Deze technologie heeft de toekomst voor altijd veranderd

Article
zondag, 06 december 2020 om 11:00
pexels pixabay 41006f1603900585
Het kan erg interessant zijn om te speculeren wat er zich allemaal in de toekomst zal gaan afspelen. Maar wat soms over het hoofd wordt gezien is het feit dat wat nu verleden is nog niet zo lang geleden ook toekomst was. Welke veranderingen hadden een grote invloed? Welke technologische ontwikkelingen hebben de toekomst voor altijd veranderd? XGN zocht het voor je uit.
Het is zeker niet ondenkbaar dat de tijd waarin we nu leven later de boeken in zal gaan als de ‘technologische revolutie’. De laatste decennia ontwikkelde de technologie zich enorm snel en dit proces lijkt alleen meer sneller en sneller te gaan. De afgelopen jaren verschenen er talloze techproducten op de markt, de ene wat succesvoller dan de andere.
Maar welke technologie gaat ons leven nou echt voor altijd veranderen? Wij zochten het voor jullie uit en hebben in dit artikel de meeste opvallende producten uitgelicht.

Atari Pon

De allereerste videogame ooit mag natuurlijk niet ontbreken en zeker niet op XGN. Deze maanden zijn we veel bezig met de nieuwe PlayStation 5 en de Xbox Series, maar het begon allemaal al in de jaren ’70 met Atari Pong. Het concept is doodeenvoudig, maar toch enorm leuk. Je had aan de linker- en rechterkant van het scherm twee rechthoekige ‘peddels’ en daartussen een vierkante pixelbal. Het was een soort ping pong en je moest proberen het balletje langs de ander zien te krijgen.
Het spel kwam in eerste instantie in 1972 uit in de arcades en uiteindelijk in 1975 kwam de thuisvariant. En in 1978 kwam Atari met het spel Breakout, geïnspireerd op Pong. Acheraf gezien zullen er zonder Pong vroeg of laat ook wel videogames verschenen zijn. Maar Atari zette met Pong toch mooi iets in gang wat anno 2020 nog steeds onverminderd populair is.

Apple iPhone

35 jaar na Atari wist iPhone op zijn beurt ook de toekomst voor altijd te veranderen. In 2007, alweer dertien jaar geleden bracht Apple de eerste iPhone. Hoewel de iPhone niet echt de eerste smartphone ooit was, wist het wel een bal te latten rollen die nog steeds elke dag groter lijkt te worden. Anno 2020 kunnen veel mensen bijna niet meer zonder smartphone en zit iedereen de hele dag op het wereldwijde. De iPhone heeft ervoor gezorgd dat we qua internet niet meer vast zitten aan een zware laptop of desktop.
Tegenwoordig heeft ongeveer de helft van de mensen op de wereld een smartphone en dit aantal wordt alleen maar groter en groter. Zeker in de westerse wereld is er vrijwel niemand meer van pak ‘m beet onder de zestig zonder smartphone. De kans is zelfs vrij groot dat jij dit artikel nu op een smartphone leest.

Spoetnik 1

En van het westen gaan we naar het oosten en we gaan weer terug in de tijd. We gaan naar de koude Sovjet-Unie in oktober 1957. In die maand werd namelijk de Spoetnik 1 de ruimte in gestuurd. En dit was niet zomaar een satelliet, het was de eerste kunstmatige satelliet die in een baan om de aarde werd gebracht. En los van het feit dat dit een grote vooruitgang in gang zette, zette het vooral iets in gang wat vele malen groter was dan zichzelf: de ruimtewedloop.
De ruimtewedloop die startte in 1957 heeft uiteindelijk 18 jaar geduurd een speelde een grote rol in de Koude Oorlog. De Koude Oorlog speelde zich af tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. Hoewel de Sovjet-Unie naast de eerste satelliet ook het eerste dier, de eerste man, vrouw een ruimtestation in de ruimte had. Waren het uiteindelijk de Amerikanen die de eerste man op de maan hadden.
satellite 1030782 1920f1603895650

Zenith Flash-matic

En van 1957 gaan we twee jaar verder terug in de tijd naar 1955. Het volgende klinkt misschien erg onbenullig, maar zo’n beetje iedereen heeft hier enorm profijt van gehad. In 1955 kwam namelijk de Zenith Flash-matic op de markt. Dat er misschien niet direct een belletje gaat ringelen is niet zo heel gek, maar dit was wel de eerste afstandsbediening. Athans qua uiterlijk had het meer weg van een föhn met een zaklamp erin, maar het werkte toch echt.
Anno 2020 is het bijna ondenkbaar, maar vroeger moest je tijdens het televisie kijken toch echt steeds uit je luie stoel om van kanaal te wisselen. Maar dankzij deze knakkers hoefde jij de bank nooit te verlaten.
zenithf1603895787

Populair Nieuws

Laatste Reacties