.
Disney Infinity
Het is dan ook tof om te zien dat dit geniale Disney personage nu in fysieke vorm is uitgekomen en mensen ermee aan de slag kunnen in Disney Infinity. De game is erg kindvriendelijk, want zodra je Jack Skellington op het portaal plaatst, kun je er meteen mee aan de slag in de game. Met hem dollen in de Toy Box is dan ook een leuke mogelijkheid. Al snel heb je door wat Jack allemaal kan: pompoenen gooien, brullen, heen en weer rollen en bovendien heeft hij ook nog twee andere wapens: een wc-papierverwerker en een toverstok.
Zoals ook met Jack de piraat, Sully en Mr. Incredible mogelijk was, kun je met Jack Skellington zijn eigen avonturen beleven. De drie opties zoals bij de andere personages zijn ook bij hem mogelijk: Sumo, gladiatorenarena en koepelverdediging. Dat is allemaal niet zo spannend, want het is hetzelfde als bij de overige personages.
De leukste optie is dan ook 'Jacks nachtmerrie'. In dit avontuur moet je zoveel mogelijk vijanden verslaan. Ofwel, je wordt belaagd door horden aan vijanden. Dan is het een kwestie van goed heen en weer rennen en flink wat pompoenen gooien. Of vijanden laten schrikken, dat kan ook. Al is die optie een stuk minder effectief als je omringd bent door vier vijanden. Pompoenen gooien dus en losgaan, luidt de boodschap.
Wreck-It Ralph

Ontmoet Wreck-It Ralph

Het andere poppetje dat we getest hebben is Ralph uit Wreck-It Ralph, een Disney film uit 2012. Ook hij ziet er super tof uit in fysieke vorm. Wat dat betreft zijn de poppetjes van stevige kwaliteit, niet geheel onbelangrijk. Ook Ralph kan de standaard drie avonturen beleven die elk karakter heeft.
Zijn bijzondere avontuur heet 'Ralphs gedonder', wat inhoudt dat je binnen een paar minuten zoveel mogelijk items moet verzamelen die her en der verscholen zitten. Je zou Ralph niet zijn als je er flink op los moet beuken om die items te vinden.
Dat is dan ook de kracht van deze Disney held: flinke stoten uitdelen! En voor de variatie kan hij met kersenbommen gooien, hartstikke leuk! Iedereen die de film Wreck-It Ralph heeft gezien herkent de typische arcade deuntjes uit de speelhallen van vroeger. In de avonturen van Ralph zul je ook van die nostalgische bliepjes horen, dus heerlijk genieten! Wreck-It Ralph is dan ook een aangename toevoeging aan de karakters van Disney Infinity.

Veel meer opties

Wreck-It Ralph en Jack Skellington zijn niet de enige personages die toegevoegd zijn aan het Disney Infinity universum. Er zijn nog veel meer poppetjes los te koop, zoals die andere kleine heldin uit Wreck-It Ralph: Vanellope. Het is slechts een voorbeeld van de personages die reeds uitgebracht zijn, en de lijst wordt alleen nog maar aangevuld. Disney Infinity heeft dan ook als insteek een game te zijn voor de lange termijn.

De moeite waard?

Wel is er een essentiële vraag die beantwoord moet worden: zijn de extra personages echt de moeite waard? En hoe zit het met de prijs-kwaliteit verhouding? Daar moet een kritische noot bij geplaatst worden. Allereerst zijn de karakters niet goedkoop, zo'n dertien euro per stuk. En anders dan bij het starterspakket, waarbij ieder karakter zijn eigen indivuele verhaal had om te doorlopen, geldt dat (nog?) niet voor Wreck-It Ralph en Jack Skellington.
De personages zijn dus enkel bedoeld voor de Toy Box. Dan moet je jezelf de vraag stellen: hoeveel uren steek ik in Disney Infinity? Doe je dit elke dag, dan zijn de karakters meer dan het geld waard. Speel je de game maar één of twee keer per maand, dan is vijftien euro veel geld voor poppetjes, die enkel voor de 'fun' zijn en niet enorm veel toevoegen aan de game zelf. Al is het natuurlijk geen schande om de poppetjes te verzamelen; ze staan namelijk ook gewoon stoer in de kast.