Vijf biografische muziekfilms om in de gaten te houden - Swingen in de zaal!

  Sinds de successen van ‘Bohemian Rhapsody’ (2018) en ‘Straight Outta Compton’ (2015) weten filmmakers één ding: biografische muziekfilms doen het goed bij het publiek. Vandaar dat er ook meerdere films over muzikale legendes in ontwikkeling zijn. Wij hebben vijf van deze films op een rijtje gezet.

  StudioCanal UK

  Vanaf volgende week is de biografische muziekfilm 'Rocketman' in Nederland in de bioscoop te zien. Rocketman vertelt het verhaal van de Britse muzikant Elton John. Vanwege het feit dat de film binnenkort al uitkomt staat Rocketman niet in deze lijst.

  5. Aretha Franklin (Respect)

  Op nummer vijf in de lijst met biografische muziekfilms staat ‘The Queen of Soul’ Aretha Franklin. De vorig jaar overleden zangeres zal worden vertolkt door actrice en zangeres Jennifer Hudson. Hudson is bekend van onder andere 'Sex and the City' en 'Empire' en werd door Aretha zelf uitgekozen. De iconische soulzangeres was erg betrokken bij de productie van de film. Ze heeft zelf bepaald welke belangrijke momenten uit haar leven in de film moeten voorkomen.

  De Aretha Franklin biopic heet ‘Respect’ en wordt geregisseerd door Liesl Tommy. Volgens Tommy is Franklins groei van kinderzangeres tot internationale superster met als titel ‘The Queen of Soul’ één van de mooiste Amerikaanse verhalen aller tijden. Respect zal vanaf 14 augustus in 2020 in de bioscoop te zien zijn.

  4. Céline Dion (The Power of Love)

  De biografische film over Canadese zangeres Céline Dion draagt de titel ‘The Power of Love’. Dit slaat op de naam van één van de grootste hits van Céline. De film wordt door de franse studio Gaumont geproduceerd en is dan ook Franstalig. Dit is geen vreemde keuze aangezien Céline zelf afkomstig is uit Canada en Frans spreekt als moedertaal.

  The Power of Love is geen directe biografische navertelling van Celine’s leven. De film wordt omschreven als een fictief eerbetoon die voor een groot deel de levensloop van Céline volgt en ook haar hits gebruikt. De film komt in 2020 uit. Er is wel een tweede biopic over de zangeres in productie genaamd ‘Céline before Celine’. Deze engelstalige film zal wel het complete verhaal van Céline Dion vertellen. Er zijn dus twee biografische muziekfilms over Céline Dion in ontwikkeling.

  3. Bob Marley

  De zoon van Bob Marley is samen met Paramount Pictures aan de slag met een biografische muziekfilm over Jamaicaanse Reggaezanger Bob Marley. Ziggy Marley, die zelf ook een Grammy winnende zanger is, kondigde dit vorig jaar aan. Met hits als ‘Redemption Song’ en ‘Could You Be Loved’ wordt Bob Marley gezien als een van de meest invloedrijke en succesvolle artiesten aller tijden.

  Marley’s carrière begon al in 1963 toen hij bij de band ‘The Wailers’ kwam. Met zijn bijzondere rasta levensstijl, langlopende carrière, aanslagen op zijn leven en vroegtijdige dood is het het leven van Bob Marley zeker geschikt voor een interessante film. Er is nog niet bekend wie de film gaat regisseren en ook over de cast is nog geen informatie beschikbaar.

  2. David Bowie (Stardust)

  Op nummer twee in de lijst met de muzikale biografische films die in ontwikkeling zijn staat Stardust. Deze film volgt het leven van David Bowie, de britse muzieklegende die met zijn personage Ziggy Stardust over de hele wereld bekend werd. Er is wel één groot probleem, Bowie’s familie steunt de film niet en ‘Stardust’ zal dan ook geen muziek van legendarische artiest bevatten.

  Volgens de regisseur Gabriel Range is dit geen probleem aangezien de film zal gaan over een belangrijk moment uit het leven van Bowie: de creatie van zijn ‘Stardust’ alter-ego. Range zegt Bowie’s muziek voor de verfilming van deze periode uit zijn leven niet noodzakelijk is. Maar ja, wat is nu een David Bowie film zonder muziek van David Bowie?

  1. Elvis Presley

  Dit is een project dat al sinds 2014 in ontwikkeling is, een biografische film over ‘The King of Rock and Roll’ Elvis Presley. Een film over zo’n legendarische muzikant als Presley verdient natuurlijke enorm veel aandacht en toewijding om de ster op een waardige manier te eren. Zo’n lange productietijd kan daarom ook alleen maar als iets positiefs gezien worden.

  De film wordt geregisseerd door Baz Luhrmann, bekend van ‘Moulin Rouge!’ en ‘The Great Gatsby’. Luhrmann hoopt dit jaar met de productie te kunnen beginnen. Het gerucht gaat dat Tom Hanks ook bij het project betrokken is. Hij zou de manager van Elvis, de Nederlandse ‘Colonel’ Tom Parker, gaan spelen. Dit kan mogelijk een van de beste biografische muziekfilms aller tijden worden.

  Vijf muzikale legendes in biografische muziekfilms

  Voor muziekliefhebbers staat er dus een hele boel op de planning. Deze vijf artiesten hebben ieder op bijzondere manier hun weg naar roem gevonden en bieden ieder de kans voor een prachtige biografische film. Fans van biografische muziekfilms kunnen binnenkort een film over Elton John in de bioscoop bewonderen. ‘Rocketman’ komt in Nederland uit op 30 mei.

  Naar welke van de biografische muziekfilms kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.