Dishonored 2 screenshots laten een prachtige Steampunk wereld zien

Article
zaterdag, 22 oktober 2016 om 10:00
xgn google image
Steampunk is een fantasiestroming die science-fiction combineert met het Victoriaanse tijdperk en het stoomtijdperk (19e eeuw). De makers van Dishonored 2 laten zien dat Steampunk niet alleen een fantasiestroming is, maar ook een prachtige vorm van kunst. Voor een verzameling van mooie Dishonored 2 screenshots, check onze special "Dit is de Steampunk wereld van Dishonored 2".
Dishonored 2 werd aan de hand van een trailer aangekondigd op de E3 2015, het hoogtepunt van Bethesda en de aankomende pracht van Arkane Studios. Toen Dishonored 2 aangekondigd werd, wisten we dat we weer tegenover een knap staaltje artwork zouden komen te staan. In deze Dishonored 2 screenshots zijn de steampunk invloeden goed te zien.
Steampunk is een fantasiestroming die het Victoriaans tijdperk combineert met Sci-Fi en het stoomtijdperk. Denk aan futuristische uitvindingen, die niet lopen op elektriciteit maar op stoom in een Victoriaans jasje.
In deze Dishonored 2 screenshots staat Steampunk centraal. Van bronskleurige metalen machines en roterende tandwielen tot stoom uitspuwende, sissende buizen die de machines draaiende houden. Al met al ziet het alles erg ingewikkeld, maar vooral mooi uit.
Dit is de Steampunk wereld van Dishonored 2

Jindosh Clockwork Soldiers

Jindosh Clockwork Soldiers, beter bekend als "Clockwork Soldiers" zijn robotachtige vijanden in Dishonored 2. De Clockwork Soldier bestaat uit een geraamte, klokwerken, tandwielen en messcherpe zwaarden als armen.
Verder worden de vitale onderdelen van de robot beschermt door hout en ze hebben ogen aan de voor -en achterkant van hun hoofd. Verder kunnen ze ook geluid waarnemen, praten en als brandstof lopen ze op whale oil.
99581 3

Karnaca

Karnaca staat ook wel bekend als "The Jewel of the South at the Edge of the World". Het is de hoofdstad van Serkonos en ligt in het meest zuidelijke punt van het rijk.
Karnaca is een gigantische metropolis waar culturen en gewoontes vanuit het hele rijk geïntegreerd zijn in het dagelijks leven. Karnaca dient ook als een toeristische trekpleister voor de elite en rijke stinkerds.
De stad ligt in een baai die omsingeld is door hoge kliffen. Ook is de stad in tweeën gesplitst door een groot kanaal wat armoede, rijkdom, cultuur en gewoontes van elkaar scheidt.
Het Steampunk aspect is voornamelijk terug te vinden in de armoedige gedeeltes van de stad waar fabrieken staan die heel veel smog produceren. Daarnaast is de Victoriaanse architectuur goed terug te vinden in de gebouwen.
99583 3

De binnenstad en graffiti

Fans die het eerste deel al gespeeld hebben weten wel dat de ontwikkelaars hun best doen om de grimmige sfeer van de stad opvallend maken.
De fabrieken en machines produceren een hele hoop smog door grote delen van de stad. Door de smog heen doemt zo af en toe een graffiti tekst op, op de muren van gebouwen. Vaak hebben deze teksten betrekking tot iets wat later voor gaat komen in de game, maar soms zorgt het gewoon voor dat extra beetje griezeligheid.
Onheilspellende teksten als "Death to the Duke", "Rats are eating our bodies" en "No one will keep us from Death." zijn verspreid over de hele stad.
In Dishonored 2 keert dit ook terug. In deze screenshot is de tekst "Pay what you owe" op de muur geschreven. Dit is misschien iets minder onheilspellend dan de eerder genoemde teksten, maar het duidt wel aan dat graffiti aanwezig zal zijn in de stad wat voor veel fans heel gaaf is om te lezen.
99585 2

Niet alleen een mooi interieur maar ook levensgevaarlijk

In de eerste trailer valt al op dat het interieur van de gebouwen waar de elite zich schuilhouden, er ontzettend gaaf uitzien. Emily klimt over een balkon en betreedt één van de gebouwen waarna deze meteen transformeert van een mooie woonkamer, naar een volledig ingerichte trofeeën kamer van een ingenieur.
Hier krijgt Emily ook haar eerste gevecht met de Jindosh Clockwork Soldiers. Na het verslaan van de killer robots achtervolgt ze de haar doelwit door een lange hal die ook volledig transformeert als een soort verdedigingsmechanisme.
Voor meer over de trailers van Dishonored 2, check onze special Dishonored 2 trailer analyse - Wat we tot nu toe weten.
99595 2

Karakters & wapens

Ook de in-game NPCs moeten natuurlijk voorzien zijn van een bijpassend outfit en wapens. Zo krijg je bij het zien van de twee heren hierboven al een idee van de Brits uitziende kleding. De hoge hoeden, het overhemd en natuurlijk een beetje fantasie.
Ook de wapens zijn gebaseerd op de Victoriaanse handgeweren uit de 19e eeuw. Veel van de wapens uit het eerste deel zijn ook meegenomen naar Dishonored 2. Denk aan de mechanische trap die bestaat uit scherpe voorwerpen. zoals scharen, vijlen, naalden etc.
Voor meer informatie, check onze speciale website met alle informatie over Dishonored 2.
Dishonored 2 is vanaf 11 november verkrijgbaar voor Playstaion 4, Xbox One en PC.