10 Diepgaande films die je blik op het leven veranderen

Article
donderdag, 24 mei 2018 om 14:25
10 diepgaande films die je blik op het leven veranderen 132284
We hebben allemaal wel eens een paar films gezien die een tijdje in ons hoofd is blijven hangen, maar wat als deze diepgaande films je aan de realiteit doet twijfelen? Hier zijn tien diepgaande films die je blik op het leven veranderen.

10. Groundhog Day

De film Groundhog Day gaat over een arrogante weerman die keer op keer dezelfde dag moet meemaken. In eerste instantie bevalt dit hem wel en gaat hij de steeds herhalende dag in zijn voordeel gebruiken, totdat hij de fouten die hij elke dag weer maakt in begint te zien. Hij begint zijn fouten te verbeteren en wanneer hij zijn fouten recht zet, weet hij uit de vicieuze cirkel te ontsnappen.
Deze film zet je aan het denken over de acties die jij onderneemt en wat voor invloed dit op anderen kan hebben. Ook focust de film zich erg op karma: wie goed doet, goed ontmoet.

9. Peaceful Warrior

Dan Millman is een student op het U.C. Berkely en heeft alles wat een student van zijn leeftijd nodig heeft. Hij ziet er goed uit, is populair, krijgt veel aandacht van meiden, heeft goede vrienden, is goed in sport en krijgt daar veel hulp bij. Toch zit Dan niet goed in zijn vel; hij slaapt slecht, heeft last van dipjes en is in het algemeen gewoon ongelukkig, totdat hij op een nacht een gids ontmoet en hij bezig gaat met zijn problemen te ondervinden en ze te behandelen.
De film Peaceful Warrior heeft inspirerende quotes door de hele film heen. Er zitten dus ook verschillende belangrijke lessen in de film die allemaal even belangrijk zijn, daarom hoort deze film ook in het lijstje met diepgaande films thuis.
132292 1

8. Life Of Pi

Life Of Pi vertelt het verhaal van de zestienjarige Piscine Patel. Piscine's ouders hebben een dierentuin, maar willen op een gegeven moment verhuizen. Alle dieren uit de dierentuin worden ingeladen op de boot waar de familie mee verhuist en ze gaan onderweg, maar wanneer de boot in een enorme storm belandt zinkt het schip met de dieren en de familie van Piscine aan boord. Piscine komt in het midden van de oceaan terecht en komt er achter dat hij niet de enige op de reddingssloep is en een Bengaalse tijger met hem meegekomen is.
In deze film is de boodschap dat het leven soms best zwaar kan zijn, maar dat Gods scheppingen enorm mooi zijn en je deze moet waarderen zo lang dit nog kan. Dit wordt ook erg duidelijk gemaakt in de film en is daarom ook een van de meest diepgaande films.

7. The Bucket List

Miljonair Edward Cole en arbeider Carter Chambers ontmoeten elkaar op de Kanker afdeling in het ziekenhuis. Beiden zijn ze terminaal ziek en is er geen kans meer voor ze dat ze beter worden. De twee besluiten een bucket-list op te stellen waarin ze alles gaan doen wat ze ooit nog gedaan willen hebben. De twee zetten de fouten die ze gemaakt hebben recht en doen alles om hun grootste dromen waar te maken.
The Bucket List vertelt ons dat we optimaal van het leven moeten genieten voordat het voorbij is. Trek je niet veel van anderen aan, volg je dromen en maak ze waar.
132294 1

6. Into The Wild

In Into The Wild volgen we het verhaal van Christopher McCandless. Hij besluit zijn thuis te verlaten en vertrekt naar de wildernis van Alaska, hij gooit de kaart van het gebied om zich heen weg en trekt er op uit. Dit verhaal gaat vooral over de aantrekkingskracht van de natuur en het overleven hier in.
Into The Wild laat ons zien dat je in de wereld van tegenwoordig nog steeds zo vrij kan zijn als je wil. Christopher trekt zijn eigen plan en is zo vrij als hij dat wil. Dat is mogelijk voor iedereen. De film heeft een wijze levensles, daarom is dit ook een van meest diepgaande films.

