Deze Studio Ghibli klassiekers staan nu op Netflix!

Article
donderdag, 06 februari 2020 om 14:00
Sinds 1 februari zijn de eerste 7 Studio Ghibli klassiekers op Netflix beschikbaar. Het perfecte moment dus om je plannen af te zeggen en ze allemaal achter elkaar te bingen! Van februari tot april zullen er het begin van elke maand 7 nieuwe Studio films op de streamingdienst beschikbaar zijn, zo kun je ze alle films gemakkelijk doorbingen. Hier zijn een paar klassiekers die nu beschikbaar zijn.

My Neighbor Totoro (1988)

My Neighbor Totoro is verreweg een van de bekendste Studio Ghibli films. Meer dan 30 jaar na de release van deze film wordt deze film nog steeds geprezen en zie je het karakter Totoro nog vaak terug in de media en merchandise. My Neighbor Tototro vertelt het verhaal over twee zusjes die samen met hun vader verhuizen naar het platteland om dichterbij hun zieke moeder te wonen. De meisjes hebben een grote fantasie en gebruiken deze ook om met de zware situaties om te gaan.
Er zijn meerdere elementen die deze film zo fantastisch maken, waaronder de soundtrack, het verhaal met levenslessen die je zelfs als volwassenen nog kunt waarderen en de prachtige animatie waardoor het lijkt alsof je binnenstapt in een regelrechte fantasiewereld.

Kiki’s Delivery Service (1998)

In Kiki’s Delivery Service volgen we een jonge heks op haar weg naar zelfstandigheid. Kiki komt uit een heksenfamilie waarbij het traditie is dat elke heks rond haar dertiende een jaar naar een nieuwe stad gaat om te leren een betere heks te worden. Kiki’s Delivery service is een mooie coming-of-age film die goed laat zien dat opgroeien en je plek vinden in de wereld nog best lastig kan zijn.
Ook bij deze Ghibli klassieker is de animatie weer prachtig om naar te kijken. In deze film zul je veel westerse invloeden terugzien. Dit is vooral te merken aan de stad waar de film zich voor een groot gedeelte afspeelt. Hayao Miyazaki, de regisseur van de film, heeft bevestigd dat hij vooral geïnspireerd werd door verschillende Europese steden, met name Stockholm.

Only Yesterday (1991)

Wanneer je denkt aan echte Studio Ghibli klassiekers, zal Only Yesterday vast niet snel bij je opkomen. Maar dit betekent zeker niet dat deze film minder goed is dan de andere, bekendere klassiekers. Het bijzondere van Only Yesterday is dat het genre compleet anders is dan de meeste animatie films. Het geeft je een realistische kijk op het leven van een ‘gewone’ vrouw. Zo bevat het verhaal bijvoorbeeld geen magische werelden of wezens en zijn er geen spannende actiescènes.
Het verhaal gaat over de 27-jarige Taeko. Ze leidt een hectisch leven in Tokio zonder man of kinderen en is vooral werkgericht. Ze besluit om zich even terug te trekken uit haar drukke leven en reist naar het platteland om tot rust te komen. Terwijl ze hier tijd doorbrengt, denkt ze veel terug aan haar jeugd. Je ziet alle belangrijke momenten uit Taeko’s leven die haar maken tot de vrouw die ze nu is. Ook in Only Yesterday is de animatie wederom fantastisch. Zelfs de ‘simpele’ dingen zijn mooi om naar te kijken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties