Tekken 7 release - Voor wie is de game bedoeld?

Article
zaterdag, 22 oktober 2016 om 9:27
xgn google image
Nog niet zo lang geleden kondigde Bandai Namco, koning der arcade en home entertainment, een vervolg aan op misschien wel een van de grootste vechttitels uit de geschiedenis van video games. Namelijk: Tekken 7. Benieuwd of je hem in huis moet halen? Lees het in de Tekken 7 release!
Inmiddels heeft Bandai Namco al aardig wat Tekken spellen uitgebracht. Bijna zo’n drie jaar geleden konden we genieten van de meest recente titel genaamd Tekken Revolution. Deze free-to-play game kon gratis gedownload worden op PlayStation 3. Daarna kwam in 2015 Tekken 7 uit in de Japanse gamehallen maar heeft het Westen niks nieuws kunnen spelen op PS4, Xbox en PC. Hoog tijd dus voor een next-gen game van Tekken.
Al zo’n 20 jaar weet Tekken mee te draaien met de beste fighter-games aller tijden. Of het nu in de arcadehal is of thuis, het blijft een unieke game. Lees daarom ook hier voor wie Tekken 7 bedoeld is!

4. Actiegamers

Voor een spel als Tekken is behendigheid een must. Snelle actie, vingervlugge combo’s en het in kunnen schatten van je tegenstander zijn cruciaal bij een game als deze. Het is daarom ook niet geheel onlogisch dat de spelers een passie voor actie moeten hebben. Het tempo ligt namelijk hoger dan ooit!
Tekken 7 is ook op visueel gebied mee aan het draaien met de competitie. Na de release van Street Fighter 5 en Mortal Kombat X is de lat erg hoog gelegd op het gebied van visuele vuist gevechten. Special moves zijn uitgebreider, de cutscenes interessanter en de combos komen beter uit de verf. Tekken 7 lijkt hier ook enorm goed op in te spelen
99450

3. Er was eens...

Een van de hoofddoelen van Bandai is om met Tekken 7 een breder publiek te trekken. Dit doet ze door middel van nieuwe elementen in het spel te stoppen. Zo krijgt Tekken 7 (eindelijk) een uitgebreide verhaallijn met alle personages uit de spellen.
Daar zijn we maar al te blij mee, want zonder een verhaal is het onmogelijk om sympathie te krijgen voor de personages in het spel. Ook is het leuk om achter de verschillende achtergronden van de personages te komen. Vooral nieuwkomers hebben hier profijt van, want je leert alle karakters hun bewegingen en motieven kennen. Tekken 7 is dus een goed instap game voor gamers die niet bekend zijn in de vechtscene.
99451

2. Trouwe core-fans

Voor wie fan is van alle Tekken spellen is Tekken 7 dan ook een game waar je naar uit moet kijken. Sinds de eerste games uitkwamen hebben de makers geprobeerd om de game uniek te houden. Dit kan zijn het kiezen van je personages, de overlay van de levensbalken of de snelle lichtflitsen tijdens gevechten. Kijk door je graphics heen en je zult al snel zien dat het een Tekken spel is dat je gewend bent te spelen op eerdere PlayStation consoles.
Daarnaast zijn alle bekenden gezichten weer te spelen in de game inclusief een aantal nieuwe. In de special van XGN was te lezen over de nieuwe personages Shaheen, Claudio en Gigas en hun speciale krachten maar, Tekken 7 brengt nog veel meer mensen met zich mee. Voor alle in’s & out’s van de personages zul je nog even moeten wachten tot de game uitkomt.
99452

1. Virtual Reality

Zoals Bandai Namco aankondigde tijdens de persvoorstelling van Tekken 7 oktober vorig jaar gaat de game speelbaar worden met de Playstation VR headset. Natuurlijk is de eerste vraag die opkomt bij mensen hoe dit eruit komt te zien. Hoewel er nog weinig over bekend is is een ding zeker. Het wordt geen nieuwe modus waarin spelers een soort Punch-out!! match spelen tegen elkaar.
Wat kunnen we dan wel verwachten Tekken 7 in VR? De Virtual Reality zal hoogstwaarschijnlijk geen invloed hebben op de gameplay. Dit omdat het cruciaal is bij een spel als Tekken om de tegenstander in de kunnen schatten. Wat de VR bril wel zal bieden is een unieke ervaring en de nadruk die gelegd wordt op de interactieve omgeving.

Populair Nieuws