Dishonored 2 Release - Voor wie is de game bedoeld?

Article
dinsdag, 11 oktober 2016 om 13:16
xgn google image
Het weer is omgeslagen en “winter is coming”. Dat betekent maar een ding, namelijk dat er grote titels aan zitten te komen die aan je collectie toegevoegd moeten worden. Een van de meeste geanticipeerde releases is Dishonored 2. Lees hier of je klaar bent voor de Dishonored 2 release.
Voor het kleine groepje gamers dat niet bekend is met de titel; Dishonored is een stealth-actie game die het verhaal vertelt van Corvo, een huurmoordenaar uit de fictieve stad Dunwall. Via specale krachten en zelf geknutselde wapens moet je ervoor zorgen dat de stad wordt overgenomen door slechte mensen. De game richt zich op een erg groot publiek door veel verschillende speelstijlen te bieden.
In de Dishonored 2 release special vertellen we voor wie de game nu eigenlijk bedoelt. Kijk dus snel of een van de volgende stijlen bij jou past.

5. RPG for life

Om maar gewoon met de deur in huis te vallen: Dishonored 2 zit boordenvol RPG-elementen. Gezien het feit dat de meesterbreinen van Bethesda achter het spel zitten, was dit ook te verwachten. Ben je dus iemand die graag spullen zoekt, sterker wordt of nieuwe manieren ontdekt om een level uit te spelen, dan is deze titel zeker geschikt voor jou. Dishonored 2 heeft namelijk alles wat je nodig hebt.
Gedurende de levels stuit je op een heleboel voorwerpen die je vervolgens kunt gebruiken in een werkplaats om je items te versterken. Maar kies wel verstandig, want je moet je materialen goed gebruiken. Het scala aan spullen dat je sterker kan maken is namelijk erg breed. Zo heb je bijvoorbeeld je outfit en je masker, maar ook je geweren, kruisbogen en zwaarden waar je flink aan kunt knutselen.
98474

4. Spanning en actie

Okee, misschien is dit een redelijk voor de hand liggende eigenschap van een game. Toch zet Dishonored een bepaalde sfeer neer die het spel uniek maakt in zijn soort. De karakters van de NPC’s in de game zijn bijvoorbeeld erg duister. Denk hierbij aan de meters hoge machines, razende wachters of andere wezens.
Op het moment dat je als speler het gevecht aan gaat met een groep wachters dan begint het spel pas echt. Corvo (of Emily) zal alles uit de kast moeten halen om met behulp van zijn wapens en krachten als laatste over te blijven. Dit zorgt voor enorm spannende gevechten, maar ook cutscenes en dialogen.
98475 2

3. Hardcore gamers

Denk je bij Dishonored aan een simpele titel die je in een paar uurtjes uit hebt gespeeld dan heb je het mis. De moeilijkheidsgraad loopt namelijk enorm op naarmate je vordert in het spel. Dit kan betrekking hebben op de snelheid warmee je levensbalk zich weer vult, of juist op de kracht van je aanvallen. Hoe dan ook is er voor elke speler een uitdaging.
Om de ideale Dishonored ervaring te krijgen is het een optie om voor de hoogste moeilijkheidsgraad te kiezen. In het eerste deel zagen we de optie om als “master assassin” te spelen. Hierin was je als persoon enorm kwetsbaar en kan een misstap je al fataal worden. Dishonored 2 gaat hoogstwaarschijnlijk een soortgelijke optie krijgen, omdat het in het eerste deel zo’n succes is geweest.
98476

2. Stealth gamers

Tegenwoordig een erg populair genre is de stealth game. Zowel in de top van de gaming industrie wordt veel vaker gebruikt gemaakt van het spelelement waarbij spelers ongezien moeten blijven. Ook in veel indie-bedrijven wordt rondom dit concept een nieuw spel bedacht. Dishonored 2 laat goed zien hoe het moet door een combinatie van stealth en strategie te gebruiken. Zo moet je ervoor zorgen dat wachter je niet zien, maar om ze ook te slim af te zijn.
Zoals al eerder werd vermeld kan een verkeerde beweging je laatste zijn. Maar dit wil niet zeggen dat de gameplay lineair is. Integendeel, want voor elk probleem zijn er meerdere oplossing en sluiproutes. Denk hierbij aan riolen, daken of andere geheime routes om zo je missies te halen.
98477

1. Dishonored fans

Als je hebt genoten van het eerste deel moet Dishonored 2 zeker aan je collectie toegevoegd worden. Niet alleen is er een compleet nieuw personage bij gekomen, namelijk Emily, het meisje uit deel 1, maar ze beschikt ook nog eens over een nieuwe set met talenten. Dit geeft een compleet nieuwe dimensie aan de gameplay die we gewend zijn van Dishonored.
Voor de fans van het eerste deel; niet getreurd. Corvo is namelijk nogsteeds van de partij. Alleen ditmaal zijn zijn aanvallen en skills net een stukje interessanter geworden. Mocht je Emily dus niet zo verfrissend vinden en teleporteer je liever het level door, dan kun je dus gewoon met Corvo spelen.