5. Yes Man

De chagrijnige Carl Allen zegt overal ‘Nee’ op, hij wil zo weinig mogelijk te maken hebben met anderen en gaat niet graag mee in plannen. Na de zoveelste aanvaring met zichzelf of andere, besluit hij dat alles moet veranderen en begint overal ‘Ja’ op te zeggen. In het begin bevalt het hem goed; hij doet dingen die hij nog nooit heeft gedaan, ontdekt nieuwe mensen en heeft nieuwe ervaringen. Op een bepaald moment beseft Carl zich toch dat hij misschien niet op alles ‘Ja’ moet zeggen.
In het leven is het heus niet erg om een paar keer ‘Nee’ te zeggen, maar te vaak zorgt er voor dat je je leven te serieus gaat nemen. Doe dus een keer iets geks, zeg ‘Ja’ tegen meer dingen dan normaal, maar laat het ook niet uit de hand lopen.
132298 1

4. Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption gaat over Andy Dufresne, die beschuldigd wordt van moord op zijn vrouw en haar minnaar. Andy houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt desondanks toch twee keer levenslang. In de gevangenis raakt hij bevriend met 'Red', die voor iedereen spullen van buiten de gevangenis kan regelen. Er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: een poster van Rita Hayworth en wat hoop om toch te ontsnappen.
In Shawshank Redemption is de belangrijkste boodschap dat je positief in het leven moet blijven staan. Hoeveel dingen er ook fout gaan, houd altijd hoop dat het goed komt.
132299

3. The Secret

The Secret is een documentaire waarin je wordt uitgelegd hoe je het beste van je leven kan maken door middel van een paar simpele trucs die je elke dag moet uitoefenen. Er zijn al verschillende succesverhalen van de film, wat de film ook een boost gaf.
In The Secret word je precies verteld welke stappen je moet ondernemen om een gelukkig en succesvol leven te krijgen. Op het internet zijn verschillende verhalen te vinden die het succes van The Secret bewijzen.
132300

2. I Origins

Moleculair bioloog Ian Gray is geobsedeerd met het menselijk oog. Ian krijgt een vriendin met prachtige blauwe ogen, maar zij komt na enige tijd te overlijden. Ian komt op het spoor van een meisje met exact dezelfde ogen als die van zijn overleden vriendin, wat onmogelijk is aangezien geen enkele oogiris hetzelfde is. Hij reist af naar India, waar het meisje met dezelfde ogen als die van zijn overleden vriendin woont en gaat naar op zoek naar haar om te ontdekken dat ze niet alleen dezelfde ogen heeft, maar ook karaktertrekjes van haar heeft, als of ze er nog is.
Door de film I Origins ga je jezelf dingen afvragen met betrekking tot het leven na de dood. Deze film gaat dan ook vooral over reïncarnatie en waar de ziel van het mens heen gaat na de dood. Omdat de film zo'n groot onderwerp aankaart als leven na de dood, kunnen we dit een van de meest diepgaande films noemen.
132304

1. The Truman Show

Truman Burbank leidt het perfecte leventje, maar beseft zich na een tijdje dat er iets niet helemaal klopt. Uiteindelijk blijkt het dat hij de hoofdpersoon is in een televisieshow die ‘The Truman Show’ heet en alle mensen om hem heen acteurs zijn. Elk moment van zijn leven wordt vastgelegd en gemanipuleerd door de producenten die ‘The Truman Show’ zo groot mogelijk willen houden.
In de film zit een goede sfeer, maar kijk uit dat je niet té diep de film in duikt omdat er al verschillende mensen zijn die in therapie moesten gaan door deze film, onder andere een paar leden van de crew die hielpen met de film. The Truman Show laat je twijfelen aan je bestaan en waarom alles zo gaat zoals het gaat en of het niet in scene is gezet. Ongetwijfeld hoort The Truman Show hierdoor ook boven aan de lijst van diepgaande films.

Genoeg van de diepgaande films?

Als je even genoeg heb van de diepgaande films, dan hebben we hier de beste actiefilms op Netflix. Als dat ook nog iets te licht voor je is, zijn hier de beste horror films op Netflix.