5 dingen die we willen zien in Battlefield 6

  De Battlefield-reeks is altijd een pionier geweest in de shooterwereld. Om die pionierstatus te behouden zijn er wel 5 dingen die we willen zien in Battlefield 6.

  We weten inmiddels dat Battlefield 6 aan het einde van dit jaar uit moet komen, maar we weten nog niet helemaal wat we kunnen verwachten afgezien van een paar geruchten. In de lente krijgen we in ieder geval meer te horen over de next-gen Battlefield, maar er zijn al wel 5 dingen die we willen zien in de populaire shooter. Hopelijk laat DICE al deze dingen zien wanneer ze de game onthullen in de lente.

  Hogere spelersaantallen

  Dit gerucht gaat al een tijdje rond en lijkt bij de laatste investeerdersvergadering van EA ook een beetje bevestigd te zijn. Toch is het belangrijk om te benoemen dat we hogere spelersaantallen willen zien in Battlefield 6. Sinds het begin van Battlefield is de maximale hoeveelheid spelers in een level vastgeroest op 64 spelers, dat was aan het begin indrukwekkend, maar tegenwoordig niet echt meer.

  We hebben namelijk inmiddels games gezien die ver over die limiet van 64 spelers heen gaan en dus is het ook tijd voor Battlefield om mee te bewegen. Ga weg van het idee van 32 tegen 32 en schaal die spelersaantallen gigantisch op. DICE schijnt hier al fanatiek mee bezig te zijn, maar het is nog niet duidelijk hoe ver ze daadwerkelijk gaan. Een van de dingen die we willen zien is dat we naar 128 tegen 128 gaan in Battlefield 6, dat zou pas echt het gevoel van grootschalige oorlogsvoering geven.

  Grotere levels

  Met hogere spelersaantallen zal je natuurlijk ook grotere levels nodig hebben in Battlefield 6. Tot nu toe heeft iedere nieuwe editie van Battlefield de, tot dan toe, grootste map van de reeks gekregen. De laatste paar jaar werden die levels toch beschouwd als een beetje te groot voor de huidige hoeveelheid spelers die zich in een lobby kunnen bevinden, maar als de spelersaantallen groter worden, kunnen de levels ook groter worden.

  Grotere levels geven DICE ook de mogelijkheid om spelers nog meer het gevoel te geven van totale oorlogsvoering. De iconische Conquest modus heeft altijd aan de voorgrond gestaan van grote slagvelden en met grotere levels en hogere spelersaantallen wordt het alleen nog maar beter. Daarom staat dit punt ook in het lijstje van dingen die we willen zien in Battlefield 6.

  Terugkeer naar moderne tijdsperiode

  Na uitstapjes naar de Eerste en Tweede Wereldoorlog is het tijd voor Battlefield 6 om terug te keren naar een moderne tijdsperiode. Battlefield 4 en Bad Company 2 worden nog steeds gezien als twee van de beste delen uit de populaire shooter-reeks en hadden allebei een moderne setting. Met de toevoeging van een geheime easter egg in Battlefield 4 hint DICE misschien ook wel naar een terugkeer naar de moderne tijden.

  Het zou een verademing zijn voor iedereen die niet van de snelle gameplay van Call of Duty houdt en liever wat grootschaligere gevechten bijwoont. Momenteel zijn de enige grote shooters in een moderne tijdsperiode namelijk Call of Duty Modern Warfare en het zweetfestijn wat Rainbow Six Siege heet. Beide games zullen de gemiddelde Battlefield fan niet echt vast weten te pakken zoals een Battlefield 4 deed en dus willen we zien dat Battlefield 6 onze harten weer verovert met een moderne setting.

  Meer personalisering

  Een van de dingen die DICE goed deed met Battlefield 5 was de hoge mate van personalisering, maar een terugkeer naar moderne tijden zet de deur open voor nog veel meer unieke personaliseringsopties. Dan hebben we het niet alleen over het uiterlijk van je soldaat, maar ook over de wapens die je kan gebruiken. Battlefield 4 was hier ontzettend sterk in met een gigantische hoeveelheid wapens en meer dan genoeg uitbreidingen om je wapens beter te maken.

  Battlefield 6 zou de deur hiervoor weer wagenwijd open zetten als ze terugkeren naar het moderne tijdperk. Dan zullen er waarschijnlijk ook minder fans problemen mee hebben dat je als een vrouw kan spelen in de multiplayer, wat in Battlefield 5 nogal een discussiepunt was. We zijn benieuwd wat DICE precies gaat doen met de personalisering, maar als het aan EA ligt zullen er zeker cosmetische artikelen te koop zijn, de microtransacties leveren namelijk veel geld op voor de beruchte uitgever.

  Dinosaurus modus

  Dit is misschien een beetje gek, maar een dinosaurus modus zou heel goed bij Battlefield 6 passen. De ontwikkelaars bij DICE zitten al sinds Battlefield 4 te flirten met dinosaurussen in de game. In meerdere games in de Battlefield-reeks hebben we inmiddels ook een Megalodon gezien, wat technisch gezien geen dinosaurus is, maar wel een pre-historisch wezen.

  Het zou de perfecte manier zijn voor DICE om te concurreren met de populaire zombies modus uit Call of Duty. Het concept van de dinosaurus modus zal ongetwijfeld heel erg op Call of Duty zombies lijken, maar het zou met dinosaurussen toch net een unieke twist hebben om spelers te trekken. Zeker na het teleurstellende Firestorm, de Battle Royale modus van Battlefield 5, zal DICE op zoek zijn naar een nieuwe unieke modus in Battlefield 6 om de reeks aan de top van de voedselketen te houden, net als een T-Rex.

  Battlefield 6

  Verkijgbaar vanaf 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